Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2016 08:55 - Руски генерал: Българският елит се управлява от САЩ, защото се страхува от физическо унищожаване (ВИДЕО)
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 669 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Интервю за „Аргументи и факти”, взето от Мария Позднякова

Превод специално за Епицентър.бг: д-р Радко Ханджиев 

Генерал-лейтенантът от резерва Леонид Решетников е бивш шеф на Службата за външно разузнаване и настоящ директор на Руския институт за стратегически изследвания

–  Леонид Петрович, защо Западът все по-яростно отива на конфронтация с Русия?
–  Западният елит е бесен. Не очакваше от нас такава сръчност, като операцията в Сирия. Отвъд океана ни бяха отписали. Вече 20 години. През 1992 г. директорът на ЦРУ Робърт Гейтс проведе в Москва своя личен парад на победата. Прекоси със строева стъпка Червения площад. Пи шампанско в чест на разпада на Съветския съюз. През 90-те години американски политици директно ми казваха: „Мисията на Америка е да ръководи света. Разберете това и се подчинявайте.”

За първи път американците се опитаха да унищожат Русия след Октомврийския преврат през 1917 г., като помогнаха на болшевиките. Вторият опит беше по време на Втората световна война. Третият – в 1991 г.

– Но нали през Втората световна СССР и САЩ са съюзници…
– Втората световна организираха сили, които и днес се опитват да контролират света. САЩ е мястото където пребивават. Това са транснационалните компании и върхушката на англосаксонския елит. САЩ тикаха към война и Германия, и СССР, като им помагаха да укрепнат така, че сблъсъкът между тях да бъде катастрофален.

Затова през 30-те години САЩ активно участваха в индустриализацията на СССР. Сталинградският тракторен завод е построен изцяло отвъд океана; после е разглобен и транспортиран в Съветския съюз със 102 кораба. „Днепрогес” е построен от американската компания „Купър Инженеринг”. „Горкиевският автомобилен завод” (ГАЗ) – от компанията „Остин”. „Автомобильный завод им. Ленинского комсомола” (АЗЛК) е построен по проект на Форд.

За 10 години американците построиха в СССР 150 завода, фабрики и работилници. Едновременно с това засилваха и индустриалната мощ на Германия. В резултат на конфликта между СССР и Германия, Англия беше отстранена от сцената. Германия беше разрушена. Съветският съюз плати победата с 27 милиона жертви. Да, ние победихме във Великата отечествена война, и един от тези, които бяха четири години на фронта и достигаха до Берлин, беше моят баща. Но Втората световна война спечелиха САЩ, като дадоха само 300 хиляди жертви.

Съединените щати, а не Сталин, издигнаха Желязната завеса. Надяваха се, че в разореният СССР, изолиран от света, хората ще се изядат помежду си като паяци в буркан. Но подценха силата на народния дух. Истина е обаче, че като изолира СССР, Америка стана господар на света.

– А как се получи дружбата между Русия и САЩ през 90-те?
– Мнозина повярваха в магическата формула: „Западът ще ни помогне”. А в същото време западните ни „партньори” работеха за разчленяване на Русия от 10-15 части. Кой мислите подкрепяше екстремистите в Северен Кавказ? И след като в ЦРУ си повярваха, че триумфират, Крим се върна към Русия, а после и операцията в Сирия. Това им дойде като гръм от ясно небе. Конгресът започна да разследва американското разузнаване, което не успяло да предупреди за новите възможности на въоръжените сили на Руската федерация. Оттук и омразата към Владимир Путин.

– Защо Европа играе по американската свирка?
– След капитулацията на Германия Съединените щати наложиха на  ФРГ споразумение с гриф „секретно”, по силата на което германският златен резерв се изнесе отвъд океана, а на територията на ФРГ се създадоха около 300 американски военни бази. Освен това в практиката на Съединените щати е да купуват управленската върхушка. Така стана и в Източна Европа. Доста години съм работил в България. Хората там никога не забравят, че през 1878 г. Руската империя ги освободи от 500-годишното турско робство.

Въпреки това, около 50 хиляди от българската върхушка са купени от САЩ, за да провеждат анти-руска политика. Лидерите на много страни са управляеми, защото се страхуват от физическо унищожаване. Знайно е, че ЦРУ стои зад десетки преврати по света. Налице е и информационна война. Кремъл опроверга партенката, че Путин дал зелена светлина за отстраняване на Башар Асад. Въпреки това, нашите съюзници продължават да ме питат: „Леонид, кажете честно, докрая ли ще воювате с ИДИЛ?”

Русия започна операцията в Сирия буквално седмици преди падането на Дамаск. В противен случай щеше да започне разпарчетосване на Сирия, ИДИЛ щеше да се приближи към границите на Русия. И тук кукловодите са същите, които организираха Втората световна война. А финансовата система, която се наложи в света след 1945 г., и от която целият гешефт влиза в джоба на Америка, боксува. Щатите са в трудна ситуация, вероятно дори висят на косъм.

– Има още една кървяща рана – украинската…
– Жънем плодовете на бомбата, заложена от Ленин под нашата държавност, за което спомена Путин. Съветската власт създаде на исконно руски територии геополитическото чудовище Украйна. Това беше извършено от спецслужбите на кайзерова Германия и болшевиките. Те създадоха Украйна като отрязаха от Русия руските градове Харков (основан от цар Алексей Михайлович), Николаев, Днепропетровск и Одеса (всичките основани от императрица Екатерина II), Донецк (основан от император Александър II). А Хрушчов и Крим им подари. Кому е нужна Украйна?

Нужна е с една единствена цел – да се превърне в антируски бастион. Докато братята малоруси продължават да се зомбират от чудовища, новите им американски господари са готови да воюват с Русия до последния украинец.

– Думата „война“ все по-често витае…
– Това се чувства навсякъде по света. И с надежда гледат към страната ни като миротворец. След началото на руската операция в Сирия от много страни дойдоха сигнали за подкрепа. Всички осъзнаха какви несправедливости се натвориха в Афганистан, Ирак, Либия, Египет. На закрити международните срещи ме питат: „Кога Русия ще дойде и при нас.” Питат хора от Италия, Франция и други страни. Наскоро бях в Пакистан. Знаете, това е мюсюлманска страна, но техните военни ми задават същия въпрос.

Вече разбират, че силна Русия е гарант за справедливостта. У нашите „доброжелатели” Русия предизвиква омраза, не защото е конкурент в икономиката или във военната сфера. А защото предлагаме на света цивилизационна алтернатива. На Запад главни ценности са „да ям”, „да спя”, и още нещо, което се римува с последната дума. В руската цивилизация духът винаги е надделявал над материалното. Затова не могат да купят нашия народ. Затова никой, който е замечтал нашата територия и богатство, никога не е успял да ни завладее.








Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. krumbelosvet - Няма нито една празна дума.
05.03.2016 16:31
Русия е с примка на шията, но не за първи път. Това, разбира се, не гарантира нов Сталинград и 9-ти май.
Но, НО, има едно фундаментално свойство на научно техническия прогрес и на всяка новост. Съществува малка но реална вероятност, във всеки мамент някъде да възникне нещо ново, което да обърне съотношението на силите. Дай Боже, да дойде царството на Истината и Правдата , а не окончателна победа на царуващия сега Мамон., т.е. богатството.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20129654
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031