Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2015 21:18 - Владиците с BMW-та и мерцедеси искат да хранят бедни….с пари на държавата!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 438 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Българската православна църква е готова да развива социална дейност с пари на държавата. Тази идея представили на вицепремиера Ивайло Калфин владиците на среща в Светия синод вчера. Висшият клир има обществени трапезарии във Варна, Пловдив, Бургас, Сливен и София, но нямал средства, за да осигурява постоянна храна на нуждаещите се. Затова митрополитите намекнали на Калфин, че държавата може да дотира тази дейност. Те от своя страна щели да гарантират правилното изразходване на средствата, както и да намерят доброволци.

„Ще направим обобщение на всички възможности в социалната сфера, в които можем да си партнираме и след това да започнем да работим по тях“, коментирал веднага след срещата вицепремиерът Калфин. Той не обещал нищо, но представил подробно възможностите за разкриване на целогодишни трапезарии за най-бедните, пише „Преса“.
Вицепремиерът разказал за предстоящите програми за интегрирано социално-здравно подпомагане на най-нуждаещи-те се – възрастни хора, лица с увреждания.
Посещението му е част от договорените между патриарх Неофит и премиера Бойко Борисов срещи на представители на църквата и ресорните министри от кабинета. Те имат за цел да създадат по-добро сътрудничество между духовната и изпълнителната власт, обясниха от Светия синод.

image

Това обаче минава всякакви граници. Държавата си има социално министерство, което да помага с парите на данъкоплатците на социално слабите. Църквата има свои източници на доходи, включително и кутия за дарения във всеки храм, но може би тези средства са за луксозни лимузини а за бедните….ами ще се помага разбира се, но с пари на данъкоплатците.

Всички помним и ,,дедо Боре“ игуменът на Бачковски манастир , помним неговия Мерцедес , помним и скандалните клипове изтекли в нета преди изборите за варненски митрополит.

http://ovarna.bg/featured-news/vladicite-s-bmw-ta-i-mercedesi-iskat-da-hranyat-bedni-s-pari-na-durjavata/




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20124560
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031