Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2011 19:18 - ИНТЕРВЮТО МИ С FAT WHITE CHIEFS
Автор: varg1 Категория: Музика   
Прочетен: 1450 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 30.12.2011 22:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image
Идеята за създаването на FAT WHITE CHIEFS се заражда в началото на 2007 година, насред мразовитата плевенска зима. Китаристите Живко Ненков и Иван Максимов решават да направят музикален проект с интересно и характерно звучене. За целта привличат Atanass, който да се грижи за вокалните партии. По-късно към групата се присъединява Ивайло Ценков – бас, а с идването на Милен Козов – барабани, облика на бандата добива завършен вид.
През 2008 година FAT WHITE CHIEFS започват концертна дейност. Музикантите свирят по клубове и фестивали, участват в няколко телевизионни и радиопредавания, като същевременно работят върху основната си идея за постигане на собствено звучене. В края на 2009 и началото на 2010 година по-голямата част от материала за бъдещия албум е вече готов. Групата участва с няколко авторски парчета на фестивалите „Кръстопът” и „Rock Only”. В началото на лятото на 2010 година започват записите на „Of Sins And Passion”. Работата продължава няколко месеца в „Expressive Art Studio”. Албумът става факт в началото на декември.
През януари 2011 година Иван Максимов се разделя с групата поради професионални ангажименти зад граница и към бандата се присединява китариста Тихомир Гергиев. След период на сработване следват няколко много добре приети от публиката концерти. В началото на юни FAT WHITE CHIEFS са съпорт на канадско-френското траш-трио E-FORCE. Следват още няколко участия на живо, а в момента вече се работи по няколко нови авторски парчета за предстоящия втори албум на групата.

„Of Sins And Passion” (2010)

Intro
Master Joe
Sixth Sense
Different Point Of View
Hunter Of Dreams
Of Sins And Passion
You Know Why
Obsession
The Shine Of Your Eyes

Членове на групата:

Атанас Костадинов – вокали
Живко Ненков – китара
Иван Максимов – китара и клавишни (до януари 2011)
Тихомир Георгиев – китара (от януари 2011)
Ивайло Ценков – бас китара
Милен Козов – барабани
 
1.Откъде идва името на бандата ви?

Идеята за създаването на FAT WHITE CHIEFS първоначално хрумна на Живко и Иван. Постепенно се зароди проект със собствено характерно звучене, затова името трябваше да бъде интересно и провокативно и същевременно запомнящо се. По същото време доста от любимите ни музиканти бяха по-закръглени, което постепенно превърна определението "дебел" в синоним на "добър" за нас. Освен това и повечето от нас визуално затвърждаваха имиджа на групата в тази насока. : )

2.Кое ви вдъхновява за музиката която правите?

Общо взето вдъхновението идва от самосебеси, но със сигурност под влияние на нещата от ежедневието - музика, филми, книги (все по-рядко), и не на последно място веселите вечери с приятели. Всеки от нас е с доста различни музикални предпочитания и когато работим по дадено парче не се съобразяваме с конкретни стилови рамки - един вид експеримент. Съдейки по реакциите на феновете, това е верния път.
image

3.Имате ли любима песен от албума?

Ами като цяло всичките ни песни си ги обичаме - така или иначе това са си нашите неща. : ) Все пак всеки от нас си има фаворити - Атанас и Тишо - "You Know Why", Живко - "Of Sins And Passion", Иван - "Master Joe", Иво - "Obsession", Милен - "Sixth Sense".


image

4.Кой пише текстовете на песните

За лириката се грижи Атанас - той е поета в бандата. Като текстописец се изявява и Иван в "Master Joe". Тук-там и останалите членове пускат по някоя идейка. : )

5.Разкажете нещо интересно около записите на песните.

Записите си ги правихме ние, изключително с наши средства и възможности. Някои от нещата в албума се случваха абсолютно импровизирано, а понякога записите прерастваха в среднощни веселби. Солидни количества питиета се изпиха покрай този албум... : ) Като цяло беше много весело, но разбира се имаше и доста безсънни нощи сериозна работа.


image

6.Ще свирите ли някъде на живо скоро?

Засега нямаме конкретни дати, но в близко бъдеще предстоят гостувания в клубове в София, Ловеч и Плевен. Вероятно след това ще посетим и още няколко български градове. В момента приоритет на бандата е работата по няколко нови парчета, като всъщност има материал за цял албум. Освен това предстои заснемане на видеоклип на едно от парчетата от ""Of Sins And Passion"". Няма да издаваме кое - нека това бъде изненада за феновете.
image



7.Какво бихте казали на вашите фенове?

На първо място искаме да им благодарим за подкрепата. Обещаваме, че ще продължаваме да ги радваме и изненадваме с нови творения. Новия албум се очертава да е още по-здрав. Експериментът продължава!
На всички пожелаваме през новата година здраве и късмет във всяко начинание! Много жица, як купон и незабравими моменти с любимата музика!
Искаме да благодарим и на теб за това интервю и ти пожелаваме повече работа през новата година - българската сцена има нужда от това!

http://www.myspace.com/fatwhitechiefs1





 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20187357
Постинги: 18665
Коментари: 10027
Гласове: 71316
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930