Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2013 11:16 - ОТНОВО ФЕНОВЕ НА ГЕРБ ПРЕСТЪПНИЦИ
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1191 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 20.11.2013 00:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Като настиснете върху зелените им имена ще видите профилите им във фейсбук.Знаете как да процедирате с тях.

Постоянна мярка  за неотклонение "Задържане под стража" постанови за 27-годишния Светослав Петров и 34-годишния Мирослав Младенов районният съдия Надежда Кирилова. Петров и Младенов са уличени в противозаконното отнемане на пет леки автомобила "Голф 3" и на части и аксесоари от най-малко 15 други коли от същия модел.

Гледането на мерките противно на масовата практика по случаите, когато няма използвани СРС или не касаят сексуални престъпления или непълнолетни лица, мина при закрити врата. Искането за това беше на прокурора Владимир Колев и беше поддържано от адвокатите на обвиняемите Петров и Младенов. Като казахме обвиняеми - срещу двамата има повдигнати обвинения по чл. 195 ал. 1 т. 4 и 5 за кражба с използване на автомобил или технически средства и от група от две или повече лица. Квалифицирано обвинение, което, ако се докаже носи от година до десет затвор.

Двама фенове на тройката на "Фолксваген голф" са били арестувани за кражбата на 5 автомобила от този модел и на части от 15 други коли. Две тройки вече били разфасовани за резервни части, трета е била китосана и подготвена за пребоядисване. Всичко това в рамките на една година.

Разкрихме тези кражби главно със съдействието на гражданите, призна пред журналисти инспектор Галин Веселинов от Районното управление на полицията в Шумен. 

27-годишният работник от "Фикосота Синтез"Светослав Йорданов Петров бил с чисто съдебно минало и без регистрацията в полицията, затова нямало и да попадне в полезрението на криминалистите, които разследват кражбите на коли и авточасти. 

Органите стигнали все пак до него покрай получена информация от негови познати, че се продава спортна седалка "Recaro". Собственик на "тройка", на когото преди време откраднали седалка съобщил в полицията, че тая, която е за продажба силно наподобявала неговата. Криминалистите действали бързо, а Петров бил открит направо на работното му място. Вероятно липсата на опит в общуването с полицаи също е оказало значение, защото твърде бързо изпял и 34-годишнияМирослав Красимиров Младенов, с когото бил в комбина.

Оттам нататък в петък и събота последвали претърсвания на жилища и помещения, ползвани отПетров и Младенов , както и в имоти на техни близки. Инспектор Веселинов и колегите му успели да реконструират действията на двамата заподозрени автокрадци за период от една година. През това време в актива на дуета попадат противозаконните отнемания на пет автомобила и кражбата на части и аксесоари от над 15 други голфа. 

Две от колите са заминали безвъзвратно, но двама русенци ще могат да получат автомобилите си обратно. Част от частите Петров и Младенов монтирали по своите коли. Според полицията двамата мъже са авторите и на кражбите на 17 гуми от автокъщи в Нови пазар и над дузина акумулатори от автокъща в Шумен.



Тагове:   голф,   Шумен,   фенове,   ГЕРБ,   престъпници,   2013,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20135580
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031