Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2016 16:07 - Жителите на Литва са подали жалба срещу реклами на IRON MAIDEN
Автор: varg1 Категория: Музика   
Прочетен: 369 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.06.2016 16:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Става въпрос за рекламни плакати и билбордове, които рекламират концерта на британците в Литва. Местният портал Delfi съобщава, че властите на Литва са изискали от организаторите на концерта на Iron maiden да премахнат рекламите за шоуто. Както се оказало с жалби са се обърнали жители на Вилнюс и Каунас, заявявайки, че разпространените промо материали плашат децата.

 

По думите на представител на промоутъра за Литва Live Nation Lietuva– адвокатът Миндаугас Паукште, те са получили известие от литовската Служба на инспектората по журналистическа етика с указания да прекратят рекламата на събитието.„Получихме писмо, че трябва да спрем рекламата, тъй като тя плаши децата. В този момент ние мислим как да постъпим, но въпреки всичко ще сме принудени да свалим плакатите.“ – е съобщил на журналистите Паукште.

 

Представител на организацията е подчертал, че тази забрана го удивлява, тъй като рекламата наIRON MAIDEN е в рамките на турнето в подкрепа на последния албум на групата „The Book Of Souls“и е еднаква за целия свят, а към музикантите по-рано подобни претенции не са били отправяни.

 

Главата на литовската Служба на инспекторите по журналистическа етика Гражина Раманаускайте-Тюменевене, обръщайки се към организаторите на събитието е отбелязала, че получените от населението жалби са заставили ведомството да започне разследване във връзка с възможността да е нарушен Законът за защита на непълнолетни от негативна информация. „Изображението на реклама – чудовище, което държи в ръката си изтръгнато, обляно в кръв сърце – може да извика страх у непълнолетните до 14 години, а още повече у деца по-малки от 10 години.“ – отбелязва ръководителката на литовската Служба на инспектората по журналистическа етика.

 

За необходимостта да бъде премахната цялата реклама за концерта на IRON MAIDEN, службата е наредила на Администрацията по самоуправление на Вилнюс и Каунас, а също така и на компанията, занимаваща се в тези градове с рекламни билбордове. Информацията за решението е била предадена на Службата за защита правата на потребителите. Подчертава се, че промо материалите трябва да бъдат премахнати не само от публичните места, но и от Интернет сайтовете, продаващи билети за концерта.

 

Само да отбележим, че милият Eddie е талисман на IRON MAIDEN вече над 30 години. Изображението му се използва както за оформление на обложки на групата, така и във впечатляващи концертни инсталации, в които той „оживява“ пред публиката. Изображението му е даже на опашката на самолета на IRON MAIDEN.

http://metalhangar18.com/site/zhitelite-na-litva-sa-podali-zhalba-sreshtu-reklami-na-iron-maiden.mh18#comment-87676




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20136479
Постинги: 18643
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031