Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2015 11:05 - Защо девствените японци са толкова много
Автор: varg1 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 948 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image 

Знаете ли, че броят на японските девствени мъже е по-висок от която и да е друга страна?

За много от тях обаче това не е съзнателен избор, а е резултат от социални ограничения.
Какво пречи на тези хора да правят любов?

Съвременна Япония е далеч от стереотипите на източното целомъдрие. В почти всеки супермаркет в Токио има отделен щанд с еротични комикси и порно, а в книжарниците порнографската литература заема цял етаж.
Четенето на японско порно (хентай) не се счита за срамно и мнозина го правят дори в метрото. Проституцията в тази страна пък процъфтява и мнозина използват услугите на платени жрици.

На фона на всичко това още по-парадоксален е фактът, че днес над една четвърт от 30-годишните японци никога не са правили секс. За тази категория хора, дори въведе специален термин - "yaramiso" (буквално - "30-годишен, който никога не го е правил").

"Никога не съм бил с жена. Не че нямам интерес към другия пол. Възхищавам им се, но аз просто не знам как да подходя", признава 41-годишният Такаши Сакаи. И той далеч не е единственият - трудностите в общуването с момичетата са пречка за много японци. 
Девствеността за хора като него се дължи не на съзнателно отхвърляне на сексуална връзка, а по-скоро на липсата на увереност и страх.

"Те тайно мечтаят за романтична връзка, но поради липса на опит с противоположния пол, идеализират дотолкова женския образ, че той е много далеч от реалния", казва Синздо Сакацуме от организацията "Бели ръце", която помага на хора като Такаси да си изградят личен живот.

Липсата на постоянен партньор невинаги означава отхвърляне на сексуалното удовлетворение - в интернет винаги могат да се открият еротични материали, а това е по-лесно и достъпно от реалната романтика.

Страхът от сближаване, присъщ за yaramiso, е типичен и за друг японски феномен - "хикикомори" (или доброволно уединение).
Тези хора са склонни да живеят в дома на родителите си, които ги издържат, не работят и прекарват много време в интернет.

Японската култура е известна с освободеността си към сексуалното удоволствие и голото тяло, но в същото време създава високи изисквания за човешкото поведение и неговия статут. Нещо, което още в средата на ХХ век забелязва антропологът Рут Бенедикт.
Резултатът от строгите изисквания към себе си често е ниско самочувствие, несигурност, а страхът от грешки кара човек да се чуди дали си струва изобщо да се прави нещо.

Широко разпространеният yaramiso поражда и вътрешни проблеми в Япония. Икономиката на страната през последните 12 години е в стагнация, броят на пенсионерите се увеличава, а това създава по-голяма тежест за работниците.
Намирането на добра работа и възможността да се издържа семейство става все по-трудно. Доходите и статутът са тясно свързани със самочувствие.

Невероятно високите изисквания към себе си, измислените стандарти карат много японци да изпадат в ситуация, в която те просто не смеят да поемат рискове.
А това в крайна сметка се отразява на либидото. Сексуалната апатия е пряко следствие на безпомощност и безсилие, категорични са психолозите.

От няколко години в Япония дори започват да се провеждат специални курсове, на които участниците се запознават с особеностите на женското тяло. Това става чрез... рисуване на голи тела.
Един от създателите споделя, че те опитват да помогнат на девствениците да надскочат собствената си скованост и несигурност. За хора като Такаши Сакаи самото съзерцаване на гола жена е вълнуващо преживяване.

"Изумен съм от красотата на телата им. Не знам колко далеч мога да стигна и не бързам. В крайна сметка сега вече знам, че жените не са извънземни от друга планета. А колкото до секс - може би някога ще стигна и до него", споделя още той.

http://www.dunavmost.bg/Fun/News/23800-zashto-devstvenite-yapontsi-sa-tolkova-mnogo




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20286483
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930