Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2022 19:42 - 5000-годишна карта, която разбива „официалната“ история на планетата
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 2558 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 24.11.2022 19:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  5000-годишна карта, която разбива „официалната“ история на планетата

ОТАРДЖУН ВАЛИА 17 НОЕМВРИ 2022 Г  

image

Чанаккале, Турция. Картата на Пири Рейс, показана до паметник в чест на Пири Рейс. Изображение чрез Shutterstock.

https://thepulse.one/2022/11/17/a-5000-year-old-map-that-shatters-the-official-history-of-the-planet/?fbclid=IwAR0I8ekrbx6fhoRFdaRdy3j6_t9XihrNmVYBsrtqfKL_wUy_2HcgwA-Gw8s

НАКРАТКО
  • Фактите:
    • Картата на Пири Рейс е оригинален документ, който е копиран в Константинопол през 1513 г. от по-стари документи и открит през 1929 г.

    • Оригиналът датира от преди поне 5000 години.

    • Той предоставя стряскащи доказателства за изгубена цивилизация, която може да е била по-напреднала, отколкото някой би могъл да си представи.

    • Картата може да е направена чрез достъп до изгледи на Ариел или от изключително напреднали учени, опитни в изкуството за определяне на астропозиции и методите, необходими за топографско проучване.

  • Отразяват върху:
    • Как създателите на тази карта са знаели тяхната дължина толкова точно?

    • Как са успели да открият характеристики на нашата планета, които са били открити от съвременната цивилизация едва преди няколко десетилетия?

    • Как картата има запис на всяка планинска верига в Северна Америка и Канада, някои от които не са били известни на армейската карта до 1950 г.?

    • Защо картата изобразява Антарктида без лед, когато се предполага, че е била покрита с лед?

    • Как може тази карта да е била толкова точна преди толкова много хиляди години, когато научните методи за картографиране станаха известни съвсем наскоро?

Човешката история е истинска енигма. Знаем толкова малко и голяма част от това, което мислим, че знаем, винаги е обект на промяна, тъй като непрекъснато се появява информация, която поставя под въпрос текущото ни разбиране за света.

Нашият свят също не е непознат за необясними мистерии и има множество примери за проверени феномени, древни паметници, книги, учения, разбирания и други, които нямат никакво обяснение и противоречат на това, което вече сме били научени. Ние сме като раса с амнезия, както веднъж каза авторът Греъм Хенкок, способни да съберем малки парченца от нашата история, но не можем да ги съберем. Все още има много липсващи части от пъзела.

Един чудесен пример е картата на Пири Рейс , истински документ и карта на света, копирана в Константинопол през 1513 г. от по-стари документи и открита през 1929 г. Германски теолог на име Густав Адолф Дайсман каталогизира елементи в библиотеката на двореца Топкапъ в Истанбул, когато се случи през любопитен пергамент, разположен сред някакъв пренебрегнат материал. Оригиналът е на поне 5000 години. За съжаление пълната карта така и не беше намерена.

Начертан е от адмирал Пири Рейс от османската епоха, известна историческа личност. Той направи копие на картата, която първоначално беше начертана въз основа на документи, датиращи най-малко от четвърти век пр.н.е., и на информация, получена от множество изследователи. Рейс беше известен с интереса си към географията и навигацията.

„Картите на Пири Рейс, за които се предполага, че са направени преди повече от 5000 години, дават стряскащи доказателства за изгубена цивилизация, която може да е била по-напреднала, отколкото някой би могъл да си представи. Има много спорове за тях през последните години и има още много да се откриват.

Carris S. Astronomy A20, Northwestern University, 1968. Статия , написана от един от учениците на д-р J. Allen Hynek.

Пири Рейс имаше пилот, който беше мехлем, този роб беше с Христофор Колумб на три от пътуванията му. Когато беше заловен, беше установено, че пилотът притежава карти, използвани от Колумб. Рейс използва тази и осем други гръцки карти, предадени от Александър Велики, за да направи своята карта на света.

В една от бележките си Пири Рейс лично обяснява начина, по който картата е възникнала

„Този ​​раздел показва по какъв начин е начертана тази карта. През този век няма друга карта като тази, която да е притежание на никого. Ръката на този нещастник го е начертала и сега е построена. От около двадесет карти и Mappae Mundi – това са карти, съставени по времето на Александър, Властелинът на двата рога, които показват населената четвърт от света; арабите наричат ​​тези карти Jaferiye – от осем Jaferiye от този вид и една арабска карта на Hind и от картите, току-що начертани от четирима португалци, които показват страните Sind, Hind и Китай геометрично начертани, а също и от карта, начертана от Колумб в западния регион, аз съм го извадил. Чрез редуцирането на тези карти до един мащаб беше постигната тази крайна форма.

„Картата на Пири Рейс“, отдел „Карти“, Библиотеката на Конгреса . Защо картата е толкова убедителна

Един от най-завладяващите факти за картата е, че тя включва континент, който нашите учебници по история ни казват, че е открит едва през 1818 г. Отново, картата е на поне 5000 години.

Картата показва бреговете на Южна Америка, Африка и Антарктида с точни детайли. Това означава, че е имало компетентни изследователи и създатели на карти хиляди години преди Колумб.

„Например, начертаната брегова линия на Антарктика показва линията, която сега е под ледената шапка, но трябва да е била изследвана преди двадесет века. Говори се, че картографите, подготвили тези карти, са били членове на изследователски екипи, които са посетили почти цялата земя. Те не бяха авантюристи, а компетентни учени, опитни в изкуството да определят астропозиции и траверси.

Carris S. Astronomy A20, Northwestern University, 1968. Статия , написана от един от учениците на д-р J. Allen Hynek

През 50-те години на миналия век главният инженер на Хидрографската служба на ВМС на САЩ даде на Арлингтън Х. Малъри, автор на „Изгубената Америка“ и добре известен специалист по древни карти, заедно с М. И. Уотлерс, картограф, бивш служител в Хидрографската служба на САЩ , копие на картата. Те установиха, че с прецизна точност различните земни и водни площи в точното им местоположение. Според тях картите „ни показват факта, че най-старите човешки записи, които имаме и които са абсолютно автентични, са навигационни карти“.

„Те откриха, след много интензивно изследване, че Колумб е имал със себе си карта, която показва точно полуостров Палмър в Антарктическия континент. Проблемът как са могли да бъдат толкова точни преди толкова много хиляди години, когато научните методи за картографиране са станали известни съвсем наскоро, беше озадачен и от двамата. Те казаха, че тогава е имало много малко лед, но картата има запис на всяка планинска верига в Северна Америка и Канада, някои от които не са били известни на Армейската картна служба. Оттогава ги намериха. Г-н Малъри каза: „Точно как са успели да го направят – вероятно ще си спомните традицията на гърците за самолета – може би те са имали самолета.“ (Тази идея може дори да се стигне дотам, че да се разгледа идеята за НЛО или по-висше същество от друга част на вселената, което създава картите,

Carris S. Astronomy A20, Northwestern University, 1968 г. Статия, написана от един от учениците на д-р J. Allen Hynek

Малъри продължава, като подчертава факта, че тези изследователи и създатели на карти са били, както вече беше споменато, много преди времето на Колумб и че те са били:

„Не само изследователи, но и че те трябва да са имали много компетентна и обширна хидрографска организация, защото не можете да картографирате толкова голям континент като Антарктида, колкото имат половината от тях, или толкова обширна област като Гренландия или половината на континента Северна Америка, както знаем, че са направили, вероятно преди 5000 години, това не може да бъде направено от нито един индивид или малка група изследователи. Това означава съвкупност от квалифицирани учени, които са запознати с астрономията, както и с методите, необходими за топографско проучване.

Това ме кара да се чудя, може би са имали помощ от местното население по това време, отново, преди повече от 5000 години. Тук ми идва наум друг цитат от Ричард Уагамесе, когато Малери спомена помощ от другаде, реших, че е донякъде подходящо. Уагамесе беше известен автор на оджибуей и журналист от Wabaseemoong Independent Nations в Северозападно Онтарио, Канада. Веднъж той написа,

„Моите хора разказват за Звездни хора, които са дошли при нас преди много поколения. Звездните хора донесоха духовни учения, истории и карти на космоса и ги предложиха безплатно. Те бяха мили, любящи и дадоха страхотен пример. Когато ни напуснаха, моите хора казват, че е имало самота като никоя друга.

„Звездни хора“ от Ричард Уагамезе

Картата на Пири Рейс изобразява това, което е известно като „Земята на кралица Мод“, регион на Антарктида с площ от 2,7 милиона квадратни километра (1 милион квадратни мили), както изглеждаше преди много години. Смята се, че този регион и други региони, показани на картата, са били изцяло покрити с лед по това време, но картата разказва различна история, показвайки ги свободни от лед, което предполага, че са преминали през дълъг период без лед, който може да не са приключили преди около шест хиляди години. Това противоречи на текущите изследвания в тези области. Днес геоложките доказателства потвърждават, че тази област не може да е била свободна от лед до около 4000 г. пр.н.е.Картата показва, че ледниковият период е настъпил много по-късно от смятаното. Леденият ледник, показан на картата на Северна Америка, е съществувал преди 15 000 години и вероятно е изчезнал. Но тази карта показва този ледник само преди 5000 години. Други рти показват, че ледниците са изчезнали или не са се появили по времето, когато тези карти са били направени, или едва са започнали да се появяват.

По принцип официалната наука през цялото време твърди, че ледената шапка, която покрива Антарктика, е на милиони години. Картата на Пири Рейс Антарктида показва, че северната част на този континент е картографирана преди ледът да я покрие. Това е необяснимо и е непостижимо да се мисли, че тази карта всъщност е възникнала преди милиони години.

Картата, отново, също е прецизна и точна с дължината и местоположението на всичко е точно с това, което знаем днес. Има няколко примера , които показват това. Картата също така съдържа подробности за терена, планините, перфектните брегови линии, със скалисти и многобройни планински вериги.

Професор Чарлз Хапгуд, който беше университетски професор по история, писа до разузнавателната техническа ескадрила на военновъздушните сили на Съединените щати (SAC) и те също потвърдиха, че „това показва, че бреговата линия е била картографирана, преди да бъде покрита от ледената шапка“. Те също така заявиха, че  „нямаме представа как данните на тази карта могат да бъдат съгласувани с предполагаемото състояние на географските познания през 1513 г.“ 

Ето какво казва Хапгуд за това в книгата си „  Карти на древните морски царе“ :

„Изглежда, че точна информация се е предавала от хора на хора. Изглежда, че картите трябва да са произлезли от непознат народ и са били предадени, може би от минойците и финикийците, които са били в продължение на хиляда и повече години най-великите мореплаватели на древния свят. Имаме доказателства, че те са били събирани и изучавани в голямата библиотека на Александрия (Египет) и че компилации от тях са били направени от географите, които са работили там.

Освен това картата е много подробна и включва планински вериги в Антарктика и други части на Северна Америка, които дори не са открити до 1952 г.

„Идеята му е оригинална, с голяма простота и – ако продължи да се доказва – от голямо значение за всичко, което е свързано с историята на земната повърхност.“

Айнщайн относно интерпретациите на картата на Хапгуд.

Hapgood и математикът Richard W. Strachan също предоставиха по-интересна информация. Например, сравнение със съвременни снимки, направени от сателитни изображения, показва забележителни прилики; оригиналите на картите на Пири Рейс може би са били въздушни снимки, направени от много голяма височина. Как е възможно това за карта, направена преди 5000 години или може би дори по-рано?

„Космически кораб се рее високо над Кайро и насочва камерата си право надолу. Когато филмът бъде проявен, ще се появи следната картина: всичко, което е в радиус от около 5000 мили от Кайро, се възпроизвежда правилно, защото лежи точно под обектива. Но държавите и континентите стават все по-изкривени, колкото повече отдалечаваме очите си от центъра на картината. Защо е това? Благодарение на сферичната форма на земята, континентите встрани от центъра „потъват надолу“. Южна Америка, например, изглежда странно изкривена по дължина, точно както е на картите на Пири Рейс! И точно както е на снимките, направени от американските лунни сонди.

– Ерих фон Даникен,  Колесниците на боговете   Промяна на възгледа ни за миналото

Фактът, че тази карта може да е направена с някаква въздушна технология, е доста мисъл, нали? Дори и това да не е опция, кой е имал способността да предприеме такова точно географско проучване в Антарктика и други части на света толкова професионално преди толкова много време? Откъде са знаели да детайлизират картата, сякаш е взета отгоре, със знания за формата на Земята и други? Как биха могли да определят географската си дължина?

Има толкова много въпроси без отговор.

 източници:

Картата на Пири Рейс. Статия , написана от един от студентите на д-р Дж. Алън Хайнек в Северозападния университет. 1968 г. Можете да получите достъп до цялата статия тук .

Ханкок, Греъм. Отпечатъците на боговете:  Канада: Anchor Canada, 2005 г.

Даникен, Ерих. Колесниците на боговете. Ню Йорк: Berkley Books, 1970 г.




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39755055
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031