Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2015 23:40 - Бургаска метъл вечер на Sea Of Black 2015
Автор: varg1 Категория: Музика   
Прочетен: 570 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 09.08.2015 23:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Фестивалът Sea Of Black в Бургас е събитието, което не пропускам, така се получи: явно има нещо, което ме кара да се връщам край морето всяка година, откакто наследникът на славните бургаски дет фестове се възроди през 2013 г. Това е така, защото там е мястото, където се виждаме с приятели поне веднъж в годината, а с някои и за по-дълъг период… кой побелял, кой вече без дългата коса… но сме си все същите улави момчета (и момичета). Може би, защото организаторите канят едни от най-добрите банди на българската сцена, както и гости от чужбина, при това без да ги повтарят вече трета година. А самата близост фенове-групи, което допринася за атмосферата. Като споменах организаторите: Бабата иТошко Сепултурата дават сърце и душа това събитие да го има. Който е организирал метъл концерт знае, за какво иде реч. А за наша радост, фестивалът ще го има и в бъдещето. image

DIMHOLT

Мнозина знаят, че предния ден въздухът в Летния театър бе разтърсен от енергията на Веско Маринов (миналата година пък подгрявката бе на Кичка Бодурова) – атмосфера имаше, оставаше да бъде направена експлозията. Както е казал Дон Коце, моя милост се занесе от „плажа в екерисажа“, подгрях с няколко бири, намерих в плод-зеленчука връзка пресен зелен лук, хванах половин кило флаери за Autumn Souls Of Sofiaи с викове „Ебаниеее!“ се отправих към Морската градина под смаяните погледи на местното население и туристите.

image

ЕДИН ОТ ВИНОВНИЦИТЕ – БАБАТА

Както писах, срещнах много приятели, наздравици, ръкостискания, иху-аху… и към фестивалната зона.

image

OCCULTUM

Първи на сцената са хардкоровете PIRANHA, предвождани от Шута, идеалното начало, скейтове, пънкарско настроение, енергия до навеса на театъра, че и отгоре. Следват шуменските дет метъли CONCRETE, бруталия, танци. Аз се развихрих да раздавам флаери, и гледам една баба с бастун стои на пътеката, давам й флаер, а тя ме пита „Веско кога ще свири?“. А CONCRETE бъркат ли бетона, слагат ли арматурата… Трети са бургаските трашери THE OUTER LIMITS – привърженици на старата школа на този жанр. Тук мога да отбележа участието на Deimoz(THE REVENGE PROJECT), но този път като барабанист, а не както сме свикнали да го виждаме да опъва жиците.

image

OCCULTUM

Участието на OCCULTUM на Sea Of Black е първият им концерт след излизането на дебюта им „The Book Of Nameless Rituals“ това лято и е своеобразна концертна промоция на изданието. Бе представен и новия басист на групата Jafar, познат ни от SERPENTINE CREATION, DIMENSION OF HARM и DESOLATE. Започват с внушително инструментално въвеждане, след което на сцената излиза фронтменътDiabolus, със злите накитници с 14-инчови пирони, и ритуалите започват, потапяйки амфитеатъра в мрак.

image

JAFAR, OCCULTUM

Няколко глътки бира за феновете, а пък Бабата съобщава името на първите чуждестранни гости – турците THROWN TO THE SUN. Забиха доста интересна комбинация от мелодичен Death Metal и Doom. Добра банда, да се надяваме да ни гостува отново.

image

THROWN TO THE SUN

Пловдивчаните AS ORCHIDS WITHER накараха групата скейтбордисти да се завърнат от дебрите на Морската градина в Летния театър и да заформят танците на и около сцената. Своеобразно завихряне на ръце, крака, енергии, чакри.

image

DIMHOLT

В образувалата се пауза – една шкембе чорба в близкия капан и обратно. Десетки пъти сме писали за DIMHOLT, все е малко това, което предава преживяването. Може би и този път разказът ми ще е сух. Но пък елате и ги гледайте, тогава няма да имате нужда от разказвачи. Една добре шлифована Black Metal машина, на сцената на родния си град. В една от песните като гост-вокал се включи Велински (HELLRIDER), а накрая трансът свърши с „In Tombs“.

image

ВЕЛИНСКИ И DIMHOLT

За достоен завършек на фестивала бяха поканени гостите от РумънияTHE HOURGLASS. Със симпатични вокалистка и клавиристка, барабанист, куфеещ върху чинелите и басист и китарист, които също не се спряха да метат коси по левия фланг на сцената (наше дясно), трансилванската петорка радваше Бургас със симфоничния си метъл. Даже няколко възрастни дами „куфееха“ (дали и те са от фенките на Веско?). Важното е, че стана празник за душата.

image

THE HOURGLASS

След края на вечеринката, уморените фенове тръгнаха кой към плажа, кой към морската, кой към капаните и афтърпартито в Бар без име… Още една бургаска вечер, която ще помня.

Mrazek

6 август 2015 г., Летен театър, Бургас




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20223704
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71323
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930