Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2022 14:08 - Десни, психо-десни, Стамболов, национални катастрофи и др.
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 867 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 25.01.2022 11:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Продължение от предния постинг, където разграничихме истинските десни от психо-десните, чието знаме до днес, Стефан Стамболов, изхвърля от Народното събрание най-великият благодетел на България, Евлоги Георгиев, най-истинският десен затова, че е бил руски гражданин преди Освобождението.

На какво основание Стамболов до днес ни гледа от 20-левката и от портрет в президентството? Всеки наш  психо-десен е и русофоб, и българофоб, и поклонник на Стамболов. Това е  КВАРТА със сатанинска роля в нашата история. И не само в нашата, като се вземат предвид ЦЯЛ РЕД изключителни обстоятелства, а именно:

- Стамболов довежда за княз Фердинанд;
- Стамболов извежда армията от казармите за НАСИЛИЕ (побоища и убийства) над своя народ, което става ТРАДИЦИЯ за утайката на офицерството до самия 9-ти септември;
- На прага на ПСВ, по УНИКАЛНО стечение на обстоятелствата, България има ПЪЛНА СВОБОДА да избере на чия страна да воюва - на страната на СВЕТА, Или на страната на ОБРЕЧЕНИТЕ "централни сили", което ХАЗАРТНО е избрано от Фердинанд;
- Така малка България става уникален БАЛАНСЬОР в световната война;

Заслужава да се спрем специално на последното обстоятелство.:

- Със своята армия, според Чърчил НАЙ-ДОБРА в Европа, България не може да донесе победа на коалицията от германци и ТУРЦИ;
- Но спасява Турция от разгром и Истанбул от присъединяване към Русия, каквото е споразумението преди войната;
- Удължава агонията на германците И НА ЕВРОПА, което е официален аргумент на победителите за жестоките условия на Ньойския диктат;
- Дава път на
Октомврийската революция;
владайското въстание;
земеделското управление;
деветоюнския преврат;
Септемврийското въстание;
нашата втора национална катастрофа, която окончателно убива възможностите за национално обединение, вместо което ни "дарява" продължение ДО ДНЕС на започнатата от Стамбул Стефчо наша ГРАЖДАНСКА ВОЙНА.

Стамболов е сляпото оръдие за изтегляне на сатанинската кварта. Затова да припомним кой е Стамболов ИЗВЪН прехвалването му от неговите слепи последователи. За тях всеки русофоб е добър, защото "врагът на моя враг е мой приятел".

Само 9 (девет) години след Освобождението един младеж, НЕнавършил нужните за депутат 40 години, вече е председател на народното събрание, а през 1887-ма става и министър-председател. Изключително амбициозен и пословично Н Е У Д А Ч Е Н революционен и държавен деец. Дарбата му е голямата уста и УБЕДИТЕЛНОСТ сред мнозинството депутати. Делата му са жалки, освен когато става дума да използва държавната власт и АРМИЯТА за разправа с ония, които не мислят като него. Той без колебание бие и убива българи, може би защото е монголоид, макар и неосъзнат като такъв. Не съм срещал данни какво влияние му оказва масонството.

Стамболов до днес се води за революционер, защото участва в работата на Революционния комитет в Румъния. Със спомената амбиция и убедителност, 21-годишен през 1875-та е изпратен да организира Старозагорското въстание. Там не пуква пушка. Следващата година е апостол на Великотърновския окръг. И там не пуква пушка. През Освободителната война, докато връстниците му се бият на Шипка, той търгува с храни за армията и пише дописки до Петербург.

След Освобождението влиза незаконно в Учредителното Събрание, цели 15 години преди да навърши минимално необходимите 40 години. За такъв подвиг едва ли са били достатъчни собствените му качества и приятелството с Ботев. Трябва да е имал поне двама-трима авторитетни поддържници (масони?).

След разрива между княз Батемберг и Александър ІІІ и преврата на "русофилите", Стамболов организира контрапреврата и връща Батемберг. Последният обаче зад гърба на Стефчо прави неуспешен опит за сдобряване с руския император и абдикира. Стамболов се оказва с власт по-голяма от княжеската. И проявява ГЛАВНОТО  си качество на политик и държавник - абсолютната РУСОФОБИЯ, която го води в Истанбул, да преговаря със Султана за... дуална турско-българска държава, нещо като Австроунгария. Това на практика би означавало ПОГЛЪЩАНЕ на България от огромната империя и АНУЛИРАНЕ резултатите от Освободителната война. Главно в АНГЛИЙСКИ интерес, или масонски. Султанът разбира, че идеята не е консултирана с никоя от великите сили, и отказва.

Стефчо тръгва да търси нов княз. И намира Фердинанд, австрийски младши офицер. По-късно сам оценява, че това е грешка която народът няма да му прости. За народа е прав, но днешните психо-десни не само му прощават, но го издигат като свое знаме. 




Гласувай:
3



1. kvg55 - krumbelosvet,
24.01.2022 20:52
Преди час писах коментар за Стамболов при leonleonovpom2.
Набеденият за революционер безобразно е лъгал Бенковски за подготовката на въстанието в търновски окръг. Резултатът е известен.
цитирай
2. krumbelosvet - Леонлеон е посетил моя блог днес 6 пъти едно след друго
24.01.2022 21:17
Ще се изненадам, ако е за добро, макар прадядо му да е бил осъден на обесване по Стамболово влеме, както е писал самият Леон.
цитирай
3. krumbelosvet - Да, Леонлеонов пише за заслугите на Стамболов.
24.01.2022 21:59
И го пише под заглание "Стамболов - герой или страхливец". А въпросът НЕ Е "герой или ствахливец", а Че е поставил началото на ПОЛИТИЧЕСКИТЕ УБИЙСТВА след Освобождението, противопоставил е ярмията на народа и е довел ОТ РУСОФОБИЯ Фердинанд, и с тая русофобия и НАЦИОНАЛНИТЕ КАТАСТРОФИ.
цитирай
4. krumbelosvet - Нещо
19.06.2023 07:17
за Стамболов
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953742
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031