Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2007 12:49 - ЧОВЕКЪТ-ДЪРВО
Автор: varg1 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 529 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.11.2007 12:51


http://link.brightcove.com/services/player/bcpid1137883380?bctid=1305059663

35 годишният рибар Деде в юношеска възраст наранил коляното си. След този случай от ръцете и краката му започнали да растат подобни на брадавици "клони", пише Telegraph.

С времето израстъците се разпрострели по цялото му тяло и той скоро станал неспособен да изпълнява ежедневните домашни дела. Деде загубил работата си и бил изоставен от жена си, наложило се сам да отглежда двете си деца в бедност, примирен с факта, че местните лекари не могат изобщо да му помогнат.

За да свързва двата края, той дори станал част от местния "панопткикум", който показва жертви на специфични болести. Макар и много роднини да му помагали, той бил постоянно предмет на издевателства и насмешки в родното си село.


Сега обаче американски експерт по дерматология, който дошъл на място да го прегледа, твърди, че у установил диагнозата на странната му болест и му предлага метод за лечение, който може да преобърне живота му.

След анализ на израстъците и кръвта на Деде, доктор Антъни Гаспари от Университета в щата Мериленд стигнал до заключението, че недъгът е предизвикан от човешкия вирус папилома (HPV), доста разпространена инфекция, която обикновено предизвиква появата на неголеми брадавици. Проблемът на Деде е в рядко генетично отклонение, което не позволява на имунната му система да задържа ръста на брадавиците.

Затова и вирусът е успял да "завладее клетъчния механизъм на кожните му клетки", издавайки им заповед да изработват голямо количество рогово вещество, от което се състоят и израстъците на ръцете и краката му.

Деде имал такова ниско съдържание на бели кръвни телца/ левкоцити/, че отначало доктор Гаспари помислил, че има СПИН. Но тестовете отрекли това.

Най-удивителното е там, че ако се пренебрегнат живописните израстъци, то Деде цял живот има добро здраве, което не може да се очаква от човек с толкова подтисната имунна система. Освен това подобна аномалия не се среща нито сред роднините, нито у децата му.

"Подобна генетична аномалия се среща по-рядко от една на милион", казва д-р Гаспари. Специалистът, който се заел с този случай покрай снимки на документален филм за необикновени хора за канала Discovery, смята, че болестта на Деде може да се победи с ежедневни дози синтетична форма на витамин А, който спира растежа на брадавици в сериозните случаи на HPV.

"Макар и той никога да няма да има съвсем нормално тяло, брадавиците му трябва да намалеят до степен да може да си служи с ръцете си", казва Гаспари. "В течение на три до шест месеца те би трябвало да намалеят и като размер, и по брой. Той ще живее далеч по-нормален живот", допълва той. Най-упоритите брадавици после могат да бъдат замразени и отделени по хирургически път.

Доктор Гаспари се надява да получи необходимите лекарства безплатно от фармацевтични фирми. Индонезийските лекари ще могат да лекуват Деде под негово наблюдение. Заинтригуван от причините за специфичния имунен дефект на Деде, Гаспари иска да го доведе в САЩ за по-нататъшни изследвания, но се бои, че финансовите и бюрократични бариери ще се окажат непреодолими. "През цялата си кариера никога не съм виждал нещо подобно", казва лекарят.


източник:google


Тагове:   дърво,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20135494
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031