Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2011 23:17 - ИСТИНАТА ЗА ZAMUNDA И ARENA
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1259 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 23.01.2011 23:17


В петък около 22:30 заявките към сайта нарастват рязко с около 50%. Абсолютно необичайно и съмнително е в период на 30-60 сек да има такъв скок. Защитата на сайта реагира в рамките на 3-5 мин и изключва част от функционалността на сайта за да освободи ресурс за анализ и сортиране на постъпващите заявки. Това е точката около 22:40 където тъмносинята част от графиката изчезва. Малко след това и основните сравнително леки заявки нарастват с нови 50%. Натоварването рязко се покачва и 23:20 сайтът включва следваща защита като ограничава достъпа на определена група потребители (нормално тези с нисък ранг). Това е белия минимум в графиката около 23:20 часа. В 0:40 има още едно такова автоматично включване на защитата, а на следващия ден са повечко. През следващите час и половина последователно се филтрират дестинации със съмнително голям брой заявки. Такива са се оказали 25 български мрежи и нито една международна. След елиминирането им сайта поетапно възстановява нормалната си работа. Това всъщност е и причината сайта да не е работел за малка група наши потребители. Всичко това се случва без човешка намеса. През цялото това време от петък 22:30 замунда не работи.
На следващия ден (събота):
В 11:25 сутринта отново са регистрирани рязко нарастване на заявките от нови 8 адреса от България. Сайта отново минава в авариен режим и нещата от предната вечер се повтарят. Това че замунда продължава да не работи, това че из Мрежата се разпространява информация че "среднощна акция на ГДБОП сваля Арена и Замунда" води до почти двойно увеличение на онлайн потребителите, чийто заявки са съвсем нормални и няма причина да бъдат филтрирани е лошо стечение и комбинация от обстоятелства, които доведоха до нестабилната работа на сайта в почти целия съботен ден.
А какви са причините?
В петък около 22:30 започва масирана скрипт атака към ArenaBG.com и Zamunda.net. Генерират се огромно количество тежки заявки към двата сайта от много отделни адреси. Арена регистрира необичайната ситуация и минава в авариен режим, но Zamunda се сгромолясва. На нито един от двата сайта няма системен администратор онлайн. Все пак е петък вечер, а пък и системните ни администратори са на доброволни начала и нямат конкретни задължения. Просто помагат когато имат време. Е... петък вечер не е такова време. В Арена се появява такъв чак към 11:30 в събота. Администраторът Nitto от Онтарио, Канада се заема с анализ на ситуацията в 11:30 в събота. Той ни съобщи, че подобен скрипт е работел спорадично през последните два месеца, но той е приел, че това е скрипт от индексиращ ни сайт. Примерно като наскоро затворения наносет.нет. Сайт който съществуваше индексирайки замунда и арена. Такива индексери постоянно ни лазят и това никога не ни е притеснявало. Различното обаче в последния скрипт е, че той рови по-дълбоко. Опитва се да извлича и информация за пиърите, което не е обичайно. Nitto го е забелязал и е спрял тази функционалност (peers.php и torrents_history.php). В момента сайтът работи в пълната си функционалност, но остават ограниченията за дестинациите от които е работел вредния скрипт. Това е и причината някой наши потребители все още да нямат достъп.

И сега малко кои проверени кои не клюки:

Клюка 1:
През месец октомври собственика на Data.bg Юри Митев е извикан в ГДБОП и е предупреден, че сайтът Data.bg разпространява незаконно съдържание което се намира на сървърите на Data.bg. Дадена му е обаче и опция. Ако помогне с информация и съдейства по всякакъв начин за затварянето на арена и замунда чадъра върху него ще бъде отворен отново. Юри Митев е поел ангажимент и по всичко личи го е изпълнил, а именно да създаде скриптове, чрез които да извлича неправомерно информация от двата сайта, която евентуално да подпомогне бъдещи активни мероприятия на Явор Колев. По всичко личи, че и идеята за директна атака към сайтовете е била възприета с одобрение. Това е и причината за срива на замунда в петък. Точно това е и причината в замунда да пише шеговито: "Не с лошо, Колев"

Клюка 2:

Друго активно мероприятие на Колев е абсолютно недопустимото привикване на рекламодателите на двата сайта и директните заплахи към тях с цел да спрат да рекламират.


Клюка 3,4,5 ще си запазим за десерт. Ще им дойде времето скоро...

И понеже това отгоре са клюки ще си позволим няколко директни въпроса към Явор Колев:

1. г-н Колев, каква е разликата между data.bg и 4storing.com, чийто сървъри фактически конфискувахте през Август?
2. г-н Колев, на какво законово основание изисквате от нашите рекламодатели кореспонденцията им с нас в т.ч. договори и фактури? Запознат ли сте с разпоредбите на чл.165 от НК?
3. г-н Колев, вярно ли е че на 10.01.2011 сте поканили собственика на grabo.bg Сребрин Ватралов и сте го заплашили, че ако не спре да работи с нас ще му "създадете сериозни проблеми". Прдлагалили сте му сделка по казуса pomagalo.com?
4. г-н Колев , твърдите че действате само по сигнал. Нито един сигнал ли нямате срещу дата.бг
5. г-н Колев как Юри Митев осигуряваше неприкосновеността си и чадъра който му осигурявате през последните 5 години. За последната Ви уговорка знаем и я изпитахме, но питаме за преди нея? И понеже до сега със скриптове не са ни атакували то как именно ви се издължаваше Митев до сега?
6. г-н Колев ...... хайде и тоя въпрос ще оставим за по-късно


forum.arenabg.com/index.php






 



Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20291182
Постинги: 18678
Коментари: 10030
Гласове: 71343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930