Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2016 10:15 - "Войните на Один": Скоро по улиците ще има война, етническата чистка е неизбежна (СНИМКИ/ВИДЕО)
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1039 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 28.02.2016 10:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
 
imageКогато по улиците на нощните градове започват да ходят антиимигрантски патрули начело с нацисти, обсъждайки при това етнически чистки, може смело да се твърди, че миграционната криза повече не може да се отрича. По този начин, финландската ултрадясна групировка „Войни на Один” се закле да защитава „своите жени, приятелки и деца” от нашествието на мигрантите не само на думи, но и на дела, пише "Дейли мейл".
Членовете на групировката твърдят, че имат клонове из цяла Европа и са обявили обща мобилизация след като са видели мащабната безпомощност на финландското правителство. „Те проспаха всичко”, твърдят от „Войните на Один”.

Улиците на град Кеми в западната част на Финландия „войните” патрулират с плашещо куче. Патрулът се движи към градския миграционен център. 27-годишният Яни през деня работи във фабрика за хартия, а през нощта се превръща във „войн на Один”: „Политиците просто си мълчат и гледат как мигрантите изнасилват нашите жени, без да правят нищо. Скоро по улиците ще има война ние сме готови за бой”.

Други членове на патрула през целия път говорят за етнически чистки. „Войните на Один” твърдят, че нямат връзки с футболни ултраси. Повечето от тях са представители на работническата класа: боклукчия, металург, механик, шофьор на камион и работник във фабрика. Други са безработни, жертви на кризата във финландската икономика и социалната сфера, която продължава вече три години.

Мнозина са съдени и имат досиета. За своите 27 години живот Юха Мати Киннунен вече е извършил 30 правонарушения, включващи мошеничество, кражба и дезертьорство. 

В същото време популярността на групировката във Фейсбук расте заедно с нетърпимостта към мигрантите. Смята се, че към момента „Войните на Один” са над 600 във 25 клона във Финландия, Швеция, Норвегия, Дания, Полша, Германия, Естония, Унгария и дори Великобритания и САЩ. 

Безработният 26-годишен Лари Куосманен признава за криминалното си минало и казва, че „всички са правили грешки”, но отказва да назове себе си и своите приятели неонацисти: „Нашата организация не е извършила нито едно правонарушение и не е била замесвана в насилие. Стараем се да защитим хората. Но е трудно да си добър, ако изглеждаш като лош”. 

Щабквартирата на групировката изглежда като пристан на „много лоши момчета”: кинжалите със свастики, закачени по стените, не допринасят за уюта. Също така, и черепът с фуражка на СС. Пушки правят така, че помещението да изглежда като оръжейна. Те обаче, по думите на войните, са само макети. Смята се, че всичките нацистки артефакти са лична собственост на лидера на групировката. 

По думите на някои от членовете на организацията „нацизмът не е чак толкова лош, както изглежда” и „в него има разумни неща”, като „защитата на националната култура”. „Белите няма да позволят на мюсюлманите да унищожат културата им”, казва Юха Мати Кинунен. „Ако ситуацията се запази такава, каквато е в момента, етническите чистки ще станат неизбежни. Войната между християнството и исляма продължава вече стотици години и ще приключи само с победа на една от религиите. Ние ще се сражаваме за нашите култура, земя и хора”, добавя той. 

Лидерът на организацията в разговор по телефона от Испания съобщава, че не го е срам от радикалните възгледи: „Бялото население ще бъде унищожено, ако всичко продължи по този начин”. 

http://www.blitz.bg/news/article/391234




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20187492
Постинги: 18665
Коментари: 10027
Гласове: 71316
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930