Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2022 10:14 - Вижте къде са днес наследниците на Тодор Живков (СТАТИЯ)
Автор: varg1 Категория: История   
Прочетен: 2880 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Третото поколение от фамилията на Тодор Живков, който падна от власт на 10 ноември 1989 г., е разпръснато по света и у нас. Въпреки че живеят на различни континенти, младите наследници на бившия Първи поддържат връзка помежду си. Те са се отдали на две призвания – модата и покера.


Двете пораснали правнучки на Тато – Андреа и Людмила, дъщери на Евгения Живкова, уверено са се насочили към модата. „Талантливи са“, казват за тях в бранша.

Най-малката Катерина, която е единствената щерка на Тодор Славков, е само на 10 г. Към модата се е ориентирала и Елизабет – дъщеря на Владимир Живков. Брат й Тодор от ранните си детски години живее в Америка. Идва си поне веднъж годишно в България и също се вижда с братовчедките си. Последното голямо събиране на наследниците е миналата година в Правец за 100-годишнината от рождението на Тодор Живков. Тогава се събират всички и прекарват няколко дни заедно.

Най-популярна от внуците на Тодор Живков е дъщерята на Людмила и Любомир Стойчев – Евгения. Още като ученичка и студентка Жени кара бял мерцедес – рядкост за София по онова време. Живее в кокетна нискоетажна къща с ограда на улица „Сан Стефано“ срещу Докторската градина. Брат й Владимир кара спортно БВМ и други коли, като успява да потроши някои от тях в катастрофи. Тогава се носят легенди за неговите пиянски изпълнения.

След внезапната смърт на Людмила Живкова през лятото на 1981 г. заради дъщеря й Евгения е направен законодателен прецедент. Законът по онова време не позволявал дядо да осинови внучето си. Затова в парламента са гласувани спешно промени в закона, специално в тази му част, за да може Жени да стане освен внучка на Живков, едновременно и негова дъщеря. Така Евгения е осиновена от дядо си и променя името си на Евгения Тодорова Живкова. Тато поема всички грижи за нея.

Жени завършва националното експериментално училище в Горна баня и история в СУ „Св. Климент Охридски“.

След 10 ноември 1989 г. осиновената внучка на Тато става модна дизайнерка. Първоначално бизнесът й стартира с плетени пуловери, които плетат няколко жени от Самоков, а Жени изнася част от продукцията в Япония, Италия и Австрия. Неотдавна внучката на Тато впрегна и двете си дъщери Людмила и Андреа Стефанови на работа в собствената си фирма, за да им покаже откъде идва хлябът.И двете сестри са завършили Италианския лицей в Горна баня. Националният учебен комплекс по култура навремето бе създаден по идея на Людмила Живкова, тогава е асоцииран към ЮНЕСКО. Известен по времето на соца като „училището за даровити деца“, където обаче случайни дарования не попадаха. Комплекса са завършили и самата Евгения Живкова, и брат й Тодор Славков. След 7-и клас по-голямата Людмила била приета в Американския колеж, завършила го с отличен и станала студентка в едно от най-престижните висши училища за дизайн и мода – институт ПРАД в Ню Йорк


После завършила бакалавърската си степен по вътрешен дизайн в „Юнивърсити оф ди артс“ в Лондон.По-малката й сестра Андреа още от съвсем малка била категорична, че ще учи моден дизайн. Днес 20-годишната синеока красавица все още учи в Лондон. „Не мисля, че фамилията Живкови тежи“, казва и по-малката руса и синеока правнучка на Тато. Разсъждава, че е по-скоро задължение да не изложиш името. „Не искам да живея в чужбина, независимо че знам руски и английски език. Тук учих в италианския лицей и завърших основното си образование. След това завърших гимназия в Англия, където изучавах графичен дизайн, руски език и история на изкуството“, споделя Андреа.Жени Живкова пък е доволна от избора на дъщерите си да останат да живеят в България. „Не искам да живеят навън. И те не искат, но не можеш да предвидиш накъде ще те отведе животът“, коментира избора на децата си да останат тук Жени. По-голямата й дъщеря Людмила е натоварена да скицира част от моделите в колекциите на „Жени стил“.

„Не мисля, че фамилията е чак от толкова голямо значение“, казва 25-годишната Людмила. Тя носи името на баба си Людмила Живкова, която познава само от снимките. Неприятно й е само, когато я гледат осъдително заради това, че е правнучка на Тодор Живков. Андреа пък често е гвоздеят сред моделите на модните ревюта на майка си. Тя дефилира с тоалети, ушити специално за нея. Самата Жени единствена от наследниците на Живков се реализира в политиката след 10 ноември. Изкарва два успешни мандата като депутат от левицата, заема постове и в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.Малък Тошко няма нито един работен ден

С оригиналното си чувство за хумор и пословичната си страст към красивите жени Славков-младши е живото доказателство, че кръвта вода не става. Той се компрометира още когато е на 17 години и се забърква в изнасилването на бившата манекенка Мила Гешева. Съдебният процес срещу Малък Тошко и още двама негови приятели започва едва след 10-ти. След 13 месеца престой зад решетките съдът променя мярката за неотклонение на Славков-младши от задържане под стража в домашен арест. Няколко месеца по-късно съдът отново променя мярката в парична гаранция от 150 000 стари лева. По време на епичния процес за изнасилването, който продължава, 10 години, Малък Тошко получава присъда на първа съдебна инстанция. Софийският районен съд го осъжда на година затвор за участие в груповото изнасилване. Съдът приспада времето, през което Славков-младши е бил в ареста и така той отървава решетките.В кориците на делото се появява най-големият коз, който решава съдбата на Малък Тошко. Това е една снимка, на която той лежи в креват с гипсиран крак чак до слабините. Медицинската експертиза, която придружава снимката, гласи, че по времето, в което младежът е лежал с гипсиран крак, се е случило изнасилването. Тодор Славков не би могъл да изнасили момичето, тъй като в подобно състояние той не може да стори това. Втората съдебна инстанция – Софийски градски съд оправда през 2000 г. и тримата замесени. Едва през 2002 г. Върховният касационен съд се произнесе окончателно по делото: Тодор Славков е невинен, изнасилване не е имало. Така приключва съдебната сага на внука на Тодор Живков, която обаче не му спестява престоя в килията.

„Целият ми живот се преобърна като на всеки друг, разбира се. Крих се. Започнаха да съдят цялото ни семейство. След което ни оправдаха всички, но кел файда. Въпреки че тогава бях на такива години, на които всичко мина като на шега. Разбиха ни семейството. Добре, че се съвзехме бързо“, споделя Малък Тошко.

Слуховете за пиянските му изцепки се затвърдиха с участието му във „ВИП Брадър“ през 2009 г. Всички опити на сестра му Евгения да го убеди да не влиза в риалитито ударили на камък. „Известен съм с едно нещо и това са мо¬ите роднини. Върнете ми държавата, не ме гледайте тъпо!“, често натякваше от малкия екран на зрителите Тодор и въпреки опасени¬ята на цялата му рода, че фамилията ще бъде орезилена, Малък Тошко се превърна във всенароден любимец.

Престоят му във „ВИП Брадър“ се оказа фатален за връзката му със Силвия. След излизането си от шоуто Славков така и не успял да загърби бохемския живот и най-големия си порок – пиенето, и да стане мъж за пример.

Макар че малката Катерина е най-голямата радост и най-смисленото нещо в живота му, Малък Тошко се зарекъл пред баща си, че ще продължи рода Славкови със син. Малката Катя вече е излизала в ревютата на леля си Евгения и нищо чудно някой ден да тръгне по нейните стъпки, както своите братовчедки. Тя поразително прилича на баба си Людмила Живкова.
 
Любовната приказка на Малък Тошко с майката на 6-годишната му дъщеря Катерина започнала преди 11 г. По онова време Славков-младши имал славата на разюздан столичен плейбой, а Силвия била в брачните окови с подземния бос Поли Пантев.Тошко обаче се влюбил до полуда в нея и с риск за живота си заживява със Силвия и детето й от Поли Пантев Ралица.

Преди 2 години Малък Тошко попадна сред участниците в „Биг Брадър Ол Старс“ и грабна голямата награда – лъскав джип. „Тази носталгия – 55% от хората, дето искали време¬то на дядо ми да се върне, е съвсем нормална. Човек, като мине покрай първата кофа за боклук, и вижда как се редят на опашка хората. Това е трагедия. Нужно е, разбира се, внукът на Тодор Живков да работи. Ако не беше нужно, щяха да са намерили на дядо ми въображаемите пари. Но никой не ги е намерил, а ги търсиха навсякъде – по целия свят. Днес пак имам бизнес, който и тогава съм имал. Той не е мой, имам партньори и сме много хора, тоест не съм аз водещата фигура“, споделя за заниманията си Малък Тошко. И не коментира обвиненията, че няма нито един работен ден в живота си.
Той обаче вече страни от светския живот и може да бъде забелязан само на мрените ревюта на сестра си Жени. Спрял е алкохола и не пие. Говори се, че в последните месеци има осезаеми финансови проблеми и разпродава ценни вещи, оставени от баща му Иван Славков.

Синът на Владимир Живков вади парите си от покер. Владко вече е редови пенсионер, отрича слуховете, че си е палил цигарата с банкнота от 20 лева.

Владко, синът на татко. Така е известен в годините на соца Владимир Живков. Слуховете за буйната му младост обхождат цялата страна, раждат се дори легенди като този, че си пали цигарата с банкнота от 20 лева. Владимир Живков се смее на тази история и отсича, че не е достоверна.

Неотдавна синът на Тодор Живков влезе в редиците на българските пенсионери. Противно на слуховете, че ще взима тавана от 840 лева, се оказа, че пенсията му е около 420 лева. „Не че се оплаквам. Каквото за народа, това и за мен“, коментира той.

Владимир е минавал под венчило два пъти. За разлика от сестра си Людмила, която не създава никакви главоболия на фамилията, Владко растял буен и неорганизиран. Още като дете бил изпратен в Суворовското училище, за да се научи на войнишки ред и дисциплина.

Владимир се оженил за красивата плевенчанка Маруся Мирчевска, от която има син – Тодор Живков II, а по-късно се оженил за Валентина, от която има дъщеря Елизабет. За официалните доходи на Владимир Живков днес няма много информация. Знае се, че вече е пенсионер, а със съпругата му Валентина имат магазин за козметика. В първите годи¬ни на демокрацията върти бизнес с видеокасети. Днес тази далавера е отдавна замряла.

По-малко известни са децата му. Синът на Маруся и Владимир Живков е професионален покерджия и живее недалеч от Лос Анджелис. Роденият точно преди 36 години Тодор Живков II в САЩ се подвизава под името Тед Влад Живков. За внука на Тато у нас се знае твърде малко. Момчето е родено на 10 ноември 1979 г. – точно 10 години преди прочутият му дядо да падне от власт. До 1982 г. внукът живее с красивата си майка Маруся Мирчевска и баща си Владимир Живков. Скоро след развода им обаче в МВР се получава сигнал, че Мирчевска иска да изведе детето от България.

Дали сигналът е основателен, не е ясно, но малкият Тодор е взет от майка си и близо 10 години живее с баща си Владимир. Тъй като след развода на родителите си Тодор и майка му Маруся емигрират в Щатите, Тодор Живков-младши вече е американец.

Днес внукът на бившия Първи печели стотици хиляди долари от игри на покер й е сред най-успешните играчи зад океана.

За втората си съпруга Валентина Владко Живков е женен от есента на 1989 г. Тя също като Маруся е красавица. Петричанка е, а на младини е била манекенка. Дъщеря им Елизабет също като двете си братовчедки Андреа и Людмила, се е насочила към модата. Бети завършва моден дизайн в лондонския филиал на институт „Марангони“ и вече има в биографията си престижен стаж в прочутата британска модна къща „Аликзандър Макуин“. При идванията си в България ходи и в „Жени Стил“, където получава ценни напътствия и възможност да се обучава допълнително.

Също като братовчедките си Людмила и Андреа, и Елизабет се включва с идеи при разработването на част от моделите за колекциите на Жени Живкова.

Източник: dailypress.bg



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20131620
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031