Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2014 22:40 - Нефтохимик влезе в ролята на Дядо Коледа, зарадва Гошко от Дебелт
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 556 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 Ръководството на ФК Нефтохимик Бургас 1962 посети село Дебелт и семейството на пострадалия петокласник Гошко. Те бяха посрещнати от майката на детенцето, която през сълзи ги прие в своя дом, заедно с братчето и сестричките на малчугана.

“Шейховете” бяха подготвили подаръци за Коледа, които включваха пълна спортна екипировка на футболният тим, анцузи, зимни якета, раници, всички с емблемата на футболният тим и марката “Красико Спорт”, които неотлъчно вече 5-та година работят заедно. Календари на мъжкия отбор за предстоящата година и футболна топка също зарадваха децата, които веднага ги разопаковаха, като не успяха да скрият радостта и щастието в очите си. Книга - биография на Димитър Бербатов, също беше част от изненадата. За финал ръководителите на тима подариха и голям LED телевизор, с който семейството да посрещне Коледните и новогодишни празници.

При визитата Нефтохимик бе представен от изпълнителния директор Николай Тодоров, шефа на детско юношеската школа Костадин Джамбазов и Стоян Николов – член на Управителния съвет на клуба. В разговор между майката Донка и шефовете в тима стана ясно, че семейството се нуждае от дрехи и дърва за зимният сезон, както и всякакви хранителни продукти. Ето какво споделиха след срещата отговорните лица в Нефтохимик:

Николай Тодоров – Изпълнителен директор: “ Радвам се, че в тези трудни времена както за хората обичащи клуба, така и за нас като ръководство ние намерихме сили и финансов ресурс за да подадем ръка на това силно българско семейство, които в момента се нуждаят подкрепа и съпричастност. Надяваме се, още спортни клубове да последват нашият пример, защото за такива каузи трябва да се обединяваме и работим заедно.”

Костадин Джамбазов – Директор на Детско – юношеската школа в клуба: “Тежко се говори след такава трагедия споходила семейството и когато виждаш при какви условия живеят. Щастлив съм, че ние като клуб успяхме да дадем частичка надежда за Коледа и окажем своята подкрепа на майката и децата. Благодаря на нашите приятели и партньори за оказаното съдействие при организацията на тази инициатива.”

Стоян Николов – член на Управителният съвет на Нефтохимик: “Това, което видях е наистина тежко и определено ми въздейства. За нас е приоритет да помагаме винаги, когато имаме възможност и сега се радвам, че успяхме да направим Коледа малко по-приятна и топла за това българско семейство. Надявам се, такива неща споходили семейството на Гошко, да не се случват често. Единственото, което можем да направим е да ги подкрепяме морално и да помагаме с каквото можем. Но това не става само от една страна, трябва повече хора да са обединени зад такива каузи, когато хората са изпаднали в трудности.”

От своя страна Донка, майката на Гошко благодари лично на привържениците на Нефтохимик за подкрепата преди около седмица, благодари на всички, които са й помогнали до момента и се надява, да има повече добри хора, които да съумяват да даряват частичка надежда в семейства като нейното.

От Нефтохимик обещаха, следващата седмица да пратят дърва за отопление и голямо количество дрехи, които допълнително ще помогнат на семейството.

Клубът отправя и апел към всички граждани на Бургас и всички спортни клубове в града, да помогнат на Донка и нейното семейство, защото зимата тепърва започва, а семейството се нуждае от топлина и храна.
 




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20122734
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031