Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2015 16:09 - Бъчварова, Радан и ген. Атанасов готвят тесла за кадрите на МВР по почина на Саакашвили!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 357 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Вътрешният министър Румяна Бъчварова, лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев и депутатът от ДСБ ген. Атанас Атанасов подготвят схема, по която да подменят около 15 000 служители на органите на реда по почина на грузинския президент Саакашвили, научи БЛИЦ от отлично информирани източници.
Тази сутрин шефът на вътрешната комисия в парламента ген. Атанасов заяви в телевизионно предаване, че ако 10 000 полицаи напуснат системата, това не е проблем. В същото време Бъчварова се разпореди всички, които участват в протестите да бъдат наказвани дисциплинарно с отстраняване от длъжност.

Замисълът на реформаторския кръг е да очисти около 15 000 служители на реда от системата и да ги замени със свои кадри. Челният опит е заимстван от Грузия и експрезидента на страната Саакашвили, който подмени цялата система на вътрешните работи със свои хора, макар това да не спаси поста му. Самата Бъчварова многократно се похвали, че е била в Грузия именно за да усвои опита на тамошните реформи в органите на реда.

Грубите сметки показват, че това ще коства между 200 и 300 милиона лева на бюджета, тъй като напусналите ще трябва да бъдат обезщетяване по сега действащата система. Ако не бъдат изплатени, те ще заведат дела и неминуемо ще ги спечелят.

Така ударът се прехвърля изцяло върху държавния бюджет и върху финансовия министър Владислав Горанов, когото Бъчварова вече набеди, че е направил предложенията в бюджета за догодина на своя глава, без да се консултира с нея.

Пътьом удар ще понесе и бившият вътрешен министър и шеф на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е доста дистанциран от предлаганите промени. Не случайно днес станаха известни и наставленията на представителката на кръга "Капитал" и съпруга на титуляра му Иво Прокопиев - Галя Прокопиева, която поучава Бъчварова какво да направи с полицаите.

Крайната цел на тази активност е именно да бъдат ударени Горанов и Цветанов, но и да се овладее МВР.

Подобни мними реформи имат и по-широк диапазон, който засяга и самото правителство и премиера Борисов. Причината е, че ударът няма да понесат само напусналите полицаи, но и техните семейства и близки, които по груби изчисления са около 500 000 души, натрупващи недоволство и негативи срещу управлението.

В същото време кабинетът ще трябва да понесе и отговорността за намаляването на числения състав на МВР в условия на бежанска криза, съпроводена и с битова престъпност, за чието овладяване просто няма да има достатъчно кадри до назначаването на протежетата на авторите на този сценарий.

Според информацията на БЛИЦ този сценарий предвижда напрежението не само сред полицаите, но и сред отстранените от другите сектори, както става ясно от днешното заседание на Министерски съвет, да нарасне именно през най-тежките зимни месеци - януари и февруари и да доведе до сътресения във властта.

БЛИЦ припомня, че на въпрос на сайта към министър Бъчварова кой и какво стои зад протестите, тя отговори: "Дори и да зная, няма да го кажа на пресконференция".

Ива НИКОЛОВА, БЛИЦ



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20239145
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930