Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2015 16:02 - ВИДЕО:Варненец поиска да се самозапали пред Агенцията по кадъстър.Охранител гони полицаи и журналисти от ведомството
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 858 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.03.2015 16:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Мъж заплаши да се самозапали пред Агенцията по кадастър във Варна, заради липсата на друг начин да се справи с чиновниците. Причината за протеста - ведомството е взело пари за експресна поръчка на гражданина с ясното съзнание, че няма как да я изпълни в срок, който да е дори близо до "експресен". Точно в 10:30 часа  Желязко Костов се появи пред териториалното звено на Агенцията по кадастър във Варна на ул. "Цар Освободител", където го очакваше засилено полицейско присъствие, заради заплахата му, че ще посегне на живота си. 

Казусът на Костов: Платил за експресна поръчка за изготвянето на скица, за да успее да се вмести в срок и да осъществи имотна сделка за 20 000 евро. Човекът "направил пътеката" до ведомството", но служилите обявили, че не могат да изпълнят в срок. "Платил съм за експресната услуга още преди месеци. Услуга, която трябва да получа в рамките на 15 дни, а те вчера ми обясняват, че ще чакам още поне месец. А аз междувременно изпускам сделка за близо 20 000 евро", разказа Костов.

При пристигането на недоволния гражданин униформените го посрещнаха още отдалече и след разговор с него, заедно влязоха в сградата на Кадастъра.

При появата на полиция и журналисти някои от служителките на гишетата буквално избягаха. Малко след това, друга от тях започна да обяснява за сроковете по казуса на Желязко Костов и го помоли да изчака. 

(Вижте след третата минута появата и думите на охранителя)

Междувременно се появи охранител на Кадастъра, който разгневен се обърна към журналистите защо са вътре и попитали ли са дали могат да влязат, след което помоли да напуснат, с уточнението, че нямали право да снимат и записват в държавно учреждение. 

Няколко минути по-късно, вече в коридора на учреждението, въпросният охранител се появи, за да съобщи, че от всички присъстващи журналисти, само репортер на БНТ и то без камера и без микрофон може да влезе в кабинета на шефката на кадастъра - Красимира Божкова, след което затвори вратата. При повторната му поява, репортер на Varnautre.bg, който се легитимира по същия начин като колегата от БНТ, също поиска да се влезе при Красимира Божкова, за да коментира и тя, в качеството си на оглавяващ ведомството, казуса на Желязко Костов. "Съжалявам, но разпореждането е само за репортера от БНТ", отсече охранителят, който минути преди това си позволи да се обърне и към служители на общинска полиция с думите "Вие, какво правите тука". 

Потърсена вече по телефона шефката на Кадастъра Красимира Божкова, първо отказа да коментира и препрати към пресцентъра на МРРБ, на чието подчинение е ведомството. 

По-късно тя самата, потърси Varnautre.bg, за да обясни, че била изгледала записите и никъде на тях не се виждало репортер на Varnautre.bg, който да иска да влезе или да се е легитимирал. При пореден разговор версията вече бе сменена. Охранителят разказал, че представителят на Varnautre.bg бил по анцуг (б.р. което категорично не отговаря на истината) и се е легитимирал с фалшива прескарта. Последна финалната версия от страна на Красимира Божкова, според която репортер на Varnautre.bg въобще не бил на мястото на събитието, а охраната никого не спирала да влезе, а само насочвала. 

Самият казус, който стана повод за суматохата в Агенцията по кадастър, остана без официален коментар. 

Вижте какво обясни една от служителките на Кадастъра на Желязко Костов:




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20228559
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71323
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930