Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2015 18:27 - БЕЗРОДНИЦИ В УГОДА НА ДПС И АНКАРА – ГЕРБ, РБ, ПФ И БДЦ НЕ ИСКАТ ДА ОСЪДЯТ ТУРСКИТЕ КЛАНЕТА
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 807 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.05.2015 18:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Отхвърлиха предложението на АТАКА за признаване на 5-вековния османски геноцид над българите

ГЕРБ, РБ, ПФ, БДЦ угодиха на ДПС и гласуваха в сряда „против” влизането в дневния ред на НС предложението на АТАКА да бъде осъден геноцидът над българите в Османската империя /1396-1913/. Едва 26 депутати от БСП подкре­пиха идеята, всички от АБВ се скриха, за да не гласуват, а 26 от ДПС също бяха против.

Националистите поискаха още да се обяви 17 май (денят на Ба­ташкото клане) за ден на поклоне­ние на жертвите на геноцида над българите в Османската империя. От партията на Сидеров настояха и за издигане на мемориален ком­плекс на подходящо място в сто­лицата.

АТАКА предложи Народното събрание на Република България да приеме за безспорна истори­ческа истина, че през петте века османо-турско владичество върху българските земи (XIV-XIX век) над българския народ е извършен геноцид, който включва следните исторически престъпления:

1) Смяна на религията /цен­ностната система/, респективно смяна на етническата принадлеж­ност на изключително голям брой българи; изтощаване генофонда на българите, чрез т. нар. кръвен данък; физическото унищожение /масови убийства/ на голям брой българи.

2) Преструктуриране общност­та на българите в нисша класа на империята, с ограничени права и непомерни задължения /според нацисткия израз Untermenschen/; унищожаване средновековната култура на България и отмяна на Европейския ренесанс за българи­те.

Изтреблението и насилствената промяна на етнокултурната иден­тичност на българи в Османска­та империя напълно се вписват в международните актове на ООН, като военни престъпления и прес­тъпления срещу човечеството. За тези престъпления няма давност, изтъкна Сидеров.

Още в началото на прехода от комунизъм към капитализъм в България се появи тезата за ос­манското присъствие. Тя налага­ше идеята за равнопоставеност между турци и българи в теокра­тичната империя на Османидите, с което лишаваше от особени осно­вания Българското Възраждане и възстановяването на българската държава. Днес българите са из­правени пред настъплението на неоосманизма, който представля­ва изключително агресивна теза за възстановяване на Османската им­перия. Значителна част от елита на турското общество, не по-малки части от различни социални сло­еве изповядват искрено тази теза. Тя безспорно предвижда превръ­щането на страните от Европей­ския Югоизток, в един или друг смисъл, в турски провинции. Те­зата на неоосманизма поставя под подозрение и амбициите да бъде приета Турция в Европейския съюз, смятат още националистите.

Васалите на турската политика от ДПС, ГЕРБ, РБ, БДЦ, дори и хора от „Паричния фонд” на Ва­лери Симеонов обаче отказаха да разгледат предложението на Сиде­ров за признаване на геноцида.

На 17 май (неделя) се навършват 139 години от зверствата в Батак

 

СТЕНА НА ПОЗОРА

ТЕ ОТХВЪРЛИХА БЪЛГАРСКИЯ ГЕНОЦИД

image

image




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20237261
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930