Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2016 21:03 - Ядрената война вече е в Черно море: Бомбите В-61 се движат на Изток
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1712 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Войната навлиза в Черноморския район, в това число и в България, с най-лошия вариант – ядреният.

Предвидената за 8-9 юли среща на високо равнище на НАТО във Варшава ще измести центъра на силата на пакта към Източна Европа по линията на новата „желязна завеса“, от Прибалтика до България.

Това се съпътства и от движения на американските ядрени оръжия на континента от Запад на Изток в рамките на „съвместни ядрени мисии“ – nuclear sharing, които са съставна част от политиката на САЩ и НАТО и предполагат разполагане на ядрено оръжие на територията на неядрени страни – членки на НАТО.

Запасът от американски ядрени авиобомби В-61, която е основното термоядрено оръжие на стратегическите ядрени сили на САЩ, в момента е разпределен по следния начин: 20 бомби на авиобазата Кляйне Брогел /Белгия/, 50 бомби – в Бюхел /Германия/, 50 бомби – на Авиано /Италия/, 20 – на Геди Торе /Италия/, 20 – на Фолкел /Холандия/, 50-85 – на Инджирлик /Турция/.

От геополитическа и военна гледна точка ядрената война е започнала. Укриването вече е невъзможно.

Ядрената война от няколко години е в Черно море. САЩ, Турция и Израел използват военните учения в Черно море, за да придвижат оръжия в Констанца и Одеса за евентуална война срещу Русия, Сирия, Армения и Иран.

Оръжейни транспорти от Украйна пътуват към Турция, за да захранват враждебните действия между Азербайджан и Армения в Нагорни Карабах. САЩ, Турция и Израел помагат на Азербайджан от години.

Безредиците в Македония и Босна също са в този контекст. Новото напрежение между Турция и Гърция – също.

Този фронт на войната срещу тероризма нарочно не се забелязва даже когато самолети на Израел прелитаха над Турция към Азербайджан с оръжия за Грузия през 2009 г. или през 2010 г., когато готвеха атака срещу Иран от бази в Азербайджан.

Същата коалиция извърши химическата атака със сарин в Сирия, използвайки турски неправителствени организации, които транзитират джихадисти и американско оръжие на Ал Кайда и Ислямска държава.

Игнорирани бяха и информациите, че в свалянето на малайзийския МН-17 над Украйна са участвали израелски Г-16, излетели от Азербайджан.

Тази нова коалиция на Турция, Саудитска арабия, Ислямска държава и Израел носи заплаха и от използване на оръжие за масово унищожение – ядрено, биологическо или химическо, които никога досега не са били в ръцете на толкова опасни хора.

Обама неслучайно нареди да бъдат изтеглени американски семейства от Турция. Страхува се да не стане ядрен заложник на Турция и на… американските 85 ядрени В-61 гравитационни бомби в турската база Инджирлик. Турците твърдят, че могат да ги защитят от всякакви ислямски екстремизъм. Това обаче е илюзия.

Преди няколко седмици медиите „погрешка“ съобщиха за плановете на ОАЕ да купят ядрено оръжие от Израел. Подобна информация за ядрените програми на Турция и Саудитска Арабия се появи и бързо изчезна. Най-вероятно Саудитска Арабия има ядрено оръжие от 1982 г. и го използва в Йемен с помощта на израелската авиация. Търговия на технология за ядрени оръжия има и между Германия и Израел. До 2003 г. ядрената група на Йохан Мейер – от ЮАР, работеща заедно с Израел и Германия, произведе дузина „изделия“, въпреки че ЮАР се отказа от своята ядрена програма още през 1990 г. и предаде своите 9 ядрени бомби, всяка по 13,2 килотона, на САЩ за разоръжаване. Те стигнаха до Израел и оттам следите поне на 3 от тях изчезнаха.

Ядрено оръжие беше използвано във взривяването на двете кули на Световния търговски център на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк, в битката за летището на Багдад през 2003 г., в Тора Бора – Афганистан, срещу Дамаск – от Израел, в Йемен, Бали, Оклахома Сити и т.н.

САЩ имат ядрено оръжие в Турция. Известно е, че Турция и Израел префасонираха няколко F-16 да носят ядрено оръжие. Даже, ако САЩ изтеглят военните си от Инджирлик, ядрените бомби остават там, където преди няколко седмици кацнаха и военни самолети на Саудитска Арабия, можещи да носят друго оръжие. С тях кацнаха и групи, обучени в Израел. Дали няма да се появят някакви „терористи“, които ще обезоръжат турската охрана на ядрените оръжия и ще ги откраднат?

От своя страна американците правят своите оръжия „по-използваеми“. Пентагонът включи в бюджета за 2017 г. по-големи средства за модернизирането на арсенала, който през 2020 г. ще получи тактическа термоядрена бомба с по-малка мощност.

Но атомната бомба си остава атомна бомба. Това означава, че от няколко години войната неотклонно навлиза в района на Черно море. Етапите бяха войната на Грузия срещу Южна Осетия, войната на Израел срещу Сирия, усложнената обстановка заради добива на газ в Източното Средиземноморие и около Кипър, взривяването на кюрдския проблем и появата на Ислямска държава в Ирак, войната в Украйна, появата на американски военни бази за ПРО в Румъния, базите на САЩ в България, споменатото ядрено оръжие и т.н.

Всичко това показва, че Черно море става основен театър на Третата световна война.

Опасността от ядрена война от Западна Европа се измества към Източна Европа, чието население е отписано. Това е и целта на „съвместните ядрени мисии“ в рамките на НАТО.

Русия противодейства. В Крим бяха прехвърлени около 300 единици нови оръжейни системи и военна техника. Военните части получиха най-новите самоходни противотанкови комплекси Хризантема-С, 152-милиметрови гаубици МСТА, реактивни системи за залпов огън Торнадо-Г. Бреговите войски се попълниха с най-новите мобилни противокорабни комплекси Бал, в чийто състав влизат и крилатите ракети Х-35 Уран.

САЩ изразиха веднага безпокойство заради евентуално разполагане на руски ракети, които могат да носят и тактически ядрени бойни глави и заявиха, че руските бази се приближават до НАТО, но не отговориха на въпроса какво НАТО прави плътно до руските граници. Отговорът на министъра на отбраната на Русия Шойгу беше ясен: „Където искаме там ще ги поставим. Това е наша територия“.

Що се отнася до носителите на тактическо ядрено оръжие, става дума за оперативно-тактическите комплекси Искандер-М и фронтовите бомбардировачи Ту-22МЗ. Те могат да бъдат разположени на Крим. Според американски източници Москва вече е взела решение за прехвърлянето на тези оръжейни системи в Крим, като Искандер може да нанася удари с високоточни крилати ракети Р-500, въоръжени и с ядрени бойни глави.

Разполагането в Крим на Ту-22МЗ и на оперативно-тактическите комплекси Искандер-М, според Министерството на отбраната на Русия, не се регламентира от никакви международни договори. Именно заради това Искандер могат да се появят в Калининградска и Ленинградска области. В първия случай те парират заплахата от ПРО на САЩ в Полша, във втория – поставят под прицел военната инфраструктура на НАТО в Прибалтика.

Разполагането на тези системи в Крим гарантира в случай на необходимост унищожение на базата с американски противоракети в Румъния. Ту-22МЗ ще могат не само да поддържат този удар с крилати ракети Х-22 и Х-15, но и напълно ще елиминират военното присъствие на СЩА в Черно море. През лятото едно от ракетните съединения на Западния военен окръг на Русия – който има на въоръжение Искандер и Ту-22МЗ, проведе демонстрация на възможностите в акваторията на Черно море, отработвайки комбинирано поразяване с високоточно оръжие с наземно и въздушно балиране на обекти на условния противник.

Ту-22МЗ позволява да бъдат неутрализирани както текущи, така и потенциални заплахи, в това число влизане в Черно море на ескадрени миноносци, които са пряко заплаха за стратегическите ядрени сили на Русия. Последва и облитането на руския бомбардировач Су-24, който шокира екипажа на американския „Доналд Кук“, заглушавайки неговата система Eagis.

Що се отнася до ядрените авиобомби на САЩ в Европа, самото тяхно наличие и практиката да бъдат позиционирани в рамките на НАТО е нарушение на Договора за неразпространение на ядреното оръжие, с който ядрените държави се задължиха да не предават – нито пряко, нито косвено, ядрено оръжие на неядрени държави. А последните поеха задължението да не приемат такова оръжие нито пряко, нито косвено. Тази забрана напълно се игнорира в хода на „съвместните ядрени мисии“ на НАТО, в чиито рамки пилоти от неядрени страни-членки на пакта са обучавани да обслужват и използват ядрено оръжие.

Войната вече е в Черно море, ядрената война. / Красимир Иванджийски




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. raders - Не се безпокой! Глупостта е бе...
15.05.2016 21:39
Не се безпокой!
Глупостта е безсмъртна.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Не само този постинг,
16.05.2016 00:24
целият Ви блог просто не прави смисъл.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20126729
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031