Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2015 13:38 - Шуменка, измамена от адвокат, подава жалба
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 613 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 05.03.2015 13:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 Шуменката Даниела Михалева е била измамена от адвоката Вихър Даскалов, който практикува в Шумен, сигнализира Topnovini.bg потърпевшата жена.

Безработната жена му дала пари срещу обещанието да получи юридическа помощ за разрешаване на спор с “Топлофикация”, но вече 5 месеца нищо не е направено. По думите й, дава гласност на случая, за да предотврати възможността и други хора от Шумен и региона да бъдат измамени по подобен начин.

“Свързах се с адвокат Даскалов, защото сами срещу “Топлофикация” не можем да се борим. Срещу мен и сестра ми има заведен съдебен изпълнителен лист заради стари задължения на починалия ни баща към ТЕЦ-а. Става въпрос за 1076 лв. задължения отпреди 12 години, които аз оспорвам, защото имам фактури за плащане. С капитализираните лихви общата стойност на дълга ни е към 3600 лв.”, обясни Михалева.

Тя намерила телефона и адреса на адвокат Даскалов в интернет, избрала го, защото живее в Тракийския квартал, където е и нейното жилище. Първата й среща с адвоката станала в кафене в квартала през октомври миналата година. Тогава той поел ангажимент да я представлява и да заведе гражданско дело срещу “Топлофикация” в Районния съд в Шумен като поискал за адвокатските си услуги 300 лв.

“Въпреки, че от доста време съм безработна, осигурих парите и след два дни му ги дадох заедно с документи, които да приложи към делото”, обясни потърпевшата. Тя поискала документ за дадената сума, но адвокатът й отговорил, че в момента няма в себе си квитанции и ще й ги даде като се видят следващия път.

“Дадох си и личните данни, той ги записа на едни сини бланки и каза, че това е пълномощно, което му е нужно за да го представи на съдия-изпълнителя. Не съм подписвала пълномощно, в което има текст, че юристът може да ме представлява, но сега се притеснявам, че той има личните ми данни и може да злоупотреби и да разполага с мое имущество”, обясни шуменката.

Действията си тя обясни с наивност и сляпа вяра в институциите и в представителите на юридическата професия. Затова тя изобщо не се усъмнила в действията на адвоката.

През ноември обаче шуменката започнала да се притеснява дали всичко е наред, защото получила покана за доброволно изпълнение на задълженията, изпратена от съдия-изпълнител, а сестра й, която живее в София, пък била изненадана със заповед за запор на заплатата.

Двете жени няколкократно търсили адвоката по телефона, за да разберат докъде е стигнало развитието на делото. Тогава той ги уверил, че нещата се движат, но стават бавно. Казал, че е въпрос на дни и до края на януари делото ще се внесе в съда.

В първия работен ден на Новата година обаче съдия-изпълнител дошъл в жилището на Даниела и описал имуществото й. Притеснената жена се опитала да се свърже с адвоката си, но и досега не е могла да го открие. Мобилният му телефон е изключен, никой не отговаря и на адреса му на ул. “Дедеагач” 19.

Междувременно тя проверила в Районния съд в Шумен и станало ясно, че такова дело изобщо не е заведено и този юрист не се е занимавал с нейния казус. Тя отишла и в Адвокатската колегия, където я посъветвали да подаде сигнал и така ще проверят случая. “Готова съм с жалбата срещу Даскалов и ще я внеса”, уточни Михалева.

Тя търсила съдействие и от кварталния полицай, който й отговорил, че понеже няма официален документ за дадения хонорар, няма как да тръгнат да издирват адвоката.

Всъщност единственият документ, с който разполага, е дубликат на квитанцията за изпратения от сестра й пощенски запис за сумата от 250 лв.

Topnovini.bg научи, че адвокат Вихър Даскалов е вписан в регистрите на Адвокатската колегия в Шумен и срещу него в момента тече проверка, тъй като е имало и други жалби от клиенти за некоректни отношения. Тя се прави от членове на Адвокатския съвет, които проверяват сигналите и ще искат обяснения от колегата си в писмена форма. Ако се стигне до дисциплинарно производство, предвидените санкции са 4- 5 вида. Най-крайната е лишаване на юриста от правото да практикува като адвокат за определено време.

Репортер на Topnovini.bg опита многократно да се свърже днес и с адвокат Даскалов, но мобилният му телефон е изключен.

- See more at: http://shumen.topnovini.bg/node/579961#sthash.FxTmKQ4m.dpuf



Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20125652
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031