Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2016 14:57 - Аутопсията разкри: Тодор от Враца е починал от сърдечно заболяване, не от побоя
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1118 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 05.02.2016 14:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сърдечно заболяване, а не побой са причина за смъртта на Тодор от Враца, съобщиха от прокуратурата. С разрешение на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Враца, те публикуват пълния текст на изготвената петорна съдебномедицинска експертиза по досъдебното производство по повод смъртта на 18 годишния младеж.Съгласно заключението на съдебно медицинскатаекспертиза причината за смъртта на Тодор е „ Ритъмно-проводно нарушение, възникнало на базата на съществуващата при него аритмогенна деснокамерна дисплазия. 


Тези остри ритъмни нарушения, от своя страна са довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчности и смъртен изход от ненасилствен болестен произход. 



На базата на проведеното от нас макроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечният мускул се установяват категорични данни за това, че Йорданов е боледувал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а именно аритмогенна деснокамерна дисплазия /кардиомиопатия/, което има продължително протичане и постепенно развитие.

Тежките болестни промени в сърдечния мускул, корелират с медицински данни за сърдечно страдание с прояви на аритмии, наложили извършване на специализирани кардологични прегледи, както и с обстоятелствата към момента на смъртта, описани от очевидците на мястото на инцидента.

При тези болестни изменения в сърдечния мускул смъртта може да настъпи и внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве.

Всички констатирани травматични увреждания при аутопсията и ререаутопсиите се дължат на действието на твърди тъпи предмети с незначителна кинетична енергия. Следва да се отбележи, че част от уврежданията са получени след прилошаването и падането върху терена, а други – от проведените реанимационни мероприятия.

Категорично трябва да се има предвид, че установените травматични увреждания по трупа на Тодор Йорданов с оглед вида, характера, тежестта и локализацията им, не могат да доведат и не са довели до настъпването на смъртта.

По своята медико-биологична характеристика тези травматични увреждания са причинили болка и страдание.

При извършено химическо изследване не се установи наличие на алкохол и упойващи вещества.“/БЛИЦ




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. minevv - hahah
05.02.2016 16:05
А сега де.. какво ще проплачат хубавите???
цитирай
2. laura - Пълна глупост!
05.02.2016 16:12
Пак добре, че не са го обвинили, че е нанесъл непоправими физически и душевни травми на побойниците.
Продажни доктори и съдии! Отврат!

цитирай
3. bgman13 - А защо е бил агресивен? Учителите му ...
05.02.2016 18:18
А защо е бил агресивен? Учителите му и тия, които го познават, казват, че не е такъв. Продажните доктори и съдии може да са се наговорили с роднините му, да не казват цялата истина - от човещина. Обаче проблемът с продажните институции в България, а и по целия свят е че в България има вече много сериозен контигент от наркозависими и наркоопитващи отвреме на време. Те си пошмъркват за отскок и са много смели в такива моменти. Последните няколко дена не минава май и ден, да не ни съобщят за някой дето се е правел на автомобилен състезател и се е пребил поради тая причина. В конкретния случай с Тодор, продажните доктори може и да го скрият, понеже му влизат в положението. Но проблемът е огромен. И освен това напоследък е нараснал рязко. Ето ви една интересна статия:

http://strogosekretno/index.php?p=issue&id=249&aid=23

След strogosekretno сложете .com
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20126570
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031