Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2022 21:55 - "Българи посичат византийци" – миниатюра от 10/11 век. Пореден груб исторически фалшификат, наложен като "автентичен изворов документ"
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 2161 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 19.01.2022 23:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Демонстрираме ви поредната нагла историческа манипулация, налагаща на Българите  официалната характеристика на диви и жестоки азиатски нашественици на Балканите, избивали безжалостно византийски християни.
Във фейсбук
 Дискусионна група по възстановяване на ранната балканска история 
https://www.facebook.com/groups/381627082345236
Youlian Doytchinov публикува кратък пост на 12 януари в 15:20 ч.:

"На миниатюрите от X в. ясно се вижда облеклото на българите както и светлата кожа и коси за разлика от мургавите ромеи. Та какъв да е произхода на българите - то е пределно ясно - арийски. Или по-точно казано бяла европейска раса - палеобалканска."

image

Български: 
Българи посичат византийци, миниатюра от Менологията на Василий II, 10-11 век.Библиотека на Ватикана. (История на България. Том 2. Първа българска държава. Изд. на БАН, София, 1981. стр. 143)
 
English: 
Bulgar warriors slaughter Byzantines, from the Menologion of Basil II, Vat. gr. 1613
неизвестен автор
––––––––––––––––––––––––


В продължение и развитие на поста на Youlian Doytchinov, Инж. Иван Дунчев пусна следния коментар, който по – късно развихме в пост в групата: 

–––––––
–––––––

Картината на масово клане е пореден нескопосан брутален юдео – византийски/римски фалшификат, целящ да изкара Българите жестоки диви азиатски нашественици на Балканите и анти – християни, уж избиващи безжалостно византийски християнски мъченици – светии!

Нищо подобно! Композицията представлява жестока сеч на Български великомъченици – ранни християни (истински християни), избивани от данайо=юдео византийците.

––  справка по темата:

"Скритата генеалогия на християнството – антиБългарската геноцидна доктрина на изродените българи от Дуло, управляващи всички съвременни държави"
https://bezistena.blog.bg/history/2015/09/15/skritata-genealogiia-na-hristiianstvoto-antibylgarskata-geno.1392045

Вижте издайническите елементи в картината:

*** Българите никога не са носили такива дрехи на цветчета както са облечени двамата помощник колячи, (казваме им сега тип "джендър") и минзухарения жълтак (знаете на кои извратеняци е любим и символ този цвят и за техния данайо=юдейски генезис) на шефа им, и които са присъщи на изродената византийска аристокрация и върхушка !

*** Авторът на тази скръбна композиция, която представлява византийско клане на святи Българи езичници, които са ранните истински християни, е указал категорично, че кланите светии са Българи,

image

като ги е изобразил всички от тях с характерните само за Българите навуща, 

image

за разлика от византийците, които са без гащи и носещи подобни на чорапогащи женствени атрибути!

И ето от къде е взет този нагъл фалшификат с разменени места и деяния на персонажите :

image

Български: Българи посичат византийци, миниатюра от Менологията на Василий II, 10-11 век. Библиотека на Ватикана. (История на България. Том 2. Първа българска държава. Изд. на БАН, София, 1981. стр. 143)
 
English: Bulgar warriors slaughter Byzantines, from the Menologion of Basil II, Vat. gr. 1613

неизвестен автор


Или изворовият източник е от Библиотеката на Ватикана, която е световният сатрап, затвор и цензур за сакралната Българска информация и история и висш манипулационен и дезинформационен център на Българската история, която е фундаментът, надстройката и цялостното построение на световната история! –– информация за светоустройствените тайни и цивилизационното величие на Българите вижте в блога ни http://bezistena.blog.bg с 1600 статии за Божествения генезис и статут на Българите

Под коментара 
Асен Петранов пита:


Инж. Иван Дунчев в този случай остава въпроса защо ромееца зограф е поставил ореоли на посечените българи

Инж. Иван Дунчев 

Композицията е истинска от Български зограф и показва заколение на Български великомъченици от византийски данайо=юдейски касапи, а фалшификация е дефинирането ѝ във Ватикана и в историографските документи като "Българи посичат византийци"

Ще конкретизираме и укажем времето и събитието, което е отразено на тази картина – икона:

Времето и събитието на тази масова кланица е т. нар. "Покръстване на Българите от княз Борис I", и документира злодейският геноцид, на който изроденият българо –юдейски династ от рода Дуло от ниско ниво и византийски агент княз Борис подлага Българския духовен и управленчески аристократичен елит от Божия род Дуло с повече от 400 000 избити родственици от 50 жречески фамилии и техни верни последователи – праведни и святи езичници, познати като "ранни християни".
––––––––––––––––––––––––––––––––

Администраторът на фейсбук Дискусионна група по възстановяване на ранната балканска история –
 Ilian Yordanov, не пусна поста, а на кроткото коректо запитване на лични защо и по какви причини, и с "какво публикацията ни наруши правилата на групата за да бъде изтрита? Бъди благословен!", той светкавично блокира профила ни от групата за постоянно.

Групата мирише яко на дезинформационен капан от заговорниците срещу Българите, имплантирани навсякъде в Нета!

Затова пък ние в този постинг продължаваме да разбулваме скритата сакрална истинска история на България, като ви представяме документи кои са истинските Кирил и Методий и каква е същността на т. нар. "Покръстване на Българите"!
 с възлови пасажи от съприживените ни импресийни статии

Разсекретени документи на Първожреца и Цар Константин Кирил Философ и мистериозната му съпруга жрицата Методия. Магията на Сътворенческия Български език
https://bezistena.blog.bg/history/2020/05/25/razsekreteni-dokumenti-na-pyrvojreca-i-car-konstantin-kiril-.1712358?reply=5329498

Превратът, който злодеят Борис I извърши срещу Първожреците и Цар и Царица на България и съпрузи Кирил и Мат Диана, злодейски акт прикрит като покръстване! 
http://bezistena.blog.bg/history/2017/05/29/prevratyt-koito-zlodeiat-boris-i-izvyrshi-sreshtu-pyrvojreci.1549134

ИМПРЕСИЙНИ СТАТИИ за=за Исус и Богиня Матара Диана 

Исус и Богиня Матара Диана са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Арианите/Арии/Раи/Арийци от Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи и крипто Българи със задължително начално ниво на IQ > 70  и следващите висши нива на  IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на
 
Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546  

и с всички документи от нашия блог http://bezistena.blog.bg, и който Свещен шифър трябва да научите и усвоите от тези статии, за да проумеете всички други наши документи и посланията от Боговете ни за нашето Спасение!

–– и пасажи от статиите:

...Казваме и доказваме, че Кирил и Методий са мъж и жена, съпрузи, Първожреците и Царете владетели на Българите, а в същото време ги виждаме гонени и затваряни, репресирани бити и измъчвани – защо е това разминаване?
Няма разминаване, от момента на насилственото им детрониране светото семейство преминава в политическо изгнание, спасени от верните им служители от тройната небесна светейша защита, която е организирана постоянно от Исус и Богинята Майка Диана около първосвещената Божия златна родова линия на фамилията Дуло, но не се скриват в миша дупка или по европейските казина и игрални зали (както направи падналият дух Симеон Борисов в изгнание и предаде и ограби цинично и нагло след това предоверилият му се като на Спасител клет Български народ) и да треперят за кожата си и имотите си, а преследвани за изтребление от килърите на техните изродени родственици от огнедишащите кланове на змейските кланове от Дуло, тръгнаха заедно с петте си деца – Климент, Наум, Сава, Горазд и Ангеларий, по скрити тайни пътеки сред европейските народи – всички до един култивирани и цивилизовани от Българските им феноменни духовни водачи и обгрижвачи – Жреците от рода Дуло, и всички бивши Български имперски провинции, попаднали в ръцете на изродени българо – юдейски династи от Дуло, за саможертена мисионерска дейност за тяхното просвещаване за случилият се преврат и чудовищните престъпления и ги предупредят и спасят Българския духовен прогресивен елит сред тях от настъпващата византийска черна рептилска чума и напаст, като им дадът най – мощното оръжие за съхранение на сакралната Българска Божия памет, история и свещена информация и технологията и инструментариумът, с които да ги запечатът и съхранят през предстоящите дълги векове на свиреп геноцид и цензура – Сътворенческият Български език с неговите бъдещи диалектни модификации и Свещената Българска жреческа писменост с кода на Свещения шифър – Глаголицатга и Кирилицата.

С мистерията около какви са и кои са Кирил и Методий, произтичаща от тоталната фалшификация и цензура върху информацията за тях, е тясно свързан и алогизмът на абсурда, че уж Византия била възложила на Кирил и Методий да направят азбука на Българите и че Византия покръства Българите!  

Как така Византия, която и по официалните документи непрекъснато напада България от 681 г (няма да говорим за първото дълбоко скривано византийско робство 518 – 681) до 863 година, когато пак напада България, и единствената ѝ цел и смисъл на съществуване е да унищожи Българите и България, изведнъж по време на тази война прави най – абсурдния акт за нейната перманентна анти – Българска юдова престъпна доктрина и политика – възлага на Кирил и Методий да направят азбука на Българите, като се знае от всички от най – древни времена, че азбуката и писмеността, които означават Познание и съответно информираност и могъща сила за народа за съхранение на родовата му памет и история и черпене на сила, са най – силното оръжие на защитата на Българите, които пък византийците искат точно обратното – да са безписмени, безпаментни и безпросветни, за да могат да ги затрият по – лесно!
Как така ще искаш да унищожиш някой и в същото време ще му даваш свръхмощно оръжие за защита?

– А сега, де! Няма обяснение!

– Разбира се, че има!

Кирил и Методий не са никакви гърци византийци и нямат нищо общо с Византия, която не само не им възлага просветна мисия сред Българите, защото те са Първожреците и Владетелската двойка на България, а обратно – прави преврат за да ги ликвидира заедно с потомците им петте им деца и верните им святи жречески болярски фамилии.

ПРОСВЕТНА МИСИЯ за=за Богиня Матара и Бог Исус

Същият свръхабсурд е и фалшификацията с акта на епохалното "покръстване" на Българите чрез Борис, като Византия която живее единствено с мисълта и яростното желание за заличи Българския ген от Земята, с "покръстването" изведнъж се обеснява във вечна любов към Българите и се заклева да ги обича во веки веков и да им прави само добрини, и лоша дума дори да не каже на някой Българин и да си дава и единствената риза и другата буза, ако Българин я удари, както е по правилата на истинското Исусово учение за Любовта и човеколюбието!
Дава на най – големите си вечни (едностранно от юдео – византийците към Българите) омразни и ненавеждани врагове – Българите, най – силното оръжие на света – познанието за Бог и всемогъщата му закрила!
Може ли това въобще да са си го помислили византийците, да не говорим да са го направили!
Все едно в днешно време американците, които декларират че се борят срещу терористите и ги бомбардират ден и нощ и искат да ги унищожат до крак, да започнат изведнъж да въоръжават терористите с последната дума на техниката си модерни оръжия и бомби и да ги обучават как да убиват самите американци!
Условностите в абсурдното предположение изчистваме, като изнасяме истината каквато е в действителност – а тя е, че американците и техните натовски съюзници въобще не се борят срещу терористите, а те ги създадоха и продължават да ги създават, да ги въоръжават, (последната продажба от САЩ на модерни оръжия на Саудитска Арабия за 110 милиарда долара от измекяринът и епохален лъжец Тръмп) не ги бомбардират въобще, те ги ръководят и управляват за да имат оправдание да нападат и поробват целия свят, като основната им скрита цел №1 е изтреблението на Българския Исусов жречески духовен интелектуален прогресивен и борчески имплант сред всички народи

Или религията им, която си приписват векове след това, че са упражнявали, и с която уж покръстили Българите, е нямала нищо общо с истинското Исусово учение и правила!  
Извършените престъпления връз Българския духовен аристократичен свят елит от Борис с византийците по време на "покръстването" документират какво всъщност се е случило! 
Това е истината за всички покръствания в християнството в цяла Европа и по целия свят, които провеждат потомците на византийците, овладели всички държави – завладяване на дадена държава и народ, избиване и геноцид на Българския Исусов елит и елементи и поробването на страната и народа от тогава и до сега, като подменят в отсъствието на избитите Български жреци познанието за истинските Български Богове с псевдо – Исусовата анти – Българска инквизационно – полицейска доктрина и религия Християнство!   
 
И още абсолютно абсурдни фалшификации, в които сляпо и безрезервно вярваме, че са истинни и безспорни!
 
Абсурдното твърдение в официалните учебници, че Българският владетел Борис по известни верски и вътрешнополитически съображения приема тайно християнството в началото на 864 година и приема името на кръстника си – византийският император Михаил III. Заедно с владетеля са били покръстени "тайно" и много знатни Български родове и негови съратници, преди народа му, на който уж бил цар, хабер и да си няма от християнството!
 
– Хайде, един случаен човек да се кръсти тайно, да кажем че може да се случи, ама да се кръсти тайно владетелят на една държава и да се кръстят с него и "много знатни български родове и негови съратници", нито е тайно, след като повече от един или трима вече знаят, нито може да остане в тайна от тях и от народа! 

Наивистичното абсурдно твърдение, че в средновековието, когато хората възлагат изцяло живота си в ръцете на верският им Бог, Български владетел или някой друг в Европа или по света, ще приеме тайно от народа и от аристокрацията си чужда религия, е абсолютно невъзможно и съизмеримо примерно с абсурда сега Владимир Путин, ревностен православен християнин, да приеме тайно исляма и подпука руската православна църква и религия, православната руска аристокрация, интелигенция и народ, да приемат насила исляма!

И какъв владетел и глава на държава и на царство е този, дето всичко е в ръцете му, пък ще се крие като последен анонимник и никаквец за да се кръсти в някаква вяра и я изповядва в дълбока конспирация като преследван престъпник !

Поредният абсолютен несъстоял се абсурд! 

Разсекретяването на тази информация указва, че това е момент от тайното подкупване и продаване на душата на Борис на византийците, който е един от многобройните нискоразрядни династи от Дуло в царския двор на Кана Първожрец Кирил без никакви властови позиции в Българската държава, и на група негови съзаклятници от Дуло, които влизат в сговор за държавен преврат в България.  
 
Ще ви покажем зашифрованите документи за тия трагични и страшни с фатални последствия за Българите и за цялото човечество събития, свързани с предателството на изродените династи от българо – юдейския клан на Дуло, които са закодирани за непосветените като византийци: 

ВИЗАНТИЙЦИ=ТИЦА ВИ ИЗИ=Деца на Бог Иза 

деца, потомци на Господ Бог Исус от неговата новоепохална генетична генерация, родоначалник на която е синът на Исус и Мария Магдалена – Павел, който е всички римски (Български) императори от Нерон,същият той и Тит Флавий/Фавийл/Павил/Павел Веспасиан... до Диоклециан, защото е реалният и истински Цар Авитохол (33 г–333 г), от 333 г. сл. Хр. Свети Павел, Шеф на Небесното светейшество.

За своите многобройни генетични потомци от многобройните тракийски племена, с които е населен целия свят, Първожрецът и Император на Световната Свещена Българска империя Павел изгражда ВИП – анклав в древния Български светилищен комплекс на Босфора, кръстен по името на Първосвещения Божи храм Безистена в Ямбол – Бизантионес. 
 
БИЗАНТИОНЕС=БИЗИСТЕОНА=Безистена


БЕЗИСТЕН=БЕЗИСТЕН ± Н (кодировъчен назал)=БИЗЕНТЕНС=Бизантионес

Безистенът в Ямбол/Олямб/Олимб/Олимп, е Сътворенческият светилищен комплекс и експериментална развойна база на Боговете Демиурзи – строители на Земята, Централен команден и регулативен диспечерски център на Време – пространствения континиум и планетарната мегалитна енергийна система, осигуряваща функционирането на взаимно съвместимите времево – пространствени измерения и всички енергийни, физически и биологични процеси на Земята! 

Да разсекретим и официалната хроника за трагичните събития за Българите по тия времена  


"През август 863 година на Балканите и в българските земи започва силен земетръс, продължил 40 дни. Освен това годината е неплодородна и българското население страда от природни бедствия, болести и глад. В началото на септември Византия успява да отстрани временно арабската заплаха и цялата армия, по суша и море, се отправя на поход към България. Заети на северозапад, българските войски не могат да окажат отпор.
Още през есента на същата година започват преговори и е сключен така наречения „дълбок” мир между България и Византия. Българският владетел е задължен да разтрогне съюза с немския крал срещу Великоморавия и да се покръсти с целия си народ. В замяна българите получават областта Загора без Месемврия, Анхиало и Девелт.
Пратениците на княз Борис I, които отиват в Константинопол, за да сключат мирния договор, са покръстени непосредствено след полагането на клетвените обещания. Заедно с тях в България идва внушителна мисия от византийски духовници, начело с епископ, които масово започват да покръстват народа.
Българският владетел по известни верски и вътрешнополитически съображения приема тайно християнството в началото на 864 година и приема името на кръстника си – византийският император Михаил III. Заедно с владетеля са покръстени и много знатни български родове."  
–––––

Разсекрените документи, съхранени под кодираната фалшива хроника, ни съобщават че през август 863 г византийците предприемат поредното нападение срещу България на владетелите и Първожреци Кирил и Мат Диана, което Българските войски успешно отблъскват в продължение на 40 дена
Войната е кодирана като силен земетръс, който ни съобщава след като счупим секретните печати кои са нашествениците:
 
СИЛЕН ЗЕМЕТРЪС=Селени (Змейове) от Исус и Матара – 
изродените династични византийски династи от змейския род Дуло на Исус и Мария Магдалена  

Документът ни съобщава, че докато Първожреците Кирил и Методий/Мат Диана органиизрат отбраната на България, княз Борис

––
 княз, защото е от жреческо – царската династия Дуло:

КНЯЗ=КН ЗЯ=Кан (Жрец) на Иза ––

с отряд съзаклятници от изродени и замърсени династични кланове на Дуло отиват тайно при византийците във Византионес и съставят с тях злодейски план за извършване на кървав въоръжен преврат срещу първожреците Кирил и жена му Мат Диана (Мето Дий), засекретен в аналите като "сключване на мирен договор" 

В официалния списък на делегацията във Византионес не фигурира Борис,който е главният организатор, защото звучи недостоверно уж владетелят Борис да води война с врага, и да им ходи на крака да се договаря тайно! 
Съобщението , че "Заедно с тях (с пратениците=съзаклатници превратаджии) в България идва внушителна мисия от византийски духовници, начело с епископ, които масово започват да покръстват народа", ни информира, че Борис въвежда в България в гърба на бранителите ѝ големи части византийци, с помощта на които и съгласувано с тях той извършва въоръжения преврат срещу Първожреците и Царя Кирил и Царицата Методия, като започват масово да избиват не до девето, а до 99 коляно святите и читави аристократични родове от Дуло и верните привържениците на първожреците – злодейско престъпление, замаскирано в хрониката като "масово започват да покръстват народа"! 

Най – големите световни престъпления се крият и в най – дълбока тайна от властимащите, които са преките извършители на престъпленията или са преки потомци на извършителите, като в най – дълбока тайна и цензура, гарантирани и поддържани с перманентен геноцид, се крият и най – великите и големи светли и човеколюбиви дела на потърпевшите от пръстъпленията на престъпниците! 
 
В колективен етносен план за Българите, което е и от световен общочовешки характер, най – голямото престъпление е епохалният пъклен акт на българския – юдейски родопредател и вероломец княз Борис I – извратеният изрод и превратаджия – палач от юдейските кланове на Дуло, който в съзаклятие с византийците през 864 година извършва злодейски кървав държавен преврат срещу законните Български Първожреци – Канове, като избива до деветдесет и девето коляно Святия Български Исусов династичен генетичен и жречески духовен елит от Дуло, които са само потомци на Исус и Мария Магдалена, и започва трагичния и ужасен процес на изтребление на праведните и читави Исусовите потомци и последователи, които са целият Български народ – кървав геноциден процес, представян векове по – късно от генетичните потомци на изчадието адово Борис и съзаклятниците му в България и Византия, (които продължават от тогава и до сега да са на власт във всички европейски държави и по целия свят, и от техните манипулатори църковни хронисти и фалшификатори основоположници на съвременната световна и най – вече Българска историческа наука) като покръстване на Българите и най – святото и полезно велико дело за народа Български! 

Как може учението на Исус и Богородица (Която истинската е Богиня Диана с Нейното новоепохално аватарно проявление като Мария Магдалена) за Всемирната Любов, Братство и Мир, в което човешкият живот е висшият Божи неприкосновен дар и всички Божии закони да пледират за Любовта, Братството и Мира между хората, да се налага насила, като се избият 50 Български святи старейшенски аристократични рода – целият Български езически феноменен духовен и интелектуален елит, и повече от 400 000  техни близки и далечни роднини, как може да се избиват милиони чисти и невинни хора, за да се "покръстят" в християнството, и тази чудовищна епохална лъжа, представяна за високоблагородно и хуманно цивилизационно дело като "покръстване" на Българите в Учението на Исус, да се приема не само за чиста монета и свята истина, но и да се вярва безусловно и безрезервно от високо интелигентните Българи – християни или неутрални търсачи на Истината за Исус и Българите!

Все едно в днешно време синът на Васил Левски – Петър Дънов, който само за Любовта във всичките ѝ измерения говори, проповядва и я практикува както автентичното Исусово Учение пледира и повелява, да бе извършил държавен преврат в България като избие до девето коляно несъгласните с него и техните десетки и стотици хиляди  роднини, и да изгради върху тия чудовищни престъпления сградата на своето Учение за Всемирната Любов и целия духовен сакралитет на Българския народ!

Абсурд, пълен абсурд наистина, във всичките му измерения, но наложен като неподлежащ на съмнение и ревизия исторически постулат!  
Затова същността на епохалното престъпление "покръстване" на Българите се крие в най – дълбока тайна и фалшифицира и манипулира от власт имащите и техните потомци, държащи всички властови лостове и позиции в света от тогава до сега. 
 
В колективен духовен етносен план за Българите, което е и от световен общочовешки характер и значение, най – голямото и велико светло и прогресивно човеколюбиво дело е епохалният акт на съставянето на Свещената Българска писменост от двамата съпрузи  Първожреци и Цар и Царица – Кирил и Методий (Мат Диана), а най – голямото и велико светло и прогресивно тяхно човеколюбиво генно – инженерно дело е епохалният акт на съхраняване и продължаване от тях на генеалогията на новоепохалната генерация от генетични потомци на Исус и Мария Магдалена.

–– край на пасажите
–––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––

И още автентични документи за Първосвещеника и Цар Свети Кирил Философ и неговата съпруга П
ървожрицата и Царица Света Методия:

Свети Кан Аспарух, живял 200 години на Земята и управлявал 172 години, разкрива защо френските крале падали на колене и се клели пред Българското евангелие
https://bezistena.blog.bg/history/2021/05/31/sveti-kan-asparuh-jivial-200-godini-na-zemiata-i-upravliaval.1763456

... От отворения и разсекретен архив на сакралната Българска родова памет и история с топ секретната папка за Константин Кирил Философ, ще ви представим още два документа за него, от които лично Свети Кирил ни разкрива конкретно чий син е като династ от Божия жречески род Дуло:

КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ=Кан (Жрец) от Дуло Син на Пресиан от Диана и Иса Бълкарина

КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ=Бълкарин Кан (Жрец) от Дуло Син на Пресиан от Диана и Иса

От тези документи виждаме, че Кан и Цар Кирил е законният син на Кан и Цар Пресиан.

Наистина става доста интересно... 

А сега вижте разсекретен автентичен документ, кой е Кан (Жрец) Пресиан! 

ПРЕСИАН=ПРЕСИА ± Н (кодировъчен назал)=ПРЕСИА=Пресиа 

Сега да го завъртим името на Пресиа в програмата на анаграмния декодер на Свещения шифър, за да видим какво още ще ни каже този Пресиа, който е Пресиан на когото сме анулирали кодировъчния назал Н за да стане разпознаваем? 

ПРЕСИА=ИСПЕАР=ИСПЕР=Испор 

Какво "интересно" станало, та то стана вече епично прекрасно, защото тези документи свидетелстват категорично, че Кан и Цар Пресиан е Кан и Цар Испор

Кан и Цар Пресиан е Кан и Цар Испор

Кан и Цар Пресиан е самият Кан и Цар Испор, и още Пресиан е и самият Кан и Цар Аспарух, който защото е управлявал Българското царство според официалните апокрифни (и затова анатемосани от византийските фалшификатори като неистински) истински документи точно 172 години, е живял до 853 година! ... 

Кан и Цар Аспарух е живял до 853 година!!!

image

Все по – интересно става с тези откровения на самият Свети Испор/Аспарух/Пресиан, от които следва единствения логичен извод и неоспорим факт,

НЕОСПОРИМ ФАКТ за=за Бок Иса и Богиня Матара

че то тогава всички Български езически канове след Аспарух – Тервел, Кормисош, Винех, Телериг, Кардам, Крум, Омуртаг, Маламир..., до самия Пресиан, са всички все Кан Аспарух, сиреч Испор или Пресиан..., както отбеляза и проф. Иван Венедиков с дебел шрифт:

"Защо имената на най – големите български владетели като Тервел, Кормисош, Кардам, Крум, Омуртаг, Пресиан, не се споменават? "  

и затова малко почивка да си вземе секналият ни от възторг дъх, и ще продължим с директната изповед и разкрити тайни от Светеца Испор, който е и Сихипер, който е Аспарух, който се оказа че е още и Тервел, който е вече доказан християнин, но истински, ранно християнски – сиреч езичник..., и тъй се оказа, че е всички Канове/Първожреци до Пресиан, че и самият Пресиан! 

image

Били измислени и митологични живялите реално и рационално 300 и 150 години на Земята сред Българите Кан Авитохол и Кан Ирник/Кан Атила, а?

Бил измислен и митологично живялият реално и рационално 200 години на Земята сред Българите и управлявал ги 172 години Кан Испор, а?

– Шапки долу и на колене пред нашите пресвяти Предци, феноменни Божии жреци и  гениални исторически проектанти, режисьори и шифровчици, сега реални и рационални Светии от Вси Светии!

ШАПКИ ДОЛУ И НА КОЛЕНЕ ПРЕД=Бълкари Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Диана и Ешуа

Като син на Принц Сихипер/Кан Аспарух/Кан Испор/Кан Пресиан и законен наследник на трона на Българското царство, Кан/Жрец Кирил се възкачва през 853 година на трона и заедно със съпругата му първожрица Методия (Мат Диана), поемат управлението на голямата Българска държава, разпростираща се далеч на Изток и в цяла Средна и Западна Европа.

Княз Борис, който е родственик и братовчед на Кан Канстантин Кирил Философ от многобройните династични разклонения и кланове от генеалогията на дълголетния Кан Кан Аспарух/Испор/Пресиан и по конкретно е от юдейски византийски издънки от рода Дуло, и е агент на византийците и оръдие в техните ръце в перманентните им планове за унищожение на правата свята първосвещена златна линия на рода Дуло от генетични потомци на Исус и Мария Магдалена, през 864/865 г. в съзаклятие с тях организира кървав военен преврат с последващ свиреп терор и геноцид над 52 праведни и святи боляри от елитните аристократични жречески кланове на рода Дуло с поголовното им избиване до девето коляно заедно с повече от 350 – 400 хиляди техни близки и далечни роднини и верни последователи – чудовищен злодейски акт, по подобие на военният кървав преврат срещу Българския първожрец Флавий Анастасий I, император на Свещената Българска империя (33 – 518), извършен през 518 г. в първопрестолния имперски град Ямбол от неговия братовчед и началник на личната му гвардия – Флавий Юстин, агент на византийците и узурпирал трона на Българското царство начело на военна хунта, и познат по – късно като византийския император Флавий Юстин I, с който акт и събития се поставя края на Свещената Българска империя и започва началото на дълбоко и старателно скриваното Първо византийско робство на България (518 – 681), която Кан Сихипер/Аспарух/Испор/Пресиан (653 – 853) освобождава през 681 година. 

След векове хронистите и историците на победителите в тази страховита и епична епохална баталия, които са юдео – византийците и юдео – ционистите, които са и сегашните победители във всички войни и са сегашните господари на света, скриват и фалшифицират тия драматични събития и процеси като представят възшествието на Константин Кирил Философ и съпругата му Методия през 853 година като възкачване на трона и начело на държавата на княз Борис, а неговият злодейски епохален престъпен акт на въоръжен преврат срещу тях през 864/5 година и последвалите трагични събития на тотален геноцид на Българския аристократичен езически жречески и духовен феноменен елит представят като покръстване в християнство и най – благородното и висше цивилизационно достижение за Българите!

––––––––––––––––––––––-
––––––––––––––––––––––

Така емблематичната миниатура "Българи избиват византийци" ни разкри тайната си, като тази информация ни разсекретиха самите Светии, които са Българите – жертви великомъченици от това трагично събитие, водени от Свети Кирил Философ и съпругата му Света Методия

ТРАГИЧНИ СЪБИТИЯ за народа на=
ТРАГИТШНИ СЪБИТИЯ за народа на=
за народа на Богиня Диана и Гристош=
за народа на Богиня Диана и Исуш от Трагия
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на  bezistena и Светии – великомъченици от миниатюрата, водени от Свети Кирил Философ и съпругата му Света Методия, автори на най – скръбната и покъртителна музикална композиция на света без думи –
Арамии https://www.youtube.com/watch?v=H5Udqg52l4s,
плачеща за Богомилите и техните потомци – жертвите на злодея и изчадието адово Борис и на юдео – византийците, вече 12 века перманентен геноцид в България и по света на святите Божии потомци!

ПЕСЕН НА БОГОМИЛИТЕ

Плюем ви на святите писания,
на олтарните ви церемонии,
на иконите и на хоругвите,
на жезъла ви
и на трона ви.

Плюем ви на златните трапези,
на езиците ви за възхвала,
на гърбиците
и парите ви.

Тебе само, Боже беден, слава.

Тебе, бледен някъде, самичък,
ненамерил място на Земята.
Тебе, несъглеждан и нечуван,
там в началото на светлината.

Тебе слава. Кладите ни грабват,
ний пламтим по пътищата тъмни.

Който е погледнал, вече знае:

С тоя огън и среднощ ще съмне. 

Биньо Иванов

–––––––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––––––

БОЖЕ БЕДЕН=Бог Ежуа и Богиня Диана 

ЩЕ СЪМНЕ с=ШТЕ СЪМНЕ с=с Исуш и Ма (Майка) Диана 

ЩЕ СЪМНЕ САМО с=ШТЕ СЪМНЕ САМО с=
с Сина на Исуш и Диана МаМа=
с Сина на Исуш и Диана Мария Магдалена

Синът на Исус и Богиня Диана е Спасителят е  Божият син, Човешкият Син, обещаният ни от Боговете Исус и Богиня Диана/Мария Магдалена Спасител на Българите и на света – апогеят, еманацията и апотеозът на Тяхната Любов и поантата на транс епохалния им проект "Българите и човешката цивилизация", отгледан, закален и селектиран при свръх екстремален риалити режим през последните 2000 години в родословието на поколенията от Негови праведни Предци от първосвещената златна генеалогична линия на Божия жречески род Дуло, съхранили чистотата и светостта си и Чието епично епохално Явяване и възцеряване на Земята подготвят Боговете ни в ускорени темпове и срокове! 

image
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песни!
 








Гласувай:
9


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
19.01.2022 21:56

Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7739364
Постинги: 1793
Коментари: 3518
Гласове: 44430
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!