Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2013 08:25 - ПРАВИТЕЛСТВОТО Е В КЮПА С НЕЗАКОННИТЕ БЮЛЕТИНИ
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1523 Коментари: 0 Гласове:
2



image

Договор МС- 83/24.04.2012 . Това е договорът между кабинета и "Мултипринт" за изборните бюлетини. 
Подписан е от Ясен Петров Стефанов, гл. счетоводител на правителството и Росен Димитров Желязков - главен секретар на Министерския съвет.
Малко данни за него:
Роден е на 5 април 1968 г. в София, учил в 9-та гимназия (френско-испанската), запален китарист, а днес гмуркач.
Оправил е войниклъка си в Учебния отдел на Военно-медицинска академия в столицата. Една задължителна скоба: занимавал се е със специфична и засекретена дейност – като преводач на ранени бойци от партизанското движение в Латинска Америка и особено сандинисти от Никарагуа. Бил е преводач и на кубински полковник, който е ръководел тези бойци.
Приятелката му Ина беше участник в първия сезон на „Сървайвър” и го е научила да се гмурка и занимава с аеробика. В компанията са Михаил Заимов (бившия подуправител на Валутния борд, Владимир Явашев и др.
Правист от Софийския университет, бил е адвокат, направил кариера в Столичната община като юрисконсулт, на кметски длъжности в район Лозенец, станал секретар на Софийската община с подкрепата на Антоан Бакърджиев и Стефан Софиянски, преизбран от Бойко Борисов и сложен от него за главен секретар на Министерския съвет и останал такъв и при служебния премиер Райков. Това е контролът на Борисов върху правителството – главният секретар отговаря за цялата документация и за администрацията, като именно той ръководи, уволнява и назначава.
От страна на фирмата договорът е подписан от Йордан Станков Бончев – управител (и собственик – б.м.) на „Мултипринт”: 
• в този договор КОЛИЧЕСТВОТО НА БЮЛЕТИНИТЕ ЗА ОТПЕЧАТВАНЕ Е ПОСОЧЕНО НА 8 343 000 БРОЯ. Броят на избирателите в списъците е 6 868 455. 
• Т.е броят на бюлетините НАДВИШАВА с 21.46% броят на избирателите, въпреки че законът позволява до 10 на сто! Замислете се защо човекът на Бойко Борисов – дясната му ръка по време на мандата е поръчал такова огромно количество – равно на цялото българско население от годините на социализма. 
• имаме данни от собственика-управител на печатницата за използваните количества хартия. Имам данни и за направената доставка на рулата. Количеството е с около 12 до 15 на сто над нуждите спрямо заявените количества (оценките, които получих от различните технолози, се колебаят, понеже не можах да им предоставя технологични данни за точните параметри на хартията и работехме с предположения според изискванията, поставени от ЦИК.
Това е най-важното, което се вижда от договора.
Вижда се и друго – в заданието изискването е било за подаване на декларация за липса на конфликт на интереси. 
Обаче Йордан Бончев е активист и избран на обществена длъжност като представлява партия ГЕРБ.
Същото е и при печатница „Демакс” на Петър Кънев, която отпечатва изборните протоколи. Петър Кънев е активист на БСП и кандидат за депутат.
Т..е. договорите и с двете печатници са в нарушение на Закона за предотвратяване и конфликт на интереси (и при предишните, и при по-предишните и т.н. избори).
Съществуват и интересни детайли: 
• цената на отделна бюлетина (черно-бяла) излиза 10.7 стотинки вместо спряганите от медиите 4 стотинки. Подобна цена от близо 11 стотинки е за вестник със съответните цветове от 24 страници с формат А3 (каквито са почти всички у нас)
• „Мултипринт” е оборудвана с най-съвременна техника. Според технолозите и печатарите, както и според фирмените проспекти технологичният брак най-вероятно е в рамките на 1%. Апропо – намерените количества в 4 палети – напълнени със скъсани, зацапани или бледи бюлетини отговарят на този показател. Намерените 350 000 бюлетини НЕ СА БРАК, както вече отбелязах в предишен пост – те са подготвени в пакети, обвити с найлон и напълно качествени. Този въпрос е приключен, понеже и прокуратурата го потвърди.
• Пак ще посоча, че при 11 628 секции са приготвени според договорите на Министерския съвет 13 500 комплекта печати. Защо? На секция се полага по комплект. Количеството е над 17% над нуждите.
Най-сетне вероятно повечето проблеми нямаше да ги има въобще, ако бюлетините се печатаха в печатницата на БНБ. Още повече, че нито една от частните печатници няма нейната перфектна охрана, контрол и компетентен персонал (най-добрите полиграфисти и специалисти у нас, вкл. и по защитните знаци). Самата БНБ има и перфектна организация за разнасяне на ценни пратки с далеч по-надеждни и проверени кадри,отколкото които и да са други в страната. 
Причините да не е БНБ са две а) да спечелят фирмите на нашите момчета б) един скандал с печатнвицата на БНБ за незаконни бюлетини ще взриви финансовите рейтинги на страната и смъкне тотално доверието в банковата система. За мен втората причина е по-важната . 



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20266392
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71327
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930