Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2016 16:14 - Масови протести срещу бежанците в цял свят, в Кале арестуваха генерал и екскомандир на Чуждестранния легион (видео)
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 586 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 07.02.2016 16:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 С масови безредици завърши в събота протестната демонстрация срещу присъствието на мигранти в град Кале, Северна Франция. Полицията е задържала около 20 души, предаде AFP.

Сред задържаните е и френският бригаден генерал Кристиан Пикмал, бивш командир на Чуждестранния легион (1994-1999 г.). Тази информация обаче не е коментирана от властите.

Демонстрацията се проведе в град Кале, въпреки официалната забрана. В средата на седмицата, министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов предупреди, че „всяко действие, целящо нарушаване на обществения ред, ще бъде прекратено“.

Все пак, това не попречи на около 200 души да се съберат в центъра на града. Много бързо ситуацията излезе извън контрол, а, за да се избегне масов бой, полицаите използвали сълзотворен газ.

ПЕГИДА (Европейски патриоти срещу ислямизацията на Запада) обяви 6 февруари за ден на международни шествия срещу ислямистите и мигрантите.

Протестите започнаха от Канбера, където 400 души преминаха в шествие до сградата на парламента в австралийската столица, скандирайки ислямофобски лозунги като "Обичаме бекон" и "Кой по дяволите е Аллах?"

Естонската Консервативна народна партия (EKRE) в събота проведе в центъра на Талин протест в подкрепа на европейските политически сили, обявили се срещу масовата миграция в европейските държави, предаде ТАСС, позовавайки се на естонска телевизия.

EKRE, която има седем депутати в парламента, е част от европейското движение Fortress Europe, обединяващо десни консервативни движения. Участниците в протеста, около тридесет души, са носили плакати с призиви на естонски и английски език. Те са призовавали минувачите към борба с масовата миграция и ислямизация.

Във финландската столица Хелзинки в събота за пореден път се проведе протест срещу приема на бежанци. По данни на полицията, демонстрацията се провела под мотото „Затворете границата!“, а около 150 души са взели участие в нея, предаде ТАСС.

Протестът започнал в центъра на града. Събралите се обявили за защитата на правата на европейските жени и приетите в Европа традиции и начин на живот. Полицията извела от площада трима души, които се опитали да попречат на тълпата. По-късно, един от тях е бил арестуван, защото се върнал и продължил с провокациите. 


В Прага на подобна проява станаха сблъсъци между демонстранти и контрадемонстранти. Неколкостотин полицаи бяха пратени да разтърват двата лагера, които се замерваха с бутилки и фойерверки.

В чешката столица антиислямските демонстранти бяха около 1500 души с табели с надписи като "Не на имиграцията - спрете Меркелизацията". "Ислямът не е религия, а фашистка идеология", заяви един демонстрант.

Според ТАСС в чешката столица са демонстрирали 3000 души срещу миграционната политика на ЕС. Оратори отправяха предупреждения за опасност от "ислямизация на Европа" и настояваха чешките власти незабавно да предприемат строги мерки срещу незаконните мигранти. Някои от по-радикално настроените демонстранти скандираха "Чехия за чехите!", "Мигрантите вън!" и "Европа без ЕС!"

Контрадемонстрантите в Прага бяха около 400 души. "Искаме да се борим срещу растящата ксенофобия в чешкото общество", каза един от тях. Други носеха табели с надписи като "Омразата не решава проблеми" и "Добре дошли, бежанци".

В Амстердам демонстрираха около 200 привърженици на ПЕГИДА, по-малко от присъстващите леви контрадемонстранти, които викаха "Бежанците са добре дошли, фашистите - не!"

Имаше сблъсъци и няколко души бяха арестувани след намеса на полицията за разтърваване на двете групи демонстранти.

Антиимигрантски демонстрации по призива на ПЕГИДА се състояха също във Варшава, Братислава, Дъблин и Бирмингам.

http://sosnovini.bg/масови-протести-срещу-бежанците-в-цял-свят-в-кале-арестуваха-генерал-и-екскомандир-на-чуждестранния-22546.html




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20135197
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031