Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2006 11:16 - *UCK BROTHER
Автор: varg1 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1173 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.09.2006 11:20


H   V   I   S    L   Y   S   E   T    T   A   R    O   S   S



Дълго мислех в какъв дух да напиша това, което ще последва. Ще бъда директен. Честно казано съм отвратен от Big Brother. Ок, трябва да има шоу, да е забавно, да се гони рейтинг - съгласен съм. Това, с което обаче не съм, е гаврата с Пеньо, която стана достояние пред толкова хора.

Ако бях на мястото на хората, които стоят зад цялата идея този човек да се принизи толкова ниско, да бъде заставен да направи нещо, което му се сервира в последния момент, да бъде принуден да лъже и да се потъпква достойнството му... не бих спал спокойно.


Лесно му е на Ники Кънчев да си седи в лъскавия стол и да се прави на велик, да се смее и да обявява "Пеньо не изпълни мисията си". Да, лесно му е, но на Пеньо не му е лесно. Някой опитал ли се е да се постави на негово място? А, опитал ли се е? Или всичко е висок рейтин и "хайде да се смеем на мъжа-жена"? Нали имате екип психолози? Осъзнавате ли това каква травма е? Осъзнавате ли този човек как ще се обърне и към малкото хора, които са му вярвали, а той ги е лъгал в очите, ЗАЩОТО Е ЗАСТАВЕН ДА ГО НАПРАВИ?


И за какво? За едни 6000 лева - цената на операцията. Мечтата на живота му. Вие нямате ли мечти? Колко бихте се принизили за тях? Да се къпете с хавлия в банята и да надничат под нея, за да видят дали сте мъж или не? Едни скапани 6000 лева, които скапаното предаване събира от няколко дена смс-и (няколко часа по време на гласуване) или една реклама между великите думи на Ники Кънчев.

Смешни сте. Дадохте 5000 лева на един човек, за да остане 2 седмици и да не прави нищо, а лишавате един друг от мечтата на живота му И го карате да бъде шут. Прекрасно. Горди ли сте? Да, мисията се провали, хората се посмяха, а един човек ще плаче тази вечер. Ще плаче с горчивите сълзи на унизението.

Но и той има достойнство. Пеньо не е някакъв си "травестит от Чирпан", който се прави на жена. Не е някаква си отрепка, която лази по земята за едни смешни 6000 лева, с които да корегира една своя черта. Той е много повече.

Пеньо може е би е много повече, отколкото всички, които му се присмиват някога са били и ще бъдат за 3 живота напред.

Смешно ми е как така едно преместване на стол или изричане на "оо, биги" е равносилно на една човешка мечта – на един полет над всичко земно и щастие, което да те изпълни и накара да бъдеш истински! Смях - само това ли заслужава

Пеньо? Да му се смеят? Искам да видя с очите си човек, който се смее на Пеньо. Ще погледна този жалък човечец и аз ще започна да му се смея. Много ще му се смея, защото ще съм видял някой, който не заслужава да ходи по земята и да се нарича човек - някой без капка чувство на състрадание и морал.

Пеньо заслужава тази операция. Това е факт. Искам Ники Кънчев, след като му е тооолкова смешно, да попадне в подобна ситуация и да видя дали ще му е смешно. Много е лесно да се смееш отвън. Смейте се, дано някой ден осъзнаете, че е трябвало да се смеете на себе си. Какво са тези 6000 лева? Капка, една нищожна капка в морето от пари, наречено Big Brother. Но те са и безброй сълзи в очите на едно момче от Чирпан, което иска поне малко щастие...

"Биг Брадър ще ти даде друга възможност да си направиш пластична операция" - ха, ха, ха. Какво е в главата ви, скапани продуценти? Да го принизите още? Повръща ми се от вас. Нищо не струвате - аз ви го казвам и стоя зад думите си. Нищо не струвате. Правите "шоу" за сметка на психиката и чувствата на един човек, който едва ли можете да разберете. Браво, показахте как може да се унизи един човек публично, че и всички да му се смеят понеделиник вечер пред телевизорите.

Защо предложихте на Пеньо тази "ооо, тайна мисия" точно преди да влезне? Защо не му дадохте избор преди това? Защо не му дадохте време да обмисли? А? Хахахах - имате психолози, нали? Те всичко знаят и могат, те са знаели също така, че Пеньо няма да откаже. Толкова ли сте евтини? Смешни сте.

Ако бях на мястото на майката на Пеньо, щах да ви осъдя. Сериозно говоря. Не че щях да успея, защото нямаше да минат и 2 нощи преди някой тактично да ме предупреди - я счупен прозорец, я спукани гуми, но щях да преследвам до край хората, които правят за смях собствения ми син като магаре, пред което размахвайки морков и го карат да върви напред.

Жалко, че България е толкова нищожна страна и малко хора търсят правата си, но познавам и съм бил на места, където ако се случеше това, което стана тук, вие отивахте на съд. Да се прави "шоу" чрез потъпкване на човешкото достойнство и морал, да караш един мъж да се прави на жена, само за да събираш смс-и, за да си вдигаш рейтинга...

Жалки сте.Единственото, което Big Brother можеше да направи, беше да признае колко е тежко на Пеньо и да му обещае така желаната операция. Това щеше да е единствената правилна постъпка след вече направената грешка това цялото "шоу" изобщо да се случи. Аз бях почти убеден, че ще стане така... Но не стана... Пеньо тази вечер преживя един от най-срамните и долни моменти на живота си, но не е виновен - Big Brother е една пълна манипулация и монтаж. Там всеки може да бъде изкаран такъв, какъвто сценаристът пожелае. Браво, чудесно - голяяямо шоу. За сметка на една мечта...

Много се прави за да бъде едно шоу харесвано, но има граници. В наше време тази дума - "граница" - малко е загубила своя смисъл и явно телевизия "Нова" е готова на всичко, за да засенчи своите конкуренти и да държи рейтинга си висок. Било то с тайна мислия "прави се на жена, пък ние ще разбием твоите чувства", било то по какъв ли не начин. Браво, успяхте. Само че освен да правите "шоу", за нищо друго не ставате.

Ако имах тези пари (които не са и някаква особена сума) или ги спечелех по някакъв начин, не бих се поколебал да ги дам за операцията на Пеньо. Призовавам всеки, който е на това мнение, по някакъв начин да го покаже на света. Било от Big Brother или не, Пеньо заслужава тази операция. Той направи всичко по силите си, унизи се достатъчно и показа, че е много повече от това, което е на пръв поглед. ДОЛУ ГАВРАТА! Пеньо е един достоен човек, чиято мечта заслужава да стане реалност.



Георги Иванов Петров (Gogothebee)
Преотстъпвам авторските права на този текст и нямам нищо против да бъде разпространен където и както се намери за добре.

NQKOI ME BE6E IZPREVARIL I BE6E NAPISAL TO4NO TOVA KOETO MISLEH DA NAPI6A KATO KOMENTAR NA TAZI STATIQ A IMENNO-RESPECT!




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20088208
Постинги: 18630
Коментари: 10015
Гласове: 71231
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031