Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2015 01:06 - АТАКА на многохиляден протест: НЕ на неоосманиста Давутоглу, НЕ на турската политика, НЕ на Турция в ЕС
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 644 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Повече от 1000 родолюбиви българи се събраха днес на протест в центъра на София, за да кажат ясно НЕ на турската политика и да изразят несъгласието си от посещението у нас на турския премиер Ахмет Давутоглу.

Членове, симпатизанти и депутати от АТАКА, както и редица граждански организации подкрепиха митинга на националистите против визитата в България на неоосманиста. Според патриотите той е в България, за да наложи исканията си за нова османска империя и да внесе в страната ни още стотици хиляди нелегални имигранти.

imageВ началото на речта си Сидеров заяви, че това е може би последният свободен митинг в България, защото управниците са превърнали родината ни в полицейска диктатура. Припомняме, че полицията забрани първоначалния протест на АТАКА, който беше предвиден да се проведе пред сградата на Министерския съвет, след което събралото се множество да направи шествие до турското посолство в столицата. „Страхуват се да не би да нарушим спокойствието на турския гост. Да могат българският мин.-председател и турският премиер да се целуват спокойно зад дебелите стени на властта”, заяви Сидеров в речта си на протеста провел се на метри от МС пред БНБ.

По думите на лидера на АТАКА Давутоглу е в България, за да наложи на страната ни нови унижения. Той изказа възмущението ни, че васалното ни управление няма да поставят нито въпроса за обезщетенията за тракийските имоти, които възлизат на повече от 10 млрд. долара, нито Борисов ще поиска извинение от Турция за 500-годишния геноцид над българското население. След тези думи множеството скандираше „Оставка” и „АТАКА – победа”. Сидеров обясни още, че Давутоглу лично е изкомандвал стрелбата срещу руския самолет. По думите му ударът по Русия е удар по православната общност в света.

Родолюбците бяха издигнали плакати „Турция, дължиш ни 10 млрд. долара за тракийските имоти”, „АТАКА казва не на Турция в ЕС”, „Ердоган – убиец, съучастник на ИДИЛ”, „Турция – организатор на мигрантския поток в ЕС” и други. Често се чуваха и призиви за оставка на правителството.

Според Сидеров турският мин.-председател е у нас, за да уреди поредната пратка незаконни мигранти, които да влязат в страната ни. „500 000 нови пришълци се подготвят на турска територия, за да преминат през България. Колко от тях ще останат у нас не е ясно. Не е ясно и какви престъпления ще извършат”, категоричен бе лидерът на АТАКА.

image

Патриотът призова премиера Борисов да каже на турския си колега: „Никакво падане на визите за турски граждани. Никакво приемане на Турция в ЕС”. „Ако направят грешката да подкрепят членството на Турция в съюза ще плащат прескъпо”, убеден е партийният председател.

След словото на Сидеров, хилядите протестиращи българи направиха шествие по бул. „Цар Освободител”, което стигна до сградата на Народното събрание. Там множеството отново поиска оставката на правителството, заради васалната му положение и се надигна остро срещу визитата на Давутоглу в България.

 

image

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. planinitenabulgaria - Чудя се, защо
16.12.2015 06:53
туй, дето го е писал авторът на постинга, гаче ли Воленчо сАмият го е писал.
Горячими воленсидеровскими приветами?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20189016
Постинги: 18666
Коментари: 10028
Гласове: 71317
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930