Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2016 00:31 - Измамник се опита да прецака лотарията
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 457 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 02.02.2016 00:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За да спечелиш от лотарията, трябва да изтъркаш много билетчета.

Слави Янакиев е продал десетки хиляди такива и знае много добре правилото, информира 24 часа.

30-годишният мъж обаче не смята да харчи заплатата си за талончетата и се възползва от това, че работи нощем. В средата на ноември Янакиев вика приятелката си до магазина, в който работи.

Двамата вече са обмислили всичко и са се подготвили за големия удар. 30-годишният мъж леко завърта охранителните камери на магазина, в който работи.

След няколко минути приятелката му паркира колата си до магазина в столичния кв. “Красна поляна”.

Тя изнася от него няколко кашона, качва се в такси и изчезва. Тогава Слави изключва камерите и прави удара на живота си, пише "24 часа".

Задига лотарийни билети за 22 хил. лева, прибира и оборота от около 3 хиляди лв.

Мъжът не пропуска да си вземе и стек цигари. За да отпразнуват плячката, Янакиев грабва бутилка уиски и пакет ядки - ще има пиршество, казват криминалисти, гледали записа на обира.

За две минути бандитът успява да натовари стоката в колата и да тръгне. Мисли си, че ще му се размине - все пак е изключил охранителните камери.

За негова беда обаче само преди 2 седмици до магазина, в който работи, е отворен букмейкърски пункт. Именно по негови записи ченгетата стигат до Янакиев.

В дома му в столичния кв. “Овча купел” намират над 1000 лотарийни билета из всички стаи. Сред тях няма печеливши, но от търкане Янакиев не е могъл да ги изхвърли.

Друга част са намерени в жилището на приятелката му. По груби сметки на запознати от билетчета двамата са изкарали от малки печалби поне 5 хил. лева.

Големият им удар обаче е друг. Един от талоните е за рекордната печалба от 20 000 лв. Късметът се усмихва на Янакиев, или поне така си мисли бандитът.

Той бърза да се похвали на всичките си авери.

“Само внимавай, като те дават по телевизията, откъде ще кажеш, че си го купил”, майтапят се с късметлията неговите приятели.

Новината за печалбата стига и до бившите работодатели на Слави.

Всъщност, за да вземе печалбата, Янакиев наистина трябва да заснеме клип с печелившия билет. В него участват както той, така и магазинерът, продал му билета.

“Ще измислим нещо, 20 бона са”, казал мъжът на компанията си, без да знае за шегата, която съдбата си готвела с него.

За зла негова беда талонът не е регистриран като продаден в магазин. Така няма как да му изплатятпечалбата.

Янакиев мисли да го прокара през касовия апарат на друг магазин. Мераците му обаче бързо са попарени заради метода на продажба на талоните на едро

Билетите идват в магазините в големи кашони. На всеки от тях пише, че в него са ценните хартийки с номера от 7000 до 7100.

Самият доставчик пък има данните кой кашон точно в кой магазин е продаден, каза за “24 часа” Петър Грозданов, доставчик на билети и други стоки.

Така Янакиев се оказва с огромна печалба, която не може да вземе. А ако опита, на ръцете му ще щракнат белезници. Младежът не е очаквал такъв удар, но след като е видял огромните приходи, не иска да се разделя с тях.

Няма обаче какво да направи - билетът не е продаден, а в полицията вече има данни точно кои кашони са задигнати от крадеца.

“Няма какво да направи”, обяснява запознат със системата на лотарийните билети.

“Трябвало е да прекара всеки един билет през касовия апарат. После можеше да прати всеки да вземе печалбата, защото нямаше как да се докаже, че това е от крадените билети, а не е легитимна печалба”, категоричен е комарджията.

Собственикът на магазина Добромир Коларов е силно изненадан от постъпката на Янакиев. Мъжът работел отдавна за него, бил изряден служител. Клиентите също не се оплаквали.

“Добро момче беше - исках да платя с карта, а апаратът беше блокирал. Веднага се обади във фирмата, а после и на шефа си, за да каже за проблема”, казва клиент на магазина. 

По ирония на съдбата самият Янакиев също е ставал жертва на измама в магазинчето

Една вечер циганче го молило за 2 лева. Бандитът решил да постъпи поучително и да даде възможност на хлапето да ги изкара.

“Измети около хладилниците и събери всички бирени бутилки, другото изхвърли в кофата. Като измиеш и масите, ще ти дам не два, а 4 лева”, предложил Янакиев на малчугана.

Хлапето обаче се спазарило на 2 сега и 2 след работата - трябвали му парите, за да вземе хляб. Такъв в магазина, в който Янакиев работел, не се продавал.

Слави се трогнал и дал парите на детето. То обаче искало именно тези 2 лева и така и не се върнало.

Лесно се работеше с него, винаги оставяше всичко подредено, казват и колегите на бандита. Те също знаят за печалбата - приятелите на Слави още идват в магазина.

Мъжът бил изряден във воденето на счетоводството, сутрин оставал и след работните часове, за да помогне на колежките си с тежките каси с алкохол.

Случаят се разследва от Трето РУП към СДВР. Продавачът бил футболен хулиган

Слави Янакиев е сред най-запалените фенове на “Левски” в столичния кв. “Овча купел”. Мъжът не пропускал мач на любимия отбор, дори членувал в една от фенските фракции.

Имал и няколко ареста за хулиганство след мачове, показва справка в СДВР. Бандитът обаче се отказал от ходенето по футболни двубои, след като го пребили зверски след дерби с ЦСКА.

Освен на родния отбор Янакиев симпатизира и на “Челси”. В магазина винаги продавал с шапка и фланелка на футболния отбор.

Въпреки пристрастията си обаче в последните месеци често съветвал клиенти да не залагат на любимия му тим, тъй като е в слаба форма. Покрай спорта намерил общ език с доста клиенти.

На записите от камерите лицето на Янакиев не се вижда. За сметка на това обаче шапката и фланелката му на "Челси" си личат ясно.

Съдът е този, който трябва да прецени дали по тези кадри и това, че е известно, че Янакиев е ходел облечен така, може да се каже, че човекът на записа е именно той.

Няма да го разпознаят и ще се размине, смятат обаче експерти. Те цитират и случая с автокрадеца Ярослав Димитров-Яро. Той бе уловен на камера как задига кола от гараж, докато е под домашен арест.

Съдът обаче го пусна, тъй като техническата експертиза на записа не била достатъчно категорична, че именно той е бандитът.

И Яро също като Янакиев на клипа е с шапка.

http://www.dunavmost.bg/Bulgaria/News/39972-izmamnik-se-opita-da-pretsaka-lotariyata?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=Postcron.com




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20129245
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031