Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2007 11:51 - ДЕВЕТТЕ САТАНИНСКИ ГРЯХА
Автор: varg1 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1234 Коментари: 0 Гласове:
0





ДЕВЕТТЕ САТАНИНСКИ ГРЯХА
(по "Сатанинската Библия" на Ла Вей)

 

1. ТЪПОТА - на първо място в списъка на сатанинските грехове. Главният грях в сатанизма. Най-лошото е, че от него не боли. Освен върху невежеството, нашето общество все повече се гради и върху тъпотата. То разчита на хора, които се съгласяват с всичко, което им се казва. Мас медиите поддържат една култивирана тъпота, като състояние, което е не само приемливо, но и похвално. Сатанистите трябва да се научат да прозират триковете им и да не си позволяват да затъпяват.

2. ПРЕВЗЕТОСТ - празното позиране може да предизвика крайна досада и да наруши основните правила на Малката Магия. Заедно с тъпотата, превзетостта поддържа циркулацията на парите в днешно време. Те карат всеки да се чувства голяма работа, независимо дали го бива или не.

3. СУБЕКТИВИЗЪМ - може да бъде много опасен за сатанистите. Да проектираш собствените си реакции, отзиви и усещания върху някой, който може би съвсем не е настроен на твоята вълна е голяма грешка; да очакваш хората да се отнасят към теб със същото внимание, учтивост и уважение, с което ти естествено се отнасяш към тях също е грешка. Хората няма да го направят. Вместо това сатанистът трябва да се стреми да прилага афоризма: "Отнасяй се към другите така, както те се отнасят към теб." Това е работата на повечето сатанисти и се изисква постоянна бдителност, за да не се подхлъзнеш с успокоителната илюзия, че всеки е като теб.

4. САМОЗАБЛУДА - друг основен грях. Сатанистите не трябва да отдават почит на нищо свещено, които им се представя за такова. Не трябва и да се заблуждават когато изпълняват ролите, които се очаква да бъдат играни от тях. Единствено когато се забавляват, би трябвало да могат да изпадат в самозаблуда и то с внимание.

5. СТАДНО ЧУВСТВО - това е очевиден грях от Сатанинска гледна точка. Нормално е да се съгласиш с нечии желания, щом в крайна сметка това е изгодно за теб. Но само глупаците вървят със стадото, позволявайки на едно безлично същество да ги ръководи. Номерът е мъдро да си избереш учител, вместо да бъдеш заробен от прищевките на тълпата.

6. ЛИПСА НА ПЕРЕСПЕКТИВА - това също може да причини големи неприятности на един Сатанист. Никога не трябва да губиш поглед за това кой си и какво си, и каква заплаха можеш да бъдеш за собственото си съществуване. Ние градим историята точно сега, ден след ден. Винаги поддържай по-широка представа в ума си за историческата и социалната картина. Следи закономерностите и нагаждай нещата едно към друго, искайки всичко да си дойде на мястото. Не се влияй от стадните ограничения - знай, че работиш на друго ниво, което е съвсем различно от това на останалата част от света.

7. ЗАБРАВЯНЕ НА МИНАЛИ ОБЩОПРИЕТОСТИ - внимавай, защото това е един от ключовете към промиването на мозъци, когато карат хората да приемат нещо "ново" и "различно", а всъщност то е нещо, което някога е било общоприето, но сега се поднася в нова опаковка. От нас се очаква да се възхитим на "гения" на твореца и да забравим за оригинала. Това спомага за изграждане на общество от еднодневки в наличност.

8. ПРОТИВОПОКАЗНА ГОРДОСТ - първата дума е много важна. Гордостта е велико нещо, до момента, в който започнеш да изхвърляш бебето заедно с мръсната вода. Правилото на Сатанизма е: ако нещо работи за теб, чудесно! Щом спре да работи за теб и се окажеш в задънена улица, единственият изход е да кажеш: "съжалявам, сгреших, бих искал да се погодим" - направи го.

9. ЛИПСА НА ЕСТЕТИКА - това е физическото приложение на Балансиращия фактор. Естетиката има важно значение в Магията и трябва да се култивира. Очевидно е, че в повечето случаи никой не може да изкара някакви пари от класическите стандарти за красота и форма, така че това не насърчава в едно консуматорско общество, но да имаш "око" за красивото е съществено важен Сатанински инструмент и трябва да се използва за най-голяма магическа ефективност. Това не е нещо, което се предполага да бъде прието - то е, каквото е. Естетиката е нещо лично и отразява собствената природа, но има универсално приятни и хармонични конфигурации, които не би трябвало да бъдат отричани.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20128305
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031