Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2016 19:10 - БХК сезира прокуратурата за българина – ловец на нелегални имигранти
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 416 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.03.2016 19:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Антибългарската и противозаконна политика на Българския хелзинкси комитет /БХК/ мина всякакви граници. Преди минути стана ясно, че организацията е сезирала прокуратурата срещу Динко Вълев, станал известен като ловеца на нелегални имигранти. В съобщението на БХК се казва:

Български хелзинкски комитет сезира Прокуратурата на Република България за популяризираната от български медии дейност на лицето Динко Вълев – български гражданин от Ямбол. Името на Вълев придоби популярност в края на февруари 2016 г., след като телевизия bTV излъчи репортаж относно негови „акции“ по залавяне на „нелегални имигранти“, т.е. лица, преминаващи през България в търсене на убежище в страни от Европейския съюз.

Вълев сам признава, че от август месец 2015 г. по свое усмотрение е извършил поне три подобни „акции“, като е заловил общо 25 души. Основания за сигнала до прокуратурата са признанията му за извършени от него редица престъпления във връзка с тези граждански арести.

В репортажите Вълев признава, че е нанасял такива удари по хора, които са били от естество да причинят кървящи рани. Пострадалите са били част от група, включваща мъже, жени и дете, бягащи от Сирия. Вълев ги е принудил да лежат с лице към земята в продължение на час и половина, след като е отправил към тях смъртни заплахи. От един от репортажите става ясно още, че той е преследвал мъж в продължение на 2 км., преди да го залови. Вълев отправя и редица обидни квалификации срещу бежанците и внушава страх от тях.

От репортажите става ясно, че Вълев предлага да се създадат доброволни отряди, които да се насочат към границата с цел залавяне на търсещите убежище, които са преминали на българска територия. Предлага държавата да заплаща надници за всеки заловен човек. Така той не само подбужда българското общество да се отнася със страх, отвращение и неприязън към бежанците и активно да ги отхвърля, но призовава това да става организирано и чрез сила. Сериозността на намерението му се потвърждава и от негови призиви в социалната мрежа „Фейсбук“. Според информация на bTV доброволците се събират на 11 март и тръгват към границата.

Динко стана герой в социалните мрежи с разказа си преди време

 

Той съчетава екстремното шофиране на АТВ с… ловене на мигранти. За няколко месеца Динко е хванал най-малко 20 души и то с голи ръце.

 

Мястото е на метри от границата с Турция, близо до село Долно Ябълково. Динко Вълев и негов приятел отиват да карат АТВ.

„Изведнъж един човек изскочи пред мен, аз го заобиколих и слязох и той се засили отгоре ми, може би да вземе АТВ-то да бяга някъде. Ударих го и той падна на земята, започна да вика: Аллах, маллах. Беше облечен с едни скъсани обувки, яке и една раница на гърба“, разказва Динко пред bTV.

http://onovini.com/2016/03/07/долни-подлоги-бхк-сезира-прокуратура/




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20216026
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71323
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930