Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2015 10:45 - Маргинален протест покрещя срещу омбудсмана
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 676 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.07.2015 10:45


image 

Маргинален протест събра стотина души на площад "Народно събрание" срещу новоизбрания омбудсман на Република България Мая Манолова. Акцията беше организирана в социалните мрежи от активисти на раздираната от противоречия и близка до Реформаторския блок структура "Протестна мрежа". Направи впечатление отсъствието на Йоло Денев, който обикновено е сред дежурните участници в подобни прояви.

По-рано днес Народното събрание избра с убедително мнозинство от 129 депутати Мая Манолова за обществен защитник. На практика подкрепата за Манолова дойде от всички парламентарни групи, което е сигнал за надпартийния характер на избора. Тайният вот, предвиден в закона, гарантира свободното волеизявление на избраниците и премахва диктата на партийните върхушки.

Разноцветното парламентарно съгласие и подкрепата за Мая Манолова от някои от авторитетните и независими граждански организации, които не са оплетени в съмнителните лобистки мрежи, финансирани с милиони долари от фондацията на скандалния милиардер Сорос и не по-малко скандалната "Америка за България", свързвана с ЦРУ, предизвика истинска истерия сред малобройните активисти на "Протестна мрежа", наричани от гражданите подигравателно "протестъри". Непосредствено след избора на Манолова те и медиите, финансирани от "Америка за България", разпространиха еднотипни опорни точки, според които изборът на червената фурия за обществен защитник бил подобен на скандалния избор на Пеевски.

Очаквано несъстоятелната опорна точка не успя да събере никаква обществена подкрепа поради очевадното си разминаване с истината. Хаштаг-BG припомня, че изборът на Пеевски беше посрещнат с всеобщо възмущение от разнородни обществени среди, включително сред тогава управляващите партии. Не е така обаче с избора на Манолова, която се радва на всеобща политическа и гражданска подкрепа, а единствената й "опозиция" са посочените среди около "Протестна мрежа", които нямат сериозна обществена подръжка. Неуспешният опит на "Протестна мрежа" да предизвика някакво брожение срещу новия омбудсман на България беше подкрепено единствено от затъналия във висящи дела бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. Президентът Плевнелив пък туитна в Туитър, че изборът на омбудсман бил "служебен", забравяйки, че Манолова беше избрана след публична процедура и изслушване, за разлика от всички назначения правени служебно от държавния глава, които се правят непрозрачно и по неясни критерии.

Автор: Хаштаг-BG




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20227883
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71323
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930