Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2019 11:36 - Нека никога да не забравяме!34 години от кървавия атентат на гара Буново
Автор: varg1 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4709 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.03.2019 18:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

image

image

Вечерта на 9 март 1985 година в 21:31 часа е извършен най-кървавият атентат по времето на Възродителния процес. Във вагона предназначен за майки с деца на влак № 236, движещ се по линията Бургас-София вероятно някъде преди гара Златица е поставено взривно устройство с часовников механизъм, което трябвало да избухне в момента на преминаването на вагоните през тунела малко преди гара Буново. Забавянето на композицията с 2 минути на гара Златица спасява не един човешки живот – бомбата избухва на открито преди тунела. Убити са 7 души, сред които две глухонеми деца, избягали от пансиона, в който били настанени, за да се приберат в дома си. Има множество ранени.Машинисти на влака бяха Димитър Димитров и Петър Иванов.
Това са фактите. Дори така сухо предадени, те са достатъчно ужасяващи. Организатор и изпълнител на акцията е Турското националноосвободително движение в България, нелегална организация, сформирана за оказване на съпротива срещу народа на Народна Република България.
Аз имам един въпрос само-Защо няма нито един атентат насочен срещу властта в България тогава,а винаги срещу невинни хора и още по-лошо деца?
Това,ако се беше случило някъде другаде знаете ли,че тези терористи нямаше да доживеят до съд и щяхда да бъдат разкъсани от тълпата на хиляди парченца...
А цяла серия от атентати и саботажи бележи животът в родината ни тогава извършени от български турци:
През пролетта на 1983 г. е създадена група от 3 терористи и помагач. Предишните им изяви са изпращането на 4 шантажиращи писма до държавния глава Тодор Живков, министъра на вътрешните работи ген.-полк. Димитър Стоянов и държавни органи и институции (14.06.1976 – 31.05.1983). До ликвидирането на групата на 13 август 1987 г. тя продължава тази практика, като я разширява, включвайки Главното мюфтийство и джамийски настоятелства.
На 6 септември 1983 г. са опожарени 750 декара гора при яз. „Камчия“. Разхвърляни са пропагандни листовки.
През есента на 1983 г. терористите правят неуспешен опит за саботаж, който да доведе до тежка транспортна авария. Предизвикат късо съединение на контактната мрежа на гара Карнобат, за да се стигне до влакова катастрофа.
На 1 януари 1984 г. в заплашително писмо до вътрешния министър Димитър Стоянов е поета отговорността за опита за саботаж и извършеното опожаряване на земеделски земи.
На 3 март 1984 г. на Автогара „Юг“ в Пловдив е изоставен куфар с устройство за дерайлиране на влакове (т.н. „обувка“).Протурската терористична група „Кърлежите“ запалва горски масиви и обществени сгради.
На 22 май 1984 г. „протурски“ терористи взривяват с 4,5 килограма тротил църквата в село Бенковски.
През есента на 1984 г. е регистриран провален саботаж, целящ влакова катастрофа край гара Айтос.
През 1985 г. избухва взрив в супермаркет в Бургас. Заподозрян като негов извършител е член на терористичната група, взривила вагона за майки с деца при Буново, но вината му не е доказана.
През 1985 г. в Разградски окръг „Хлебаровската“ диверсионна група взривява електропроводи и унищожава селскостопанска техника.
През юни 1985 г. е извършен атентат със самоделно взривно устройство с часовников механизъм, взривено до спортна площадка.
През лятото на 1985 г. има нов опит за саботаж с късо съединение в контактната мрежа край гара Карнобат.
На 31 юли 1986 г. в курорта „Дружба“ (днес Св. Константин) e заложено мощно взривно устройство с електрически взривател с часовник „Слава“, настроен за 15:30 ч. Той съдържа около 3 килограма експлозив – 5 шашки амонит и скаленит, 2,5 килограма амониева селитра, поставен в 5-литров съд за мляко, увит в хартия, найлон и поставен в плетена мрежа. Случайно е открит от плажните спасители по сигнал от летовник за забравен багаж. Експлозивът е пренесен на безопасно място и обезвреден от МВР.
На 26 декември 1986 г. са хвърлени отрови в шахтата на резервоара за питейна вода на с. Люляково (дн. Област Кърджали) и са разхвърляни листовки с „протурско съдържание“. Като отрова е ползван токсичен препарат за растителна защита.
В края на 1986 г. е опожарена балирана слама в района на Провадия.
На 7 юли 1987 г. 2 деца – Дарин Христов (на 12 г.) и Николай Петков (15) от Добрич са отвлечени със синя кола марка "Лада" със силистренски регистрация от 3 протурски терористи, за да ги ползват като жив щит в осигуряването на коридор за бягството им в Турция. Терористите са български турци: ветеринарният лекар Никола Николов (48) от Дуловското село Чернолик, синът му Орлин (21) и Невен Асенов (24) от село Боил, Силистренско Те са въоръжени с 12 осколочни бойни гранати придобити от военно поделение където Орлин служи, успяват да взривяват 3 от тях пред хотел „Интернационал“ в курорта Златни пясъци и раняват 3 души – 2 чужди летовници и българин. Те се оттеглят в осигурения им коридор към турската граница. При устроената в Странджа засада на един завой край село Изгрев до Мичурин частите за борба с тероризма преграждат шосето с бронетранспортьор. Над тях виси хеликоптер. Похитителите са блокирани и се взривяват в колата, в която са те и взетите за заложници деца. Децата са ранени, едното – тежко и остава инвалид, 2 терористи са убити от взрива, а третият по-късно е осъден на смърт и разстрелян.
Август 1987 г. – до 10 август са осигурени взривни вещества, часовников механизъм и всичко необходимо за 3-то терористично нападение с цел в курорта Слънчев бряг. Планираната дата на атентата е 15 август, но терористите са разкрити и арестувани 2 дни по-рано и нападението е предотвратено.
Списъкът може да бъде продължен и още,тъй като има достатъчно данни за планове да бъдат отровени водите на цял град и т.н. и т.н.,но за щастие някои от тях биват осуетени,други се отказват от резлизирането им от страх понеже тогава съществуваше смъртно наказание.

image
Турска пощенска марка или пропаганден плакат. Превод: „Българските зверства и принудителното изселване“.

image

Български турци пристигат в Капъкуле. На плаката отзад пише „Добре дошли в родината!“.

За тези неща,обаче днес почти не се говори.По-важното е да учим децата си,че четата на Ботев се е била срещу турските представители в България и тем подобни глупости при това казани от управляващи имащи най-голямата власт към момента в страната.По-важното е да знаят българчетата за третия пол и да бъдат още по-толерантни към всякакъв вид извращения от различен характер.Ето на това ни учи демокрацията.
А иначе СДС и президента Желю Желев реабилитираха и освободиха от затворите участвалите в тези ужасни престъпления.И имат наглостта днес някои хора включително тези във властта да говорят за жертви на комунизма.не само е смешно,ами и трагично.Демокрацията,която създаде протурска партия на територията на България.И която за жалост надорът няма смелост да унищожи,както се полага.В годините на демокрацията се приемаха декларации за осъждане на Възродителния процес,но никога демокрацията не осъди извършителите на тези зверски атентати.Нещо повече бяха издигнати чешми с имената на протурски терористи не само от този атентат,а и от всички взети заедно.За щастие тази в Бургаско беше разрушена след,като тогава имаше един прокурор с топки,но друга,като тази в Момчилград например стои до ден днешен и служи за поклонение през тези наричани сега ""борци за свобода"" от партия ДПС.Това всъщност бяха хладнокръвни убийци и фанатици.Запомнете много добре това.Знайте историята си българи и не позволявайте на никой под никакъв предлог да я пренаписва.
Лично за мен всеки българин участвал във Възродителния процес е герой защитил достойно родината ни,дори ако бях аз бих наложил още по-строги присъди на виновниците.Нима ви харесва днес уважаеми българи да има български села и градове,където трудно може да чуете българска реч ?Тук все пак е България и аз не желая нищо повече от това да се спазва българската Конституция,където ясно е записано,че официалният език е българският.Който иска да говори на турски,италиянски или пък хинди нека да го прави у дома си.И не само предизборни агитации се водят в България на турски език.А отидете в Турция и правете агитация на български да видите какво ще ви се случи.Или да не можете да си купите хляб,ако не говорите турски език в България.Стига с тая толерантност.Докога ?
Ако днес все още съществуваше Народна Република България тези неща нямаше да са факт от новата българска история.
Да ви напомням ли и случая отпреди две години в Хитрино,когато българска полиция пазеше турски изселници дошли да се поклонят пред паметника на Коджа Юсуф.Това е предателство към родината,което е престъпление наказващо се със затвор от 15 години до доживотен.Нима не го знаете това?
А буквално вчера пък герб и ДПС орпстиха 8 милиона лева данъци на главно мюфтийство.на всеки българин трябва да му е ясно за кого работят днес ""българските"" политици.За всяка друга държава по света,но не и за България.
За съжаление днес българският народ също е подложен на терористични атаки по всякаква форма от управляващите.Някои техни защитници се оправядават с периода 1944-1989 година сякаш българска държава не съществува от 681 година и дотогава не е имала история.Не само е цинично нагло,но и жалко.Можете да бъдете сигурни,че 1944-1989 година ще си останат най-хубавите години в последните години от историята на България завинаги.
Демокрацията донесе на родината ни само геноцид,болка,бедност,детска смъртност,детска престъпност,корупция,мизерия,разруха...30 години стигат!!!






Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20129705
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031