Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2015 21:27 - Ужасът в Чарлстън: Жена се престорила на умряла, докато лежала в кръвта на убития си син (ВИДЕО)
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 727 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 19.06.2015 21:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 21-годишният Дилън Руф, арестуван за убийството на 9 души в американския град Чарлстън, е направил пълни самопризнания. Той заявил, че със стрелбата си в църквата Африканската методистка епископална църква „Емануел” е искал да сложи началото на „расова война”, съобщи Си Ен Ен.
Една от оцелелите при касапницата, в която загинаха 9 души, а много други ранени, разказа какво се е случило в църквата, посещавана предимно от чернокожи. Тя молила Дилън да спре да стреля, но той й отговорил: „Вие сте изнасилвали нашите жени и ще превземете страната. Трябва да направя каквото е нужно”.

Негов съквартирант разказа, че Дилън бил твърдо за сегрегацията. Той носил яке със знамето на Южна Африка от времето на апартейда. Самият Руф признал, че е извършил нападението „с политически цели чрез терористичен акт”.

По думите на съквартиранта, Дилън искал да направи „нещо голямо като Трейвън Мартин”. 17-годишният афроамериканец Трейвън Мартин бе застрелян през февруари 2012 г. от 29-годишния Джордж Цимерман, който не получи присъда за това. Трейвън се прибирал към дома си, когато бил забелязан от Цимерман – член на доброволческа група за охрана на квартала. Сторил му се подозрителен, защото бил с вдигната качулка, и го застрелял. Случаят предизвика истински фурор в САЩ и отново повдигна темата за расовата дискриминация. 

Съученици на Дилън си спомнят, че подмятал някакви расистки коментари, но имал и много чернокожи приятели. Думите му били приемани по-скоро на шега. Всички тези разкази повдигат въпросите как се е стигнало до такава огромна омраза у Дилън и могло по някакъв начин случилото се да бъде предотвратено.

Пистолетът, с който беше открита стрелбата в църквата „Емануел”, е купен още през април. Дилън се сдобил с оръжието 45-и калибър от оръжеен магазин. Дядо му разкрил, че семейството дало на Дилън пари за 21-ия му рожден ден, без да знае за какво е ги похарчи. Най-вероятно с тези пари младежът си купил пистолета.

Ново видео показва урока по вероучение в църквата секунди преди откриването на стрелбата. На него се вижда как Дилън стои спокойно на една от масите, без в поведението му да има нещо обезпокоително. 
Когато урокът по изучаване на Библията приключил, всички чули странен шум. Очевидци разказват, че стрелецът презаредил пет пъти. Шест жени и двама мъже починали на място. По-късно в болница по време на операция загинал и преподобният Даниел Симънс. Очевидка разказа, че нейна приятелка се престорила на мъртва, докато лежала в локва кръв от убития си син.

Преди да напусне църквата, Руф попитал една от жените дали я е убил и тя отговорила „Не”. „Хубаво, защото ще ни трябват оцелели, защото ще се самоубия”, казал стрелецът и си тръгнал.

По-рано губернаторът на щата Южна Каролина Ники Хейли заяви категорично, че Дилън Руф трябва да получи смъртно наказание. 

http://www.blitz.bg/news/article/343698?utm_medium=Facebook&utm_campaign=blitz&utm_source=blitz






Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20207568
Постинги: 18672
Коментари: 10029
Гласове: 71321
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930