Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2015 19:51 - Богатите наритаха хладилника за бедни. Последва ги Фандъкова...
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 857 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 20.12.2015 19:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Богатите жители на квартал "Иван Вазов" в София не искат бедняци в района.Така излиза от желанието им хладилникът за бедни  да бъде преместен, защото мястото не бездомниците не било в елитния квартал.

"Един от хладилниците беше разположен в столичния квартал ""Иван Вазов"". Това е един от скъпите софийски квартали, в него живеят много заможни хора. Голяма част от хората в района бяха ""за"" хладилника и го пълнеха, но останалите не бяха съгласни, защото не искат в квартала им да има бедни хора. Винаги има някой, който не е съгласен и бяхме принудени да го махнем." разказва Стефан Чолаков, поставил хладилника в квартала пред ФРОНТ.

"Тези, въпросните богати хора не са оставали храна в хладилника, бяха против, защото за тях това е като да храниш кучетата. Казваха, че се грижим за " бездомни кучета"", визирайки бедните хора"
, продължи разказа си Чолаков.

Малко след като богаташите наритаха ""бездомните кучета"" от Иван Вазов, Чолаков поставя нов хладилник в София- пред Мюфтийството.

Няколко дни след поставянето му, е издадена заповед за премахването му от кмета на София Йорданка Фандъкова. Същото се случва и с хладилника в Пловдив.

"Взели са решение да премахнат хладилниците и да спрат тази вече световна инициатива. 
В Испания двама кметове, поставиха хладилници по наш модел, в Кейптаун , Ксанти и Атина българи поставиха хладилници и тамошните кметове не само не ги махат, а им помагат", гневи се Чолаков.

Казват, че по Коледа стават чудеса. Едно такова чудо за бездомниците се опита да направи Стефан Чолаков и донякъде успя. Накара много хора да помогнат, да отделят средства и храна, за да помогнат на ближния, на бедния, на този, който няма подслон и няма какво да яде. На всички хора, за които хладилниците бяха малка надежда, че ще има какво да сложат в устите си.

Е, в България да направиш добро е трудна задача. Всички ти пречат, най-вече политиците, които винаги намират проблем в добрите дела. Казват, че хладилниците са незаконно поставени. Казват, че не е ясен произходът на храна. Но дори да е така- защо не съдействат от общините, за да стане тази идея законна?

Или е по-добре да има гладни и жадни ... просто се чудим.

Вероятно и другите два хладилника в София- в кв. "" Овча купел"" и на ул. "" Славянска"" скоро ще бъдат премахнати.

Защото доброто е неудобно.

http://www.front.bg/bulgaria/society/bogatite-naritaha-hladilnika-za-bedni-posledva-gi-fandykova




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. crep - Храна се изхвърля постоянно.
21.12.2015 05:35
Същата би могла да бъде изядена ......
Но не би.
Издайте на хладилниците "разрешение за поставяне" по чл.56 от ЗУТ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20125994
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031