Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2022 16:51 - Жега на жълтите павета заради Стефан Янев! Недоволни поискаха оставката на министър-председателя Кирил Петков
Автор: varg1 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 380 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Протестиращи започнаха да се събират в пространството около Министерски съвет.
 
На извънредно заседание Кирил Петков ще поиска ремонт на кабинета и да внесе в деловодството на парламента оставката на Стефан Янев. Очаква се парламентът да я гласува утре.

След като се обяви за жертва на политическа атака, Стефан Янев отказа да подаде оставка, защото за него това е процедура, която ще покаже колко са единни коалиционните партньори.

"Не очаквайте аз да подам оставка в тази геополитическа ситуация. Отговорностите ми на министър на отбраната не го предполагат. Доколкото оставката ми е въпрос вече единствено на процедура, разчитам на коалиционните „партньори“ и политическата сила, която уж ме подкрепяше, да придвижат нещата по съответния ред" - така той задължава Кирил Петков да подложи оставката му на гласуване в пленарна зала.

Междувременно с обръщението си до българския народ и защита на националния интерес, Стефан Янев събра окуражителна вълна около себе си, а очертаващото се мнозинство иска той да остане на поста военен министър, заради геополитическата обстановка и конкретните ангажименти за превъоръжаване и модернизация на армията.

Петков поиска оставката на Стефан Янев ВИДЕО

Пред министерски съвет започнаха да се събират хора, там е и Тихомир Василев, който гравитираше около Мая Манолова и Настимир Ананиев. Появи се на протеста на Възраждане срещу зеления сертификат. 

Сега е активен в това правителството на Кирил Петков да подаде оставка, а Стефан Янев да запази поста си.

Ето какво каза Тихомир Василев пред БЛИЦ:

"Започваме сега и Бог знае кога ще свършим, има още две заявени събития и ще се слеем всички в 18:00 часа пред министерски съвет, заради оставката, която иска Петков на Янев. Сега се събираме пред палатката на "Системата ни убива". 

Радев с първи коментар за поисканата от Кирил Петков оставка на Стефан Янев
 
Стефан Янев е единственият адекватен от правителството и го подкрепяме за българските политики. Грешка е да се маха той и да се сложи Тодор Тагарев, който ще прати батальон в Украйна. Ние във война не искаме да влизаме, тя не е наша. Искаме оставката на това правителство за „цялостно творчество“ - завърши Тихомир Василев.
 

image

На въпрос, че ще падне и партията мандатоносител на бившия му съратник Настимир Ананиев, той заяви:

"Да се оправя, така си е послал" - с което разкри, че вече имат различни пътища, след като Ананиев предложи партия "Волт" на Кирил Петков и прибира субсидията заедно с Константин Бачийски от "Средна европейска класа".

Ще видим дали Кирил Петков ще слезе при протестиращите в подкрепа на Стефан Янев, както го направи на недоволството срещу зеления сертификат под знамената на партия Възраждане.
https://blitz.bg/politika/zhega-na-zhltite-paveta-zaradi-stefan-yanev-nedovolni-poiskakha-ostavkata-na_news871162.html



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20122734
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031