Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2012 20:08 - Футболните фенове с декларация до МВР заради Катуница
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 533 Коментари: 0 Гласове:
3



Министерство на вътрешните работи

Копие:

Министерство на правосъдието

Копие:

Министерство на труда и социалната политика

Копие:

Агенция за закрила на детето

Копие:

Комисия за защита от дискриминация към

Народното събрание на Р България



Уважаеми Госпожи и Господа,



Една година след трагичната смърт на 19-годишния Ангел Петров от с.Катуница, който бе зверски убит от цигани на 23.09.2011г., и настъпилите като следствие от това протестни действия, шествия, митинги в цялата страна, бихме желали да заявим пред вас следното:

1.Независимо от огромните усилия на несвободни и обслужващи чужди интереси медии, и на цялата машина на държавната власт, за омаловажаване на убийството на това момче и дългогодишните издевателства на един престъпен цигански клан, както и поредното масирано очерняне и демонизиране на образа на българските футболни привърженици, действията на футболни фенове от гр.Пловдив, Стара Загора и други близки до Катуница селища в нощта след убийството се оценяват от голяма част от българско общество като справедлив граждански протест срещу пълното бездействие на българските власти срещу ширещата се вече повече от двадесет години неконтролируема циганска престъпност. За самите жители на с.Катуница притеклите се на помощ хора от Пловдив и други места са спасители и освободители от едно нетърпимо присъствие на въпросната циганска фамилия.

2.Няма да приемем и ще се борим срещу това да се внушава на обществото, и да се разнася по света от разни неправителствени организации, че повредените огради, мебели и електроуреди, всичките закупени с пари от престъпен бизнес и находящи се в напълно незаконни сгради, е по-голяма по опасност противообществена проява от жестокото убийство на едно младо българско момче, и от изкорубените до тухла и керемида хиляди български домове, събирани с много труд и лев по лев, които станаха жертва на цигански набези. Година след убийството на Ангел държавата сама разрушава въпросните постройки, което само доказва, че българските граждани съвсем правилно са взели инициативата в свои ръце и свършиха това, което е трябвало да бъде свършено отдавна. Можем да ви уверим, че футболните привърженици се ползват с много по-голяма симпатия и уважение след тези събития сред обикновените български граждани, дори и сред тези, които не се интересуват от футбол, именно заради своя кураж да направят и да кажат това, което всички други говорят.

3.Изразяваме своето възмущение от това, че Комисията за защита от дискриминация е публикувала доклад на Европейския съюз, в който убийството от Катуница е описано като пътен инцидент, а последвалите събития като насилие срещу беззащитни и напълно невинни лица от цигански произход. Известно ли е на ЕС, че български съд вече се е произнесъл за това, че смъртта на Ангел е следствие на тежко криминално престъпление, че и извършителят на убийството и подбудителят са от цигански произход, че има осъдени, че става въпрос за лица с тежко криминално досие и тартори в разнороден криминален бизнес. За нас е непонятно как българските власти не са защитили истината и голите факти пред чиновниците от ЕС, които са изготвяли доклада и се е допуснало България да бъде разнасяна по целия свят като страна, в която българите са насилници и расисти, а развилнелите се цигански главорези са жертви.

4.Декларираме готовност трайно да се ангажираме със случая Катуница като част от нашата социална дейност, като оказваме подкрепа на жителите на селото, местния футболен отбор и местния отбор на ветераните. Декларираме също така, че ще се присъединим към всякакви действия или акции на жителите на селото за недопускане на престъпния цигански клан да се завърне да живее там, където десетилетия е причинявал унижения, страдания и смърт. Ще призовем всички по-големи фен-клубове да поемат закрила и грижа за малки населени места близо до тях по местоживеене, в които отдавна властва беззаконието и насилието.

5.Изразяваме своя протест срещу това върху участници от миналогодишните протести и шествия след събитията в Катуница състояли се в много български градове, които са от средите на футболните привърженици, да се упражнява политически натиск и да стават жертва на скалъпени съдебни процеси, с цел да се откажат от убежденията си и да се правят показни и манипулативни ПР-акции срещу криминалната престъпност. Задържаните от гр.Сандански вече повече от четири месеца Николай Йовев, Александър Ангов, Стоян Ставрев и Васил Георгиев са футболни привърженици с чисто криминално минало, със скромен социален произход, на които са нарушени човешките и конституционни права. Ще наблюдаваме изкъсо процеса срещу тях и си запазваме правото на бъдещи протестни действия срещу тяхното неправомерно задържане в ареста, заради липсата на доказателства за извършено престъпление и за уронване на тяхното добро име в обществото.

6.Изразяваме своето намерение да се борим срещу масово насажданата омраза в обществото срещу футболните привърженици като се преувеличават и изопачават събития и факти свързани с посещение на футболни срещи, тъй като това е форма на отвличане на общественото внимание върху маловажни инциденти и незначителни материални щети с цел налагане на все по-пълна цензура върху значими проблеми на българското общество, един от които е огромният по размер циганска престъпност във всичките й проявления: кражби, изнасилвания, убийства, организирана криминална дейност. Ще работим за утвърждаване на цивилизовано поведение по българските стадиони, за утвърждаване на чувство за отговорност и самоконтрол у футболните привърженици, така че огромният полицейски ресурс, който се похабява за охрана на футболни срещи да се пренасочи за решаването на значими проблеми на обикновените български граждани, особено на тези в по-малките населени места и живеещите в квартали с масирано циганско присъствие или в съседство с цигански гета, тъй като те всекидневно се страхуват за имуществото и живота си.

7.Отправяме риторичен въпрос към Агенция за закрила на детето, която прояви много упоритост и последователност да дава указания, които затрудняват максимално посещението на спортни мероприятия от малолетни или непълнолетни зрители приемайки априори, че тези събития, особено футболните мачове, застрашавали изключително много здравето и живота на децата. Дали Агенцията е проявила същата последователност да внесе в съда и прокуратурата доказателства за хиляди деца от цигански произход, които биват изнасилвани, малтретирани, принуждавани да крадат и да проституират, забременявани и раждащи деца на 10-12години?

8.Отправяме настояване към Министерство на труда и социалната политика да спре да крие истината за страшната социална цена, която се плаща в България по линия на ниски доходи, ниски пенсии, влошаващо се здравеопазване, демографска криза, запустели населени места, които пряко се повлияни от допускането една цяла етническа общност да живее извън законите на Република България. Това не е интеграция, това е тотална дезинтеграция на българското общество в угода на няколко кресливи неправителствени организации, няколко посланика и няколко високопоставени български чиновници, които вече правят, или ще правят, кариера в евро институциите или отвъд океана.

В заключение искаме да добавим, че като футболни привърженици ние не правим разлика между хората, за нас те са равни на футболния терен, стига да имат талант, мъжество и достойнство, без значение от кой етнос или раса произлизат. Като граждани за нас всички хора в България трябва да са равни пред закона, тогава има уважение и разбирателство между тях. Никакво замазване на истината и остротата на нещата, така нареченото "политически коректно говорене", никакво прикриване на фактите от живота стигащо до цензура на информацията, никакви лицемерни призиви за толерантност и кокетничене с това "какво щели да кажат чужденците за нас" не могат да потушат вълната от гняв и недоволство, която се заражда в българското общество срещу нерешения проблем с циганската престъпност, несъстоялата се циганска интеграция и масовото неприлагане на българските закони върху лицата от цигански произход. От вас зависи дали тази вълна няма скоро да ни помете.

18.10.2012г.

С о ф и я Сдружение на българските футболни привърженици:
1.Елена Ваташка, Координатор футболни привърженици
2.Димитър Ангелов, Сдружение на привърженици на ЦСКА Армейци 1948
3.Владимир Владимиров, Национален клуб на привържениците на Левски
4.Божидар Божилов, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив
5.Костадин Славов, Клуб на привържениците на Локомотив Пловдив
6.Александър Мечев, Клуб на привържениците на Берое Стара Загора
7.Константин Капчин, Клуб на привържениците на Пирин Благоевград
8.Румен Първанов, Клуб на привържениците на Локомотив София
9.Георги Даскалов, Клуб на привържениците на Ботев Враца Завинаги
10.Борис Маринов, Клуб на привържениците на Славия
11.Емил Кехайов, Клуб на привържениците на Левски -гр.Сандански
12.Петър Илиев, Клуб на привържениците на Миньор Перник
13.Клуб на привърженици на ЦСКА "Офанзива" 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20130108
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031