Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2021 18:32 - За неразлагащите се трупове
Автор: anthroposophie Категория: История   
Прочетен: 2678 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 11.05.2021 18:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Труповете, които остават непроменени и не се разлагат в почвата (т.нар. восъчни трупове), са феномен, който се наблюдава все по-често в последните години. В Германия всеки четвърти гробищен парк е изправен пред този проблем, срв.  

https://www.welt.de/wissenschaft/article4260970/Wenn-Leichen-einfach-nicht-verwesen.html

От 15-20 години гробарите установяват, че бактериитe, които отговарят за разлагането на труповете, се нуждаят от все повече време. Немската фондация “Околна среда” финансира четири проекта, които да се справят с проблема на ненастъпващите гнилостни процеси и замърсяването на природата. Защото освен всичко друго се оказва, че бактериите на мъртъвците и остатъците от лекарствата, които те са вземали приживе, както и консервантите, подобрителите и другите синтетични вещества в съвременните храни, замърсяват почвата и подпочвените води.

Франц-Петер Хайденрайх от споменатата фондация казва, че определени качества на почвата пречат на разлагането на труповете. Например ковчезите са плътно затворени, а при твърда и мокра почва без кислород не може да започне процес на разлагане. Кожните мазнини на умрелите се втвърдяват и обвиват тялото със слой, подобен на восък, като възпрепятстват разлагането. Така восъчните трупове биха могли да останат много дълго време неразложени. Едва когато се наложи в същия гроб да се погребва друг мъртвец, гробарите установяват, че там още има неразложен труп. Докато по-рано труповете се разлагаха средно за осем години, сега този процес може да продължи и десетки години.

Проблемът е известен и у нас и неслучайно преди няколко години в София беше удължен срокът, след който е разрешено погребването на мъртвец в стар гроб.

Интересно е, че в книгата “Нови разговори с природните духове” на Верена Щал фон Холщайн и Волфганг Вайраух към един природен дух, наречен там “Каменния”, е зададен въпрос точно за този проблем:
 

“Какво означава за Земята да приеме труп, който е поел много неестествени субстанции, било заради химиотерапия, било заради лекарства или наркотици? Дали кремацията на такъв труп би била по-лесно поносима за елементарните същества?

Каменния: Както за всичко друго, което човекът дава на Земята, ние каменните същества отговаряме и за труповете. Откакто човекът е започнал да поверява трупове на Земята, те непрекъснато търпят големи промени. Най-лекият труп беше този на Христос Исус. От него и целият камък стана по-лек. Такива трупове, каквито описваш ти, са по-тежки от труповете, несъдържащи химикали. Предложението за кремация, което даваш, само преразпределя тежестта от нас върху другите елементарни същества. Това отнема  по-дълго време и засяга много повече същества, защото работата се разпределя. Всичко материално (а химиотерапията и лечебните средства на традиционната медицина са материални) в един момент достига и до нас. Ние го запазваме, докато можем да ви го предадем за дематериализация. Кремацията е от полза само за растителните същества и техните помощници, защото след нея няма такава силна концентрация на отрови.”

 

 

 




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 823895
Постинги: 458
Коментари: 15
Гласове: 6141
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031