Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2016 12:47 - Чакъра убит от Бойко Борисов заради Косьо Самоковеца!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1968 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.02.2016 12:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 10 години след зловещата смърт на Тодор Димов – Чакъра на бял свят изплуват строго пазени тайни и скандални подробности от живота му. Мъжът от Харманли загина на 11 декември 2003 г. във вилата си край паркинг „Голяма Гергана“ след ожесточена 24-часова престрелка с над 100 полицаи. image

Бойко Борисов ръководи акцията, при която бе ликвидиран харманлийският крими герой

Акцията на ченгетата бе ръководена лично от тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов. В продължение на години от полицията и прокуратурата упорито налагаха версията, че Чакъра се e самоубил със собствена граната, тъй като не е искал да се предаде. Преди месеци обаче разследването за смъртта на Тодор Димов бе подновено, след като Европейският съд в Страсбург осъди България заради брутална употреба на полицейска мощ, несъвместима с реалната обетановка. След като тялото на Чакъра бе изровено, съмненията се потвърдиха – покойникът не се е самоубил, а е бил ликвидиран от ченгета.

image

Тодор Димов – Чакъра

По-конкретно – от стрелба с гранатомет. Според съдебен лекар впоследствие Тодор Димов е бил подпален, за да се замаскира причината за смъртта му. Дясната ръка на изровения труп е липсвала, потвърди синът му. Водещият кървавата полицейска операция Бойко Борисов упорито отрича да е издавал заповед за стрелба с гранатомет. В Харманли обаче открай време се мълви друго – че Борисов лично е стрелял с гранатомета. В това са убедени и роднините на покойника. Те се надяват, че подновеното разследване ще стигне до истината и че някой ще понесе отговорност за безмилостната екзекуция. Източници пък свидетелстват, че Бойкот Борисов се е хвалил в компании, че лично е гръмнал Чакъра.

Защо обаче Тодор Димов – Чакъра се е барикадирал във вилата си и срещу него е изпратена цяла армия тежковъоръжени барети от София? Официалната версия не звучи убедително – харманлийският престъпник е трябвало да влезе в затвора, за да излежи присъда от 2 години заради склоняване към проституция.

„Не е това причината – напротив, синът ми искаше да влезе в затвора. Заради съвсем друго го търсеха. Още в 8 сутринта на 10 декември в Харманли пристигнаха два микробуса с командоси от София. Той също имаше контакти с полицаи. Предупредиха го, че няма да му се размине и че ще го убият. Заради това се барикадира… Тодор знаеше много неща за влиятелни политици, полицаи и престъпници.

Убиха го, за да не проговори казва през сълзи Мара Чакърова. 78-годишната майка на ликвидирания от полицаи Тодор Димов навярно знае много повече от това, което споделя с медиите.

image

Къщата на Чакъра след обстрела с гранати на 10 декември 2003 г.

„Смъртоносната акция на баретите край паркинг „Голяма Гергана“ може да бъде разплетена, ако бъдат разсекретени всички разработки на МВР срещу Тодор Димов – Чакъра, Йосиф Йосифов – Йоско Сливенския, братята Маргини и Константин Димитров – Косьо Самоковеца. Части от пъзела могат да бъдат събрани и от разработките срещу Иван Тодоров – Доктора“, разкрива пред журналисти висш столичен антимафиот. Източникът, който досега никога не ни е подвеждал с информация, разкрива сензационни данни от криминалното досие на убития Тодор Димов.

В средата на 90-те на миналия век Чакъра е сред топ бандитите на Хаковския регион, тъй като контролира паркинга за тирове „Голяма Гергана“ край магистралата. Паркингът е депо за хероин в големи количества, който влиза от Турция с тирове. В онзи период „Голяма Гергана“ е под опеката на Иван Тодоров – Доктора и висши антимафиоти, които се явяват началници на Чакъра. През 1999 г. Тодор Димов сдава апетитния обект, който е поет от контрабандния бос Константин Димитров – Косьо Самоковеца.

Харманлийският бандит започва работа при друга знакова фигура от ъндърграунда – Йосиф Йосифов от Сливен. Чакъра ръководи канал за трафик на проститутки към Холандия, координира и дребни пратки наркотици. Именно в качеството си на сутеньор и търговец на дрога Тодор Димов попада в полезрението на антимафиотите през 2002 г. Ченгетата засичат многобройни срещи на Чакъра с Йоско.

image

Трупът на Косьо Самоковеца, застрелян на 6 декември в Амстердам. Четири дни по-късно е ликвидиран и Тодор Димов – Чакъра, който е посрещал в България физическия убиец на контрабандиста

Най-интересна обаче е визитата на Тодор Димов във вилата на Йоско Сливенския в село Калояново през есента на“ 2003 г. сам, а с ключов гост от чужбина – той взима от петището в София холандеца Ервин Векер, който? месеци по-късно – на декември 2003-та, ликвидира в Амстердам Косьс Самоковеца.

„Физическият амоковеца Ервин Векер е идвал три или четири пъти в България преди да екзекутира косьо. При две от визитите му той бил посрещан от Чакъра, даже е отсядал в неговия апартамент в София. Между другото жилището на Тодор Димов в столицата му е подарено от Йосиф Йосифов

Това лесно може да се установи, ако компетентните институции имат намерение да се поразровят“, разказва източникът..

Константин Димитров – Косьо Самоковеца е разстрелян показно на площад „Дам“ в Амстердам на 6 декември 2003 г.

Контрабандният бос е поставен под наблюдение от родните служби, тъй като 2 месеца преди смъртта си участва в кърваво меле с босовете на СИК братя Маргини в столично заведение. Така, когато наемникът Ервин Векер ликвидира Константин Димитров, ченге под прикритие от Холандия го проследява и арестува.

На 8 декември 2003 г. Тодор Димов вече е предупреден, че ще бъде арестуван и разпитван за покушението срещу Косьо Самоковеца

Неговото задържане трябва да се осъществи в рамките на полицейската операция „Белезниците“, разпоредена от Бойко Борисов. Не е известно дали чакъра е имал подготвено алиби за срещите си с Ервин Векер в България и дали е подозирал, че може да бъде ликвидиран, за да не пропее кои са поръчителите на екзекуцията на Косьо Самоковеца.

„Следите на поръчката водеха към босовете на СИК, които поддържаха контакти р Йоско Сливенския. През 2003 г. Бойко Борисов всеe още не бе скъсал връзката си с групировката СИК. Освен това Бойко имаше лична неприязън към Самоковеца, тъй като службите бяха записали разговор между Косьо и Иван Тодоров – Доктора. В телефонния разговор двамата контрабандисти наричаха главния секретар на МВР „пожарникарчето“, а Косьо беше изстрелял репликата, че щял да го сготви. Бойко прие това като закана за убийство…“, повдига вежди столичен антимафиот.

Той самият не може да даде еднозначен отговор на въпроса поради каква причина срещу Тодор Димов – Чакъра са изправени 30 командоси от София, 5 снайперисти и стотина тежковъоръжени полицаи от Хасково и защо лично Бойко Борисов е пристигнал от столицата, за да ръководи акцията.

Дали от суета да се покаже, или за да се научи как се стреля с гранато-мет и как се отстраняват неудобни свидетели?

 

Кървавата акция: 15 гранати, димки и 200 куршума

На 10 декември 2003 г. Патрулна кола паркира пред вилата на Тодор Димов – Чакъра със заповед за ареста му. Той трябвало да излежи 2-годишна присъда за сводничество и кражба на добитък от Ивайловград. Към това се прибавят и 3 години за обир на чейнджбюро в Харманли през 1994 г. Чакъра обаче насочва автомат „Калашников“ срещу полицаите и открива огън по патрулката.

Два часа по-късно пристигат още патрулки от Харманли, както и 2 микробуса и 5 автомобила с барети от София. Петима снайперисти също заемат позиции. От Хасково са докарани две фадроми, зад които да се скрият командосите.

Пристигат и две пожарни, за да осветяват вилата през нощта. С Тодор Димов преговарят неуспешно психолози от МВР, които го призовават да се предаде.

В 20,30 ч. на 10 декември полицаите изстрелват няколко димки, които трябвало да изкарат Чакъра от къщата, но вместо това подпалили покрива.

В 22 часа вечерта на мястото пристига и главният секретар на МВР Бойко Борисов. Едва след появата му полицията открива огън. Антимафиоти изстрелват цели 15 снаряда с гранатомети РПГ-7 в разстояние на 30 минути. Впоследствие ченгетата обясняват, че са стреляли с гранатомети, тъй като се получило информация, че Чакъра е минирал целия район на вилата. Целта била от вибрациите на гранатите да се активират взривните устройства в къщата. Баретите изстреляли и около 200 куршума. В полуразрушената къща впоследствие са открити 16 гилзи от автомат, изстреляни от Тодор Димов – Чакъра.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

                                   

 

  •  


 




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20210078
Постинги: 18672
Коментари: 10029
Гласове: 71321
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930