Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2014 18:34 - Заловените в Шумен наркодилъри остават в ареста за постоянно
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1013 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 10.02.2014 22:57


 image

image

image

Постоянни мерки за неотклонение “задържане под стража” получиха и тримата млади мъже, които преди дни бяха заловени с различни количества марихуана при полицейска акция в Шумен.

В защита на 29-годишния Веселин Борисов (снимка 1), в чието жилище на ул. “Ген. Скобелев” ченгетата намериха около 300-350 грама марихуана, свидетелства приятелката му Кармен Славчева. Тя обясни, че двамата се грижат за новороденото си дете и баба й, която е тежко болна. Именно затова и присъствието на Веселин било важно. Славчева обясни, че двамата с обвиняемия са живели и работили в Гърция през последните години, но след раждането на детето им са решили да останат в България. Прокурорът по делото Димитър Димов обаче откри несъответствия в показанията на жената и посочи, че тя е отрекла Веселин да е бил в Гърция през тази година, от където той е донесъл около половин килограм марихуана. Представителят на обвинението заяви, че няколко свидетели са дали показания, че са купували наркотици от Веселин Борисов. “Този обвиняем е един наркодилър в Шумен, който продава на територията на Трето основно училище. Той е един от тези, които са дошли от чужбина, за да тровят нашите деца”, категоричен бе Димитър Димов, като посочи, че има реална опасност Борисов да избяга и да се укрие в чужбина, ако не бъде оставен в ареста.

“Аз не мога да си представя как един баща с малко дете ще тръгне да бяга при положение, че не е виновен в нищо”, отвърна адвоката на обвиняемия. В негова защита той каза, че няма доказателства да е напускал страната през тази година и че има чисто съдебно минало.

“Съжалявам за това, което се случи. Направих една огромна грешка и ще си понеса последствията”, каза на свой ред Веселин Борисов, като по този начин реално призна вината си.

В ареста остана и 31-годишният Живко Александров (снимка 2), у който са били намерени шест пакетчета марихуана. Прокурор Димов обясни пред съда, че обвиняемият от доста време се занимава с разпространение на наркотици и дори си е изградил своя мрежа. На 4 февруари вечерта Александров се срещнал с Веселин Борисов в апартамента му и на излизане побягнал, тъй като забелязал, че е следен от полицията. Успял да стигне до жилището, което давал под наем на ул. “Станционна”, дал на един от наемателите пликчетата с наркотик и му казал да ги хвърли през терасата. От съседния апартамент, в който Живко живеел, били намерени газов пистолет и боеприпаси. Димитър Димов заяви, че Александров използва апартамента под наем като депо за разпространение на наркотици от години. Наемателите му пък се страхували да не бъдат изгонени, заради което му сътрудничели.

Адвокатът на обвиняемия Валентин Александров обаче контрира, че няма данни клиентът му да е продавал наркотици – нито свидетелски показания, нито доказателства. Намерените пакетчета пък били за лична употреба. “Съжалявам, че намесих това семейство. Пред полицията тогава си признах, че наркотиците са мои”, каза пред съда Живко Александров.

Свидетелски показания за разпространение на наркотици са били събрани и за третия задържан – 24-годишният Владимир Паунов (снимка 3). Първо той бил обискиран на ул. „Васил Друмев”, а в последствие бил претърсен и дома му на ул. “Гиньо Писков”, като общо били намерени около 40 грама марихуана, разпределена в 41 пликчета. По думите на прокурор Димов, има данни, че обвиняемият е продавал марихуана най-малко от миналото лято и това е единственият му източник на доходи.

Защитникът на Владимир Паунов настоя, че до момента няма категорични доказателства, че клиентът му е разпространявал наркотика. Според него няма основания да се смята, че Паунов може да се укрие или да извърши друго престъпление и се позова на чистото му съдебно минало.

“Осъзнавам, че съм извършил много голяма глупост. Не бих допуснал отново тази грешка, не бих извършил ново престъпление и не бих се укрил. Мога да обещая, че ще се променя в положителна посока”, обърна се към съда Владимир Паунов и помоли да му бъде присъден домашен арест.

И тримата млади мъже обаче бяха оставени за постоянно в ареста. Съдия Радославова счете, че има достатъчно доказателства обвиняемите да са разпространявали наркотици и прие тезата на прокуратурата, че е възможно те да се укрият от правосъдието или да извършат друго престъпление.




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20134313
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031