Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2014 13:02 - Путин: „Българите са народ, достоен за презрение.“
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 5619 Коментари: 10 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Предлагаме ви първото ексклузивно интервю на руският президент Владимир Путин дадено за българска медия след обявяване на решението за окончателно спиране на проекта „Южен поток“.

- Г-н Президент, в българския печат, вече се коментира, че решението ви за спиране на проекта „Южен поток“ е своеобразно отмъщение срещу България, заради опитите и да води самостоятелна политика, а също, че е плод на емоционален импулс.  Как бихте коментирали подобни твърдения и какви чувства изпитвате в момента към българския народ?

- Подобни твърдения говорят само, че българите вече са достигнали до такова ниво на мислене, че могат да бъдат манипулирани по-най елементарен начин. Тези твърдение не са нито смешни, нито безумни, а нагли. Те се опитват да прехвърлят вината за нереализирането на проекта от болната на здравата глава. Според тях излиза, че независимо какво правим, строим или не Южен поток, то ние действаме винаги в ущърб на България. Аз лично бих пратил хората, които говорят подобни нелепици директно в затвора, защото именно техните действие доведоха до там, че не само Русия, но и всички останали високоразвити държави изпитват към България и българите, нищо друго освен презрение.

- Нима искате да кажете, че вие презирате българския народ?

- Абсолютно и го казвам с дълбоко съжаление, съжаление не към вас , а към всички усилия, които Русия, било то царска, социалистическа или днес демократична, е правила за да помогне за взаимноизгодното сътрудничество и развитие на България. Аз самият не вярвах, че може да се стигне до подобно развитие на нещата, смятах, че сред българите все пак има хора, които ще имат сили и желание да защитят своят национален и регионален интерес, но уви бил съм прекалено наивен. Аз се убедих, че България вече не съществува като държава и което е по-страшно , умира като народ. На картата на света, по която ще учат нашите ученици, там където би трябвало да е България ще пише ЕС. Вие сте първата истински претопена държава, каквито трябва да станат всички останали членки на съюза. Вие българите, някак си много леко и спокойно приехте, че единственият ви шанс да се развивате, е като се пръснете по света в търсене на личен успех и сигурност, за сметка на борбата за общото благо, която сплотява един народ.

- Е за какви точно усилия от страна на Русия говорите?

- Например за възстановяването на Българската държава, след пет века робство. Знам, че днес в България се чуват гласове, които отхвърлят тази заслуга на Русия, но това са същите гласове за които говорих в началото. Пролятата кръв се оказа напразна, ние създадохме независима държава, само за да може това което бе извоювано с кръв, да бъде продадено от алчността на управниците и от егоизма и страха на обикновения човек. Робът не може да бъде освободен, освен ако сам не пожелае това, както и свободният не може да бъде поробен, освен ако сам не го допусне. Вие българите не цените свободата, нито се стремите към нея, вие цените сигурността, и предпочитате да се осланяте на благосклонността на господарите си, а не на собствените си сили.

- Но вие говорите за нещо, което е било преди повече от 120 години, какво общо има то с настоящия момент?

- Историята е тази, която създава държавата. Ако обезмислим значението на всичко което се е случило преди нас, то тогава, спокойно можем да твърдим, че Българската държава никога не е съществувала, защото това е било преди 600 години, а вие нямате никакво право да говорите за 1300 години България. Всъщност точно това се случва в момента в страната ви, вие живеете само в настоящето, страхувайки се за бъдещето, отричайки миналото. Вие оцелявате поединично, като смятате, че го правите за децата си, докато всъщност продавате тяхното бъдеще, защото живот и оцеляване са различни, дори противоположни неща. Аз няма да се учудя, ако утре видя поруган и паметника на връх Шипка с изрисуван лъв и надпис „Вън руските окупатори“, стига преди това да не сте го ограбили и продали за скрап за да оцелеете, още някой ден.

- Все пак, какво бъдеще виждате вие за България?

 – Никакво, не ме ли разбрахте, България вече не съществува, няма я. Мога да ви кажа, какво бъдеще виждам за територията, която някога е била наричана България. До десет години, вие не само няма да отворите седми блок на АЕЦ Козлодуй, но ще закриете централата и ще сложите кръст на атомната енергетика  и ще внасяте руски енергийни ресурси от Турция. Богатствата на земята ви ще бъдат източени от чуждестранни концесионери, а нивите ви отровени от сондажи за шистов газ. Населението доколкото го има, ще се изхранва с вносни ГМО продукти, а децата ви няма да знаят, че дедите им някога са се наричали българи. Ще изчезнете не просто като държава, не само като народ, но и като страница в историята на света, а територията ви ще бъде използвана като плацдарм за реализиране на различни геополитически цели.

- И, какво трябва да направим за да променим това?

- Да направите ли, че вие сте неспособни на каквото и да е действие, ако то не е заплатено от някого, а никой няма да ви плати за да бъдете народ, още по-малко пък държава. Първо трябва да разберете, какво означават понятията чест и достойнство, идеал и саможертва. И да не ги бъркате с гордост и самочувствие, желание и безумие.

- Да не би да намеквате за революция?

- Говоря ви за ценности, за това, че трябва да се научите да различавате, кога едно нещо се прави за пари и кога в името на националния интерес. И когато видите, че някой прави нещо само в името на парите, или само защото му е платено за да го направи, то да го изолирате от каквото и да е участие в управлението на държавата ви, ако се наложи дори с цената на неговия или вашия живот.
http://neverojatno.wordpress.com/2014/12/02/putin/




Гласувай:
13



Спечели и ти от своя блог!
1. minevv - mda
03.12.2014 14:03
предаваме приятели, прегръщаме поробители....
цитирай
2. bliz - Вледеняващо, недвусмисленно презрение от страна на Путин към българите!
03.12.2014 14:29
Ужас! Путин не прави никакво разграничение между народ и управляващи! Елиминира ни всички, без изключение!
В думите му има много истина, но все пак можеше да каже, че има поне една част от българския народ, която симпатизира на Русия!
Презрението му е силно и непреклонно! Ако се наложи да помолим за помощ Русия - няма да щ получим.
Как можа да се стигне до тук!
цитирай
3. freeoldmen - 2. blizbliz
03.12.2014 23:02
Не се притеснявай, публикацията е на сайт, който си прави бъзик
със злободневните проблеми, но винаги има и доста истина вътре....
цитирай
4. varg1 - Знам
03.12.2014 23:30
но аз мисля,че нещата написани вътре са вярни.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Изненадващо!
04.12.2014 00:01
Вероятно е бъзик, сложени са истини в устата на Путин!
Той е политик, владее дипломация, това може да го направи някой наш политик ,взет от улицата, но не и Путин
Иначе изненадващо е, като знаем грамотността на политиците, не само нашите ,такова компетентно изказване за България
Поздрави!
цитирай
6. newaryan - русофилия
04.12.2014 23:28
русофилията е присъща за простия и беден човек, който не е излизал от село. Преди и аз бях такъв, но имах късмет да видя запад и свят. Преди да чакате да ни спасява продънения и ръждясал танк русия се поинтересувайте колко е минималната заплата там и колко трябва да си прост за да имаш по-слаба икономика от Англия (като си с двойно повече население и многоЙНО повече територия и ресурси) Че тези пияндета себе си не могат да спасят и докато те са ни гуро ще сме по-ниско и от тях. Естествено това не е казано от путин трябва да си доста безмозъчен дори да предположиш, че е възможно да го е казал путин. Но е писано от някое руско пиянде, чиято сестра мечтае да се ожени за Американец, докато на него му текат лиги срещу Америка. Сега на руското псе му е виновен българския народ за собствената му безмозъчност и заради факта, че Американа е достатъчно интелигентен да си оплете кошницата и подготви почвата тук, а на него горкото му избиват поредния кокал от зъбите. Те ще го оправят скоро де заградили са го вече и следва бой с пръчка докато се превъзпита.
цитирай
7. newaryan - русофил
04.12.2014 23:30
До автора: през ху* си ми дали ще ми побликуваш коментара. Има го още на 10 места и е на копи пейст. Не съм и националист така че от обиди срещу България не се трогвам. Пътувай и сърбай евтината водка.
цитирай
8. varg1 - Публикувам
05.12.2014 00:20
го,за да видят какви безхаберници с изпити мозъци съществуват.Това,че пишеш на кирилица не те прави българин да знаеш.Аз няма какво да правя на Запад тъй,като всичката помия на Запад-а се излива в родината ми България и аз виждам,че оттам не произтича почти нищо добро.Не ще си зарежа лесно родината и ако го направя някога няма да е по икономически причини.
Това,че мразя америка,израел и турция не ме прави автоматично фен на Русия да знаеш.Аз съм достатъчно независим.И не пия водка като теб,защото тя е чист спирт.Предпочитам отбрани вина и качествнна бира.
Благодаря за вниманието.
цитирай
9. batogo - !!!:)))
06.12.2014 07:07
Изразилият това мнение е направил много убедителна характеристика на руския феодален манталитет, на себе си и на притежаващите у нас такъв манталитет путинофили и съветски марионетки. :)))))))))
цитирай
10. dedenze - Лениви читатели, материала е от "базикилиивс", което означава, че е хумор и сатира!
09.12.2014 17:18
Отлична сатира с огромна истина, но Путин е държавник и интелигентен човек, за разлика от хиляди други политици, като нашия гербистки тиквеник например ! Путин не бе си позволил подобен речник, стил и изказване пред тесен приятелски кръг, камо ли пред медия ! Това би си позволил неблагодарния, невъзпитания, тъп, необразован, български блюдолизец и продажник, въоръжен с евроатлантически ценности - съвременния бай Ганьо с огромно парламентарно представителство ! Само депутатите на атака нямат описаното в сатирата поведение, само те бият камбаната - въпроса е чува ли народа ????
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20128549
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031