Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2011 07:28 - ИНТЕРВЮТО МИ С OZZY ОТ Katehizis.com
Автор: varg1 Категория: Музика   
Прочетен: 448 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 26.03.2011 07:28



1. Мислили ли сте някога да развивате друга дейност, като примерно издаването на 
списание или радио?

Не. От момента, в който “Metal Katehizis” е самостоятелна медия (това се случи преди три години и половина), такива идеи не сме имали. Смятаме, че да си интернет медия е достатъчно напредничаво и модерно, за да се занимаваме и с друг тип журналистика. Полека-лека списанията се превръщат в отживелица и причината за това е, че не могат да поднесат новините на читателите си когато те са актуални. При формат “веднъж месечно” не може да си конкуренция на някой, който “вади” новини буквално в момента, в който те се появят. Това важи и за други неща - с концертните репортажи положението е абсолютно същото. Едно е да поднесеш на своята аудитория концертен репортаж няколко часа след края на съответния концерт, друго е да го направиш три-четири седмици по-късно. При втория случай се губи изобщо смисъла на репортажа. С интервютата положението стои по различен начин, но нещата отново са в полза на интернет медията - когато става въпрос за списание, интервюто е силно ограничено като големина, заради точно определения обем на списанието. При интернет сайтовете този проблем изобщо не съществува - едно интервю може да продължава дори и часове, като това не създава пречки за публикуването му.
Що се отнася до втората част на въпроса, а именно радиото - това е нещо, което изисква преди всичкото много финансови средства. А и там типа журналистика е по-различен. 
Смятаме, че най-достъпната медия е тази, който е онлайн. Тя е най-бърза, при нея няма почти никакви ограничения и може да се ползва от най-голям брой хора. И нека да не забравяме - напълно безплатна е. 

2. Кои са любимите ви групи?

Подредени в азбучен ред: Black Sabbath, Metallica, Pink Floyd, Queen, U2.

3. Смятате ли, че има много метъл сайтове в България, но няма достатъчно
истински фенове на тази музика?


Напротив, смятам, че е точно обратното. Метъл сайтовете у нас не са кой знае колко много, а ако трябва да говорим за тези, които са наистина качествени, то те са единици. Що се отнася до феновете на метъл музиката, то те съвсем не са малко. Почти винаги на метъл концертите в България стадионите и залите са пълни и то при съвсем не малка цена на билетите. Това ясно показва, че метъл феновете у нас са доста на брой.

4. Кой са най-интересните и трудни моменти покрай вашата дейност?

Най-интересните моменти са когато се срещаме с чуждестранните изпълнители, които гостуват в България. Това обикновено става тогава, когато взимаме интервюта от тях. В тези моменти човек вижда, че по-голямата част от тези изпълнители се държат и СА съвсем нормални хора, а не някакви превзети звезди, каквито понякога изглеждат докато са на сцената. Разбира се и тук има изключения.
Трудни моменти почти нямаме, защото работата ни е преди всичко удоволствие, но си е истинско предизвикателство да успееш да поднесеш на читателите материал (репортаж от концерт, ревю на албум и т.н.), който да звучи безпристрастно и да е възможно най-малко субективен. Все пак и ние сме преди всичко фенове на тези групи и тази музика.
 

5. Пожелайте нещо на вашите читатели.

Нека да бъдат все така умни и мислещи. Не мога да не отбележа, че читателите на “Metal Katehizis” в голямата си част са изключително интелигентни хора и това няма как да не ни радва. Също така бих искал да им кажа да не спират с градивната критика към нас, защото тя ни амбицира да бъдем по-добри в работата си.

www.katehizis.com
 


Тагове:   интервю,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20278144
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930