Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2014 13:40 - ОБЕЩАХМЕ НА НАТО: БЕЗ РАКЕТИ В ЮЖНА БЪЛГАРИЯ. ТУРЦИЯ НИ Е СЪЮЗНИК
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 486 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 13.11.2014 13:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Генерал Брийдлав бе категоричен, че България е силен и верен съюзник в НАТО и ще продължи да бъде такъв през предстоящия период на адаптация и промяна на стратегическите и оперативни методи на Алианса. 

Няма идеи в плановете за развитие на Въоръжените сили за разполагане на ракети в Южна България. Това каза началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов. Той присъства на лекцията в ЦВК пред Атлантическия клуб на гостуващия у нас върховен командващ на Съюзното командване по операциите на НАТО генерал Филип Брийдлав. 

Въпросът бе към генерал Брийдлав във връзка с изказването на съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов на 27 октомври при откриването на 43-ото Народно събрание. За противопоставяне на външна военна агресия, заяви той, е необходимо незабавно възстановяване на ракетите тип „земя-земя“ в базите на Южна България. Подобно настояване не влезе в Програмната декларация, подписана от ГЕРБ и Реформаторския блок и подкрепена от Патриотичният фронт и АБВ. 

Генерал Брийдлав бе категоричен, че България е силен и верен съюзник в НАТО и ще продължи да бъде такъв през предстоящия период на адаптация и промяна на стратегическите и оперативни методи на Алианса. Той смята, че поради силно променената среда за сигурност на НАТО се налага да действа много по-бързо и по-гъвкаво, както е било препоръчано на срещата на върха в Уелс на 4 и 5 септември т.г. Нов корпус за бързо реагиране ще може да се развръща в най-кратки срокове и да изпълнява задачи на територията на страните от Алианса и извън нея. 

Силната отбрана и силният Алианс започват у дома, нациите трябва да са ангажирани с инвестициите, които правят войските им съвместими с НАТО, способни и обучени, каза генерал Брийдлав в отговор на въпрос. Според него е важно не само да се инвестира, но и да се подготвят страните заедно. И да спре, дори да се обърне, тенденцията за намаляване на разходите за отбрана, които да стигнат до 2 процента от БВП на страните. 

Генералът не се ангажира да каже каква е числеността на войниците, които Русия изпраща в Източна Украйна, както и да определи техните намерения. Той предполага, че те трябва да осигурят продължаването на поддържането на проруските сепаратисти с оръжие и подкрепления, както и задържането на териториите, отвоювани от украинската армия. Той смята, че трябва да се търси дипломатическо и политическо, а не военно решение на кризата в Украйна. 

Коментирайки терористичната организация "Ислямска държава", върховният командващ посочи, че рязкото разрастване на територията, владяна от екстремистите, може да доведе до демографски проблеми в страните по южната граница на НАТО заради бежанската вълна, която ще последва по-нататъшното разширяване на "халифата", а са възможни и бойни действия и терористични актове, извършвани от бойци, свързани с организацията. 

Лекцията изслушаха трима бивши министри на отбраната – Велизар Шаламанов, Ангел Найденов и Аню Ангелов, президентът на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва към НАТО – СИОР, подполковник от резерва Димитър Попов, генерали и адмирали, офицери от столичния гарнизон, представители на институциите, членове на неправителствени организации от сигурността и отбраната, както и студенти от Военна академия „Георги С. Раковски“ и други учебни заведения. 

http://pan.bg/view_article-49-25996-OBEShtAHME-NA-NATO-BEZ-RAKETI-V-JuZhNA-BYLGARIQ-TURCIQ-NI-E-SYJuZNIK.html

ТУРЦИЯ, КОЯТО НИ ИЗБИВАШЕ 500 ГОДИНИ, НИ Е СЪЮЗНИК, А РУСИЯ, КОЯТО НИ ОСВОБОДИ, НИ Е ВРАГ.

ВИЖДАТЕ ЛИ ДОКЪДЕ НИ ДОКАРАХА ЛИБЕРАСТИТЕ И СЛУГИТЕ НА САТАНАМЕРИКАНСКИТЕ ТЕРОРИРИСТИЧНИ ЩАТИ?!

КАКВА АРМИЯ СМЕ, ЩОМ ТУРЦИТЕ СА НИ СЪЮЗНИЦИ, А РУСНАЦИТЕ СА НИ ВРАГОВЕ?

ТОВА ЛИ НАРИЧАТЕ ПАТРИОТИЗЪМ? КАК ЗАЩИТАВА БА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ? - НИКАК! ЗАЩОТО ПРОСТО НЕ МОЖЕ! БА ОТДАВНА Е МИНАЛО!




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20279729
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930