Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2015 18:27 - Чернобил е бил взривен за да се унищожи Съветския съюз и за да се откъсне Украйна от Русия
Автор: varg1 Категория: История   
Прочетен: 2312 Коментари: 9 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Трагедията в Чернобилската атомна електроцентрала е умишлено предизвикана с цел разпадането на Съветския съюз и отделянето на Украйна от Русия. Това са констатациите на независимата физическа и техническа експертиза, извършена от ядрения физик Николай Кравчук (Физически факултет на Московския държавен университет Ломоносов).

Резултатите от проучването му са описани в статията "Загадката на Чернобил", публикувана през 2011 г. в Москва, където тя предизвиква определен резонанс. Още преди публикуването на книгата, след първия теч в украинската преса, Кравчук веднага е уволнен от Института по теоретична физика в Националната академия на науките.

Заключенията Кравчук са подкрепени в рецензията на труда му от проф. д.т.н. И. А Кравец и доктора на науките В. А. Вишински. Въпреки това до широката общественост резултатите от изследването на украинския учен не стигат.

Ученият твърди, че експлозията на реактора е била предварително планирана и извършена под ръководството на Централния комитет на КПСС, ръководен от Горбачов, а вината е прехвърлена внимателно на персонала на станцията, който става "изкупителна жертва".

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

След това ядрените инженери са принудени да се защитават в условия на кръгова отбрана от натиска на "перестройчиците". Което косвено е признато пред международната общност от горбачовското ръководство, към което водят всички следи.

"През август 1986 г. официалната версия на събитията в Чернобил беше представена пред МААЕ, и основното и заключение е :" Основната причина за инцидента е доста невероятно съчетание на нарушаване на реда и начина на работа, допуснати от персонала на енергоблока ", казва Николай Кравчук. Тоест да взриви Чернобил без по-рано замислено външно вмешателство персоналът не би могъл. /30dumi.eu/





Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. leonleonovpom2 - Не знам какво да мисля!
09.12.2015 19:14
Знам какво е компютъризирано производство
Оператора и да заспи, и да го няма, има защити, аларми, ще проглушат околността
А ядрената централа е с най- висша форма защита Човешката грешка едва ли има голяма стойност при нея И да се допусне, има много защити...
Ща замълча, не съм бил там!

Приятна вечер!
цитирай
2. varg1 - Изгледал
09.12.2015 22:43
съм може би всички възможни документални филми по темата и съм изчел доста материали.Аз смятам,че както и сега това,което виждаме 26 години как българи се продават за пари при това в огромни количества несъмнено би било вярно,че през комунизма също някои хора за правили разни неща за пари.
цитирай
3. germantiger - ...
10.12.2015 01:05
РУСНАЦИТЕ И БЪЛГАРИТЕ (малките руснаци) НИКОГА И ЗА НИЩО НЕ СА БИЛИ, НЕ СА И НЯМА ДА БЪДАТ ВИНОВНИ.

На руснаците, българите и сърбите (а и гърците) винаги им е виновен германец, американец или марсианец, но те руснаците и българите са винаги жертви, винаги освободители и винаги чисти и сияйни мамни рожби.
цитирай
4. vladtepes - За Чернобил
10.12.2015 16:31
Аварията в Чернобил се дължи на съчетание на конструктивни недостатъци на РБМК, пропуски в регламента за експлоатация и грубо нарушение на регламента от персонала. Първо РБМК е нестабилен на малка мощност и има склонност към неконтролируемо размножаване на неутроните съответно неуправляема ядрена реакция довеждаща до стапяне на горивните елементи, прегряване на топлоносителя, последваща екзотермична реакция с циркониевите тръби с отделяне на водород и взрив. Персоналът е допуснал понижаване на мощността до 200MW при максимална 3200 и т.н. йодна яма - натрупване на силно поглъщащи неутроните изотопи и вместо да спре реактора е опитал да повиши мощността като изтегли поглъщащи неутроните пръти и така е стигнал до неуправляема реакция. Поглъщащите пръти са имали конструктивен недостатък - долната им част е била от графит, който забавя неутроните вместо да ги поглъща и това е утежнило допълнително ситуацията. Конструкцията на РБМК позволява сравнително малки небрежности без никакъв умисъл да доведат до сериозни аварии, такива макар и с не толкова тежки последствия е имало в Курската АЕЦ, други блокове на Чернобил и Игналина по-рано. Стига са измисляли външно вмешателство. Реакторите ВВЕР са много по-безопасни и дивакоустойчиви, при тях нарушения подобни на допуснатите в Чернобил биха довели само до аварийно спиране на реактора.
цитирай
5. germantiger - ...
10.12.2015 17:50
БЛГ варг, че си допуснал комента ми.

Аз обикновено коментирам несъгласието си с постинги, нежели съгласието си с други.

Мога заслужено да те отлича за много теми в твоя блог, като специфични, нетипични и изненадващи в детайл. Да прощаваш, че обикновено коментирам това на което опонирам - грешката в това е моя.
цитирай
6. vladtepes - РБМК и ВВЭР
11.12.2015 16:51
При реакторите ВВЭР като тези в Козлодуй за разлика от РБМК не е възможна неуправляема реакция - при изпарение на топлоносителя се влошава забавянето на неутроните също така се увеличава концентрацията на силно поглъщащата неутрони борна киселина и като краен резултат реакторът спира сам.
цитирай
7. vladtepes - За РБМК и ВВЭР - допълнение
11.12.2015 16:57
Пропуснах, че ВВЭР няма огнеопасен графит, което допълнително намалява последствията от евентуална авария.
цитирай
8. didanov - четох преди време подобна статия
11.12.2015 23:46
В нея имаше няколко точки:
1.подозрение за саботаж чрез залагане на взрив на малка дълбочина под реактора -в момента на взрива е засечено слабо земетресение с магнитут от порядъка на 3 по Рихтер със същата локализация. Итнересното и че подобно е засечено и при аварията с Фукушима.
2. Бетонната плоча на реактора с тежина няколко десетки тона е хвръкнала като тапа на голямо разстояние
3.авторът твърди,че ядрен взрив не би могъл да се предизвика като на атомна бомба а само локална радиация и то поради голите урановите пръчки....радиацията засечена по-късно в зап. Европа е дело на специално обучени групи които разпръскват радиация на точно определени места за да бъде засечена от измервателните станции, а медиите имат за целта да раздухат новината да настане паника и никой да не му дойде на ум да се усъмни че е избухнал чернобил.
4. Първият удар насчен срещу ссср е именно ядрената енергетика, -Чернобил подронва престижа и сигурноста на съветския блок и същевременно облагодетелства западната ядрена енергетика предимно френската икономически с нови договори за ядр. Централи
5. За ден на аварията е избран умишлено почивен ден за да се миним. евент. Ефективна намеса на на лица непосветени в заговора.
Можем да заключим позната днес тактика: терористичен акт +подкупни лица+силна медийна пропаганда -желан резултат. В случая терорст. Акт е замаскиран като авария, както беше с фукушима.
цитирай
9. vladtepes - Чернобил и Фукушима
12.12.2015 11:40
Взривовете в Чернобил и Фукушима са чисто химически - циркониевите тръби реагират екзотермично с прегрятата пара получена в резултат на изпарението на топлоносителя, отделят горещ водород и той реагира с кислорода от въздуха с взрив. За Фукушима проблемът е бил в недомислената система за охлаждане, която е била залята и отказва, в Чернобил е съчетание от конструктивни недостатъци и грешки на персонала. При такъв взрив се разпилява натрошено гориво за РБМК и графит, частиците гориво за РБМК останалия графит и продуктите от горенето на графита съдържащи силнорадиоактивни изотопи се разнасят от въздушните течения на голямо разстояние.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20126024
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031