Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2014 17:28 - Кулезич оплю Пулев, хвали Кличко
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 461 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 16.11.2014 17:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Водещата на "На светло" Люба Кулезич скандализира с уводния си коментар преди днешното издание на предаването си. Тя се изказа презрително по адрес на Кубрат Пулев и същевременно възвелича победителя от боксовия мач Владимир Кличко, като намери в него интелект и човечност.
Тъй като коментарът предизвика изключително противоречи отзиви в социалните мрежи, БЛИЦ го публикува в пълния му вид:

Здравейте, "На светло" е. Аз съм Люба Кулезич.

Тъй както вече започнахме да разбираме от банки заради катастрофата с КТБ, това експозиция, провизия, ликвидност са ни като "здравей" и "здрасти". Вече да отбираме и от бокс. Заради мача Пулев - Кличко. Ляво кроше, десен прав, ъперкът. Ей така си ги знаем като "Мила родино".

Проблемът е, че като не знаеш нищо и не си в час, загубата по-малко боли. Ама сега боли. Боли ни самочувствието, боли ни по "Милата родина", ударени сме по националното честолюбие. Айде, случаят КТБ все още тъне в мъгла. Докладите на квесторите са тайна кой знае защо. И чак когато разберем кой ще излапа за без пари активи за милиони, чак тогава ще бъдем нокаут. Но на кого ще му пука?!

Но виж, снощната гледка как Кличко помля Кубрат Пулев още в петия рунд, ще ни държи влага поне два-три дни. За да ни напомня старата българска максима - едно е да искаш, друго да можеш, трето и четвърто - да го направиш. Голямо репчене беше за тоя мач. "Кобрата е голям", "Кличко върти номера", "ония са мафия и монополисти"... Не, че не са, ама нашето момче е самурай и може да не му позволят да победи. Да де, ама когато те проснат два пъти още в първия рунд, а в петия те нокаутират, оправданията с "мафия", че друг ти е виновен - рухват. Бит си и точка.

Добре, че Пулев призна загубата си с достойнство, щото ако беше политик, щеше да каже, че е победител. Той каза нещо нечувано за българската бабаитска публичност. Той каза: "Не съм доволен от себе си". И поне 15 пъти натърти "Продължаваме напред. Не се предаваме." Ще видим. Поне е възпитателно.

А мачът беше отрезвяващ. Някои може и да си падат по сляпата, животинска сила, която излъчват повечето играчи в най-тежката категория бокс. На мен все ми приличат на улични биячи. От 90-те. Като си помисля за Майк Тайсън например и ми се отяжда месо. Затова ми стана приятно, представете си, когато Пулев поговори на немски след края на мача, макар и със счупена скула.

Но Кличко е просто необикновен. Независимо от гигантските си размери, видяхте ли, той притежава някаква особена лекота, дори изящество на ринга. Той не е просто бияч. Той е спортсмен, той е цивилизован. Движи го не просто физическата му сила, интелект се усеща в него. И върху интелекта поставям ударението. Щото тука е готино да си прост. Там - не.

Кличко разполага с нечовешки умения като боксьор, но излъчва човечност дори, когато нанася своя смъртоносен прав десен. След този мач, аз съм наясно защо брат му Виталий Кличко стана лидер на украинската опозиция, защо стана кмет на Киев, защо оглави протестите на Майдана и защо за малко не стана президент на отцепилата се от Русия Украйна. 

Кубрат каза, че ще си извлече поуки от поражението. Ако е така, тези поуки съвсем скоро ще му проличат. Не във високото спортно майсторство, не в мускулите. Първо ще проличат в израза на лицето, в маниерите, в речта му, в излъчването на очите.

http://www.blitz.bg/news/article/302927?news=164160&utm_medium=Facebook&utm_campaign=blitz&utm_source=blitz



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20122021
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031