Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2022 09:18 - ШУМЕН ТАКА И НЯМА ДА ВИДИ МОЛ (ВИДЕО)
Автор: varg1 Категория: История   
Прочетен: 1892 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 14.05.2022 12:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 НА НЯКОЛКО ПЪТИ В ШУМЕН ЩЕШЕ ДА СЕ СТРОИ МОЛ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 15 ГОДИНИ,НО ТОВА ТАКА И НЕ СЕ СЛУЧИ.
ТУК ЩЕ ПРОСЛЕДИМ ИСТОРИЯТА И КАКВО СЕ СЛУЧИ.

26.04.2007
80 милиона лева ще бъдат вложени за построяването на комплекс от типа МОЛ в Шумен. Това стана ясно от докладна записка до Общинския съвет за одобряване на предварителния проект за общ градоустройствен план. Комплексът ще се намира на мястото на Мотостадиона, а инвеститор на проекта е софийската фирма „Виа Мондеа” ООД с управител бившият областен управител на Шумен Владимир Владов. Имотът, на който ще бъде построен МОЛ-а, бе купен през май 2004 г. чрез пряко договаряне със собственика – Министерството на отбраната, за 203 хил. лева без ДДС. Теренът в местността “Лагера” е с обща площ 55 дка. От друга докладна записка става ясно, че на мястото на недействащото летище пък ще бъде изграден жилищен комплекс с магазини и офиси. Намерението е на “Куадра” АД. Площта на обекта е общо 670 дка. Той бе продаден от Министерството на отбраната в края на миналата година за близо 700 хил. лева. Авторът на докладните записки – кметът Веселин Златев, предлага да се уважат молбите с инвестиционни намерения и на двете фирми, но при спазване на градоустройствените показатели и предвиждане в терените за жилищно строителство на обекти за спорт и терени за озеленяване.

ВИДЕО 1:ПРЕЗ 2021 ГОДИНА МОТОСТАДИОНА БЕШЕ РАЗРУШЕН,А КЪМ 2022 ГОДИНА НИЩО ОЩЕ НЕ Е ПОСТРОЕНО ТАМ.НА ЛЕТИЩЕТО СЪЩО НЯМА НИЩО ПОСТРОЕНО.

05.01.2008
Първият МОЛ в Шумен ще бъде разположен на площ 29 хиляди квадратни метра. 25 хиляди кв. метра е площта, определена за паркинги, а търговската площ ще е разположена на 21 хиляди кв. метра. Това обяви днес Ярон Морисеф – главен директор на проекта към компанията-инвеститор Плаза Центърс. Както ШУМ.БГ първи съобщи преди два месеца, новият търговски център ще бъде разположен върху терена на днешната фабрика за олио „Плиска”. МОЛ-ът ще бъде изграден до година и половина – две, като инвестициите засега не са изчислени, но според наша информация сумата е около 38 милиона евро. Комплексът ще бъде изграден на три етажа. На първият етаж ще бъдат разположени супермакет на площ 3 000 кв.метра, магазини за дрехи и услуги, предвижда се и кафене.Голямо отворено пространство с панорамен изглед към долното ниво ще представлява вторият етаж. Там също ще има кафенета, ресторанти за бързо хранене и два големи магазина за дрехи, в които ще влязат световноизвестни марки, съобщиха инвеститорите. Третият етаж ще бъде изцяло развлекателен – киносалон на площ 1700 кв.метра, боулинг, електронни игри и др. Покривът на МОЛ-а ще има стъклени елементи, което ще позволява и достъп на повече естествена светлина. Вертикалното придвижване в комплекса ще става чрез асансьори и два ескалатора. Посетителите ще имат на разположение 800 паркоместа.Проектът предвижда и 3 големи входа – два откъм булеварда и един откъм западната част на терена. Помислено е и за отделни входове за клиенти и зареждащи автомобили. Основният вход на комплекса ще бъде срещу новото кръстовище на булеварда, което ще бъде разширено след разрешение от общината. Инвеститорите поискаха също и продължаване на съществуващия подлез до подземното ниво на магазина. Ярон Морисеф подчерта, че искат да завършат строителството в заложените рекордно кратки срокове, като се надява на съдействие от страна на общинската управа. Кметът Красимир Костов благодари за презентацията и от името на екипа обеща добро взаимодействие. На представянето днес присъства и архитектът на проекта Нили Чен, както и членовете на постоянните комисии към общинския съвет.

ВИДЕО 2:НА 09.11.2017 Г. "ПРАКТИКЕР" ОТВОРИ ВРАТИ НА ТОВА МЯСТО.ДО НЕГО ИМА И НЯКОЛКО МАГАЗИНИ ЗА ОБУВКИ И ДРЕХИ,КАТО LC WAIKIKI И SPORT VISION.

15.04.2011 
Международният консорциум, който преговаря за покупка на Търговския дом в центъра на Шумен, има намерение да го превърне в МОЛ. В него ще има закрит басейн и ледена пързалка. Тези свои намерения инвеститорите са разкрили при разговор с ръководството на Община Шумен вчера. В кметството пристигнала интернационална група от трима – българин, германец и украинец, каза за ШУМ.БГ зам.-кметът Митко Киров. Припомняме, че за покупката на замразения преди повече от 20 години строеж се заговори преди месец, когато представители на инвестиционния посредник Dorsch-Eastern Europe започнаха преговори с “Автомагистрали-Черно море” АД. Шуменската фирма притежава 2/3, а Общината - останалата по-малка част. Съществува и старо решение на Местния парламент з за продажбата на общинския дял за малко над 6 млн.лв. „Проведохме общ разговор, без да стане дума за подробности и пари.Те споделиха виждането си за Търговския дом и поискаха да знаят дали не сме се отказали от продажбата“, каза Киров. Бизнесмените разкрили, че искат да направят МОЛ с кино зала, басейн и дори ледена пързалка. Обяснили, че първо искат да финализират покупката на частта на “Автомагистрали-Черно море” и очаквали това да стане до края на април. През юли 2008-ма две английски компании проявиха инвестиционни намерения към „Търговския дом“, но тогава до сделка не се стигна.

ВИДЕО 3:11 ГОДИНИ СЛЕД ТОВА НИЩО ТАМ НЕ Е ЗАПОЧНАТО.МНОГО ПАРТИИ СЕ УПРАЖНЯВАХА ВСЕКИ ПЪТ ПРЕДИ ИЗБОРИ В ГОВОРЕНЕ ЗА ДОВЪРШВАНЕТО НА ТОЗИ ПРОЕКТ,НО НИЩО.

ОКОЛО 2016 ГОДИНА ПЪК СЕ ГОВОРЕШЕ,ЧЕ НА МЯСТОТО НА БИВШИЯТ МЕБЕЛЕН ЗАВОД АВГУСТА МЕБЕЛ ЩЕ СЕ СТРОИ МОЛ,НО ЗАВОДЪТ НЕ Е СЪБОРЕН.САМО ЗАПОЧНАХА ДА ПРОДАВАТ ОБОРУДВАНЕТО МУ.

30.09.2021
Нов голям търговски център ще бъде изграден до зала „Арена Шумен“. Проектът предвижда обособяването на 14 магазина, с квадратура най-малко 640 кв. м., а на площ от 10 дка ще бъде обособен паркинг, Идеята, която кметът Любомир Христов съобщи на днешното заседание на Общинския съвет ,, е на частен инвеститор, който е закупил терена и там вече текат подготвителни работи. Според кмета големият търговски център вероятно ще привлече интереса на хората от съседните общини и ще натовари трафика, поради което администрацията вече е изготвила проект как той да бъде облекчен. Една от идеите е да бъде покрит близо един километър от река Енчова, което ще позволи разширяване на пътните платна и облекчаване на движението по ул. „Марица” в участъка от кръговото на Пети полк до кръстовището с ул. „Св. Климент Охридски”. За да може проектът да се финансира, съветниците завишиха разходите в капиталовата програма с 2,86 млн. лв. Общинският съвет прие промените в бюджета и завиши средствата в капиталовата част и в приходната общо с 4,3 млн. лв.

ВИДЕО 4:КЪМ МАЙ 2022 ГОДИНА ВСЕ ОЩЕ САМО ТЕРЕНЪТ Е ПОДГОТВЕН.НА НЕГОВО МЯСТО ИМАШЕ ДВА РЕДА ГАРАЖИ ОТ БИВШЕТО ВОЕННО ПОДЕЛЕНИЕ ПЕТИ ПОЛК.А СЪЩО ТАКА СТАНА ЯСНО,ЧЕ НЯМА ДА Е МОЛ,А РИТЕЙЛ ПАРК,Т.Е. НЯКОЛКО МАГАЗИНА НЕСВЪРЗАНИ С ОБЩ ВХОД ПОМЕЖДУ СИ.













Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. zlika - Изобщо не ви трябва!
13.05.2022 16:48
Изобщо не ви трябва!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20276310
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930