Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2011 23:15 - Кухата земя - факт или измислица?
Автор: kleotemida Категория: История   
Прочетен: 25502 Коментари: 18 Гласове:
22

Последна промяна: 06.02.2011 23:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                Има една широко известна мистерия по цял свят, която вече повече от 200 години занимава умовете на много и най – различни като социално положение хора. Незнайно защо в България тази теория, не е кой знае колко известна или поне не и в българското интернет пространство. Смята се, че почти всички от най – влиятелните хора на планетата са били запленени по един или друг начин от тази теория, сред тях влизат хора като Хитлер, Жул Верн, дори един американски адмирал, който твърди през целия си живот, че е виждал тази вътрешна част на нашата планета.

image

   Нека сега да видим и за какво всъщност става въпрос в тази теория.

             Развитието на тази…конспирация, започва още през 17ти Век, когато британския астроном Едмунд Халей (да, на негово име е кръстена кометата), предлага теорията, че земята се състои от 4 концентрични сфери, също така предлага хипотезата, че вътрешната част на земята също е населена с живи форми на живот. Също така предположил, че тази вътрешна атмосфера е осветена от луминисцентна светлина, както и че Северното Сияние (снимка на което можете да видите по – горе) е причинено именно от тази вътрешна земя, която изпуска газ към нас.

image

Карта на вътрешната част на земята

               Теорията, както много други такива през онова време бързо завзема умовете на много хора по света и през 1864г. един от най – големите фантасти на всички времена – Жул Верн написва книгата “Пътешествие до Центъра на Земята”, която очевидно е инспирирана именно от тази теория. Наскоро тази книга дори беше филмирана, което само по себе си говори, че конспирациите относно тази теория са все още доста живи така да се каже.

                 През 1906г. един друг човек – Уилям Рийд, публикува книгата “Фантомът от полюсите”, където той разкрива своята хипотеза, че никой не е стъпвал на някой от двата полюса, защото те не съществуват (което днес със сравнително голяма сигурност можем да твърдим, че е оборено).

                През 1926г Адмирал Ричард Бърд от войската на САЩ лети до Северния полюс, а през 1929г. прави полет до Южния. В своите дневници от тези дни той пише как след продължително пътуване из ледената пустош някак изведнъж, без каквото и да било предупреждение или сигнал за такова пред него са се разкрили безкрайни полета със северни гори, в които той можел да види животни отдавна смятани за изчезнали да ходят съвсем необезпокоявани. Такива животни били примерно Мамутите. Смята се също така, че може би е видял и някои от тамошните градове, за които се споменава в теорията. През 1956г. Адмирал Бърд води експедиция до Южния Полюс, където той и екипажът му стигнали малко над 3700 километра надолу в земята. Той предположил, че северния и южния полюс са само два от много отвори към вътрешната земя, той също така пише в дневниците си от онова време, че е видял вътрешното слънце.

               Следвайки до известна степен тази теория, Хитлер искал да създаде раса от арийци, която да властва над света по подобие на древната атлантида. Той бил дълбоко запленен от древни окултни техники, както и от теорията за вътрешната земя. Има теория според която в последните дни на Третия Райх, Хитлер и някои от най – близките му поддръжници успели да избягат незабелязано и да стигнат до Южния Полюс, където успели да открият отворите към вътрешната земя. Смята се, че се укриват там. Има една загадка вече доста години след Втората Световна Война, а именно как и къде над 2000 германски и италиянски учени са успели да се укрият. Да, горе долу, толкова са учените, които не са били намерени след войната.
 

КОЙ ЖИВЕЕ ПОД ЗЕМЯТА

«Националното управление по аеронавтика и изследване на космическото пространство на САЩ получава радипредавания, които идват от дълбочината на Земята! Като че ли някой от центъра на нашата планета си общува с нас, – заявява високопоставен представител на НАСА. – Тази форма на живот притежава технологии, които позволяват да се изпратят сигнали от дълбочина няколкостотин мили до повърхността. »

 

С какво е пълна Земята

 

По думите на Шейвър, Земята е населена от две раси: доброжелателните «терос» и злите и по-многобройни «дерос». Тези народи били потомци на супер расата на Атлантите, които напуснали повърхността преди хиляди години, когато слънчевата активност я направила непригодна за живеене. Обречени на живот в подземните пещери, изкопани с помощта на технологиите, «терос» успели да съхранят някакво чувство за дисциплина, а «дерос» напълно се отдали на пороците.

Едните от тях живеят в постоянна разпътица, като се наслаждават на «сексуалните лъчи», изработвани от така наречените «стимулиращи машини». Други се наслаждават на мъчения: те подмамват жените пт повърхността, изнасилват ги, а след като загубят интерес към тях, одират кожата им, изпичат ги и ги изяждат.

Огромно удоволствие «дерос» получават от причиняване на неприятности на всички по света с помощта на специално оръжие, което причинява самолетни катастрофи и прочее крушения или даже заставя мозъкът на нещастната жертва да кипи в собствената си черепна течност.

Веднага след публикациите на разказите на Шейвър в «Имейзинг Сториз» редакционният телефон буквално щял да се разтопи: десетки читатели твърдели, че са били в подземния свят. Една жена, например, разказвала, че веднъж когато се намирала в кабинката на асансьора на една бизнес сграда в Париж, по погрешка натиснала бутон «надолу».

 

«Асансьорът внезапно пропадаше като се носеше през пространството, все едно му се беше скъсал кабел. След стремителното падане, примерно на около няколко стотин фута, асансьорът рязко спря. .. В моят обхванат от ужас мозък проникна силен неприятен звук отвън. Вратата на асансьора се строши с трясък и аз видях най-отвратителния звяр на света… Той имаше бледо сивкаво лице. Късото му изкривено туловище беше покрито с къста козина. Съществото беше направо тлъсто. Очите му бяха свински, нечувствителни за никакви емоции. Практически цялото му тяло беше покрито с жестоки белези. Нямаше шия, така че главата му направо лежеше на мускулестите му рамене. »

Жената твърдяла, че това бил «дерос»! Тя прекарала около месец в клетка заедно с други жени, които били в окаяно физическо състояние и била периодически изнасилвана от един или няколко похитителя. Животът на нещастницата бил спасен от «терос», които изгонили похитителите и върнали живота на повърхността.

 

Входът за «Плутония» се намира в Арктика

 

«Националното управление по аеронавтика и изследване на космическото пространство на САЩ получава радиопредавания, които идват от дълбочината на Земята! Като че ли някой от центъра на нашата планета си общува с нас, – заявява високопоставен представител на НАСА. – Тази форма на живот притежава технологии, които позволяват да се изпратят сигнали от дълбочина няколкостотин мили до повърхността. »

Първите сигнали били получени от учените на 30 октомври 1999 г. с помощта на усусъвършенствани спътници на Земята. Макар и предаванията да са под формата на сложен математически код, учените нямали проблем с разшифроването, съобщил същият източник. Но категорично отказал да разкрие смисъла на посланието на «подземните жители». Само добавил, че специалистите не могат да определят точното местонахождение на подземната цивилизация. От радиограмата било ясно, че нейните автори прекрасно познават и нашето минало и нашето настояще.

«Теорията за това, че Зямята е куха отвътре, се е появила в САЩ в началото на XIX век. Аз заявявам, че Земятя е куха и населена отвътре. Тя съдържа множество твърди сфери, концентрично лежащи една в друга и е отворена на полюсите от 12 до 16 градус» – писал на 10 април 1818 г. членът на конгреса на САЩ Клайв Симс.

Главната идея на Симс е в това, че земната кора е с дебелина не повече от хиляда мили. Тя е «обитаема отвътре» и да се попадне там е възможно чрез голеите отверстия на Северния и Южния полюси.

Симс се опитал да докаже своята теория като оглави експедиция към северната дупка с намерението дапровъзгласу вътрешността на Земята за собственост на САЩ. Но така и не могъл да събере необходимите средства за своята експедиция, а през 1829 г. умрял.

Само че представата за това, че Земята е куха отвътре продължила да живее и след смъртта на Симс. Леонхард Юлер, например, предложил концепцията за малко «слънце» с диаметър от няколкостотин мили, което плава в центъра на земята и снабдява вътрешните й обитатели с толкова нужните им топлина и светлина.

Геологът и писател Сергей Обручев в Земята на Санников също изказал мисълта за съществуването на възможен оазис в Арктика, където може да е входът за Плутония – подземният свят в другата негова книга. Идеята за куха Земя накарала да се замисли и английския астроном Едмонд Галей. Докато се опитвал да обясни преместването на магнитните полюси на нашата планета, той предположил, че вътре в нея се въртят няколко сферични обвивки, вградени една в друга.

Даже математикът Леонард Ейлър е говорил за съществуването на една обвивка с отверстия на Северния и Южния полюс. Според него, такова устрйство на земята, обезпечава нейната устойчивост.

 

Доброжелателните «терос» и злите «дерос»

 

Ярка привърженичка на теорията за кухата Земя е била и знаменитата Елена Блаватская, която твърдяла, че вътрешността на Земята — това е царството на Тайните Майстори — доброжелателни мъдреци, които притежават огромни окултни сили и управлявт съдбата на човечеството.

В началото на 40-е години на XX век някой си Ричард Шейвър публикувал серия поразителни разкази за своите приключения по обширната мрежа подземни пещери, общата площ на които превишава площта на всички континенти на повърхността..

Шейвър пояснял, че неговият контакт с тайнствените подземни обитатели започнал когато чул странни гласове, които се обръщали към него докато работел като заварчик на конвейер. След това едно красиво момиче от вътрешността на Земята го завела до един от входовете за «преизподнята».

 

Тайнствените тунели

 

В 50-е – 60-е години на миналия век, докато се опитвали да разберат откъде долитат тайнствените НЛО, учените отново се сетили за теорията за кухата Земя.

По силата на това, че на човечеството е трудно да предположи как представителите на чужди цивилизации правят дълги полети от други планетни системи, неволно възниквала съблазънта да се опитат да намерят родината на пришълците някъде по-близо. Ако се предположи, че летящите чинии се появяват на повърхността от вътрешността на Земята, през хипотетичните отвърстия на полюсите , то проблемът с преодоляването на големите разстояния отпада, както и необходимостта от допускането за съществуване на разумен живот на други планети. Вместо милионите, даже стотиците милиони километри, които би трябвало да са изминали въображаемите летателни апарати на пришълците, ако те имат база във вътрешността на Земята, ще им се налага да преодолеят само няколко хиляди мили.

Ентусиастите твърдят и че вътрешноземната цивилизация била разтревожена когато човечеството започнало да прави изпитания с атомни бомби и затова извела в орбита летящи чинии за да види как се развиват събитията.

Съвременният полски изследовател Ян Паенк заявява, че под земята има цяла мрежа от тунели, които водят в най-различни посоки. Те са буквално прогорени в земната твърд и техните стени представляват застинали разтопени планински породи – своеобразно стъкло. Такива тунели са открити в Еквадор, Южна Австралия, Нова Зеландия, САЩ. По тези подземни комуникации се носят летящи чинии от единия край на света – до другия… Паенк даже успял да намери в Нова Зеландия моньор, който му казал, че докато обхождали минните галерии, се натъкнали на два такива тунела, но някой дал заповед веднага да се забетонират отвърстията.

 

Легендарният град на Тайните Маистори

В началото на 1970 г. изследователската служба за охрана на околната среда на при Комитета тза търговия на САЩ предоставила на пресата фотографии на Северния полюс, направени от спътника «ESSA-7». На една от фотографиите Северният полюс бил закрит с обичайния слой облаци, но на друга, малка част от облаците били разпръснати и се виждала огромна черна дупка на мястото, където би трябвало да се намира самият полюс.

След обнародването на фотографията на огромната черна дупка на Северния полюс, уфологът Рей Палмър, заявил на всеослушание за вероятността от съществуване на подземна цивилизация, до която може да се доберем през дупките на Северния полюс и Южния полюс.

В потвърждение на своята версия той привел резултатите от експедициите на контраадмирал Ричард Бърд до Северния полюс и Южния полюс 

Както е известно, Бърд, бил известен пионер от авиацията и полярен изследовател, който оглавявал програма, наречена «Операция «Висок скок», в хода на която били изследвани примерно 3,9 милиона квадратни километра антарктически територии.

През януари 1956 г., след завтршването на последната експедиция в Анктартика, контраадмиралът съобщил, че е преодолял 3700 километра, като прелетял над Южния полюс. Малко преди своята смърт през 1957 г. Бърд нарекъл крайполярната област «омагьосан континет в небето, земя на вечната Тайна».

За привържениците на теорията за кухата Земя, разказът на Бърд се явява потвърждение на това, че Земята има в района на полюсите формата на чийзкейк — с вдлъбнатини, които се спускат на невероятна дълбочина в недрата на планетата и там се съединяват и образуват отвърстие, което съединява двата полюса – от единия край на Земята – до другия.  

Само че от гледна точка на географията, е невъзможно да прелетиш 3700 километра над Южния полюс без да видиш повърхността на океана. Тогава, според логиката на теорията за кухата Земя, контраадмирал Бърд би трябвало да е влязъл в огромна дупка и да е преминал през Великата Неизвестност на земните недра. Предполага се, че по време на полета той е минал покрай секретна база на НЛО, създадена от жителите на легендарния град на Тайните Майстори. Именно неговото отражение в небето е видял Бърд.
 

…Новозеландският планетолог Дейвид Стивенсън неотдавна вдигна голям шум в геоложкото съобщество като предложи да се спусне сонда не в космоса, а в сърцето на нашата планета.

Какво представлява това предложение? Необходимо е да се прокопае тунел в земната кора и да се излеят в него 100 хиляди тона разтопен метал, масата на който, благодарение на гравитацията ще увеличава все повече и повече дълбочината на тунела отнасяйки със себе си сондата, с размер на грейпфрут.

Тази сонда би могла да направи замервания и да предава информация с помощта на акустични вълни. Принципът, на който се базира теорията на Дейвид Стивенсън, е пълна противоположност на изригването на вулканите, които изхвърлят разтопена лава на повърхността на Земята. За съжаление, засега е напълно невъзможно идеята на Стивънсън да се приложи на практика…

КУХИНИ В ЦЕНТЪРА НА ЗЕМЯТА?












Гласувай:
22



1. razkazvachka - Даа
07.02.2011 04:24
Нали има и руски изходи или входове
а също и в Родопите...
цитирай
2. d3bep - Въпрос - закачка. Земята като е к...
07.02.2011 09:39
Въпрос - закачка.
Земята като е куха, кой и генерира магнитното поле?
ЛОщата нация отдолу с бобини?

И защо тогава магнитното поле на земята е с отместни полюси спрямо земната ос? Ако е куха няма как да не съвпадат напълно, ако въобще може да има поле.

Клео, на мен поне повече да не си ми се изтъкнала като геолог, щото ще те шляпам...
цитирай
3. kleotemida - Въпрос - закачка. Земята като е к...
07.02.2011 11:18
d3bep написа:
Въпрос - закачка.
Земята като е куха, кой и генерира магнитното поле?
ЛОщата нация отдолу с бобини?

Отговор - закачка.
А какво знаеш за магнитните полета? И по-конкретно за земното магнитно поле? Колко е магнитното, колко е геомагнитното и колко е гравито-магнитното?... Има ли такова от последния вид или няма? :)))))

d3bep написа:
И защо тогава магнитното поле на земята е с отместни полюси спрямо земната ос? Ако е куха няма как да не съвпадат напълно, ако въобще може да има поле.
Клео, на мен поне повече да не си ми се изтъкнала като геолог, щото ще те шляпам...

Заради изместената земна ос. Но този отговор е лесен. Ето един по-труден: Защо, да речем, периодично полюсите (магнитните) си сменят местата? А поле би могло да има без проблем, достатъчно е онова слънце вътре също да се върти.

Ама недей с лошо, защото в крайна сметка май си пропуснал най-главното (последните кадри в последния видеоматериал) – онези дълбочинни скали, които не са ни гранити, ни базалти, ни нищо познато, а пък точно на базата на базалтите знаеш какво се датира, нали?

Ще се наложи, обаче, да почакаме някоя и друга година, да видим дали някой ще се сети да сравни тези скали с тези на метеоритите, Луната, Марс и да съобщи резултата. Кой знае, може и вече да е направено, ама да не казват... :)).

Да не говорим колко са красиви тези гигантски кристали от Мексико :)))).

(За другото - скрития въпрос: „що ми трябва на баир лозе с тези хипотези” - имаш отговор оттатък в предишния пост) :)))
цитирай
4. d3bep - МАгнитно поле на въртящо тяло можем ...
07.02.2011 11:26
МАгнитно поле на въртящо тяло можем да генерираме, недей така. По такъв начин създават дори изкуствена гравитация.
Поназнайваме нещо за магнетизма.

Отговорът "заради изместената земна ос" е абсолютно ... неточен.
Изместена спрямо кого? Спрямо слънцето?
В празното пространство, в коеот се върти земята земната ос изобщио не е изместена и клатенето й СПРЯМО УСЛОВНАТА СЛЪНЧЕВА РАВНИНА нищо не променя в генерирането на магнитно поле.

То се генерира от нея, не от равнината на слънцето!

А магнитното поле се мести спрямо нея.
Т.е. ако земанта ос се върти с перцесиума, при куха земя магнитният полюс ще я следва .ТОй не ти е фиксирана точка. Като пуснеш електромагнит във вакуум и го преместиш после примерно на райхстага магнитното му поле да не остава във вакуума?
Не, то си го следва във ФИКСИРАНИ полюси, независим одали клатиш махнита, обръщаш го или го местиш спрямо слънцето....
Тук обаче имаме различен магнитен и осев полюс...

Теорията пада от небостъргач...
цитирай
5. kleotemida - МАгнитно поле на въртящо тяло можем ...
07.02.2011 11:52
[
d3bep написа:
МАгнитно поле на въртящо тяло можем да генерираме, недей така. По такъв начин създават дори изкуствена гравитация.
Поназнайваме нещо за магнетизма.
Отговорът "заради изместената земна ос" е абсолютно ... неточен.
Изместена спрямо кого? Спрямо слънцето?
В празното пространство, в коеот се върти земята земната ос изобщио не е изместена и клатенето й нищо не променя в генерирането на магнитно поле.
А магнитното поле се мести спрямо нея.
Т.е. ако земанта ос се върти с перцесиума, при куха земя магнитният полюс ще я следва .ТОй не ти е фиксирана точка. Като пуснеш електромагнит във вакуум и го преместиш после примерно на райхстага магнитното му поле да не остава във вакуума?

Понязнайваме това, което ни е известно през изветсните ни физични явления исъответните им закони. Останалото ни е толкова известно, колкото и куха ли е земята... :)))

И що да се мести с перцесиума? Особено, ако не е точка на повърхността?

Да, изместена спрамо слънцето, както и това, че не местим полюси във вакуум от гледна точка на тази теория. Без да отбелязвам, че май пропускаш въпроса с преместването на магнитните полюси и „преходния” период преди точното им обособяване след смяната. А „клатенето” има отношение към зигзакообразната линия на преместване на самия полюс.

„МАгнитно поле на въртящо тяло можем да генерираме, недей така. По такъв начин създават дори изкуствена гравитация.”
Да, създава се гравитация, но и магнитно поле би могло да се генерира. Зависи какво е самото магнитно поле, както и още куп нещица – като вътрешна структура, онази маса на самите „плочи” и подвижната материя в тях – сърцевината им, и т.н. Хвърли още един поглед на схемичката горе. Да ти прилича на нещо?

А идеята наистина е достатъчно щура, но пък КУХИНИ В ЦЕНТЪРА НА ЗЕМЯТА? е линк, в който е понаписано кое що. Е, не съм имала време да го проверявам, но не значи, че няма да го направя, доколкото във възможностите ми :))).
цитирай
6. d3bep - Всъщност сега се сещам, ти задаваш ...
07.02.2011 11:56
Всъщност сега се сещам, ти задаваш въпрос, който не си обмислила, а ми го плясваш наготово.
Не аз, ти нямаш обяснение как при кухата земя полюсите се обръщат.
Ако се наруши равновесието на некухо ядро, то, понеже е течно/плазмено, и различно плътно от кората, може да се "извърти" в леглото си и да промени полюсите, които то, поради високо метално съдържание генерира. Прсто получава нова позиция прямо земната ос, от която то НЕ ЗАВИСИ ПРЯКО, поради "летливият" си характер.

Обаче ак оземята е куха, както щеш я върти, полюсите си стоят!
Необмислен ти е въпроса... Той е против теб, не е за теб.
цитирай
7. kleotemida - Писах ти оттатък, че си събирам интересни теории, а не че са "мои" теории :)).
07.02.2011 12:07
А и защо да ми е необмислен въпросът?
Аз не заставам зад теорията, а се опитвам да си изясня колко все пак може да има основание за нея, така че въпросът ми си е абсолютно резонен и не случайно написах, че е по-трудният въпрос от тези, които ти зададе. Как би се случило това преместване на полюсите при куха земя?
цитирай
8. d3bep - АМи никак, те си остават. Ако земята ...
07.02.2011 12:24
АМи никак, те си остават.
Ако земята е обвивка отвън и вътре никой с местенето на обвивката магнитното поле НЕ СЕ МЕСТИ СПРЯМО ЗЕМЯТА, т.е. всичк иполюси СЪВПАДАТ.

Да не говорим какво става ако земята се сблъска с по -як метеорит.
Или , както се предполага, в началото на образуването си с друга планета...
Да не говорим за теглото й.... Тя би била придърпана към слънцето, ак отеглото й е в пъти по - малко.
Да не говорим за гравитацията й. Знаеш ли че земната гравитация е изчислима като пропорция на масата?
Луната можеше да има по - силна гравитация тогава... Атмосфера??? При положение че луната не задържа, а ние имаме и по - голямо лице.

"Кухата земя" засега е куха телевизионна теория.
Единственият шанс остава нагледно да потвъдт тая теория, иначе тя има сблъсъци с всичк исфери на науката, които дори са независими една от друга...
цитирай
9. анонимен - Kleo: Знам...
07.02.2011 12:30
d3bep написа:
...Знаеш ли че земната гравитация е изчислима като пропорция на масата?...

... нали това е един от проблемите при датировките за големите периоди, влиянието на гравитацията (вече доказано) върху радиоактивния разпад и невъзможноста поради това да има съпоставимост на 100%, както и някои други фактори - наличние на крайния елемент в първичното вещество и т.н. Но пък има и един друг вфакт - гравитацията не навсякъде на земята е еднаква, което си е пак проблем.
цитирай
10. estirbg - Вие си спорете за магнитните полета, но аз твърдо заявявам и спор по този въпрос не може да има:
07.02.2011 18:19
Тук на земята сме само ние, потомците на измамените Адам и Ева, както и ИЗХВЪРЛЕНИТЕ ОТ НЕБЕСАТА ЛУЦИФЕР ЗАЕДНО С НЕГОВАТА АРМИЯ ПАДНАЛИ АНГЕЛИ (това казва Бибилията и в нея лъжа няма!). НЛО-тата са техни изобретения и жандармстват с тях над земята, тъй като те са сега господари на земята. Представят се за извънземни, естествено (НЯМА ДА КАЖАТ "НИЕ СМЕ ДЕМОНИТЕ!"), за да подлъжат човечеството в последната си хватка към Божиите творения и да ги подхлъзне към огнената геена. Не забравяйте, че според Библията, съвсем скоро самияj Луцифер, който е изключително красиво и интелигентно (но пълно с коварство, измама и омраза същество) ще се яви пред хората и ще се представи за Божия син, като ще принуди човечеството да му се поклони КАТО НА БОГ. Той ще "пристигне"(от недрата на земята, разбира се) с НЛО. Бог е категоричен в предупрежденията си:"Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си,
10 той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите ангели и пред Агнето. " Откровение 14:9-10
Най-великата измама на вековете се очаква някъде към края на 2012 г. - декември месец.
Затова смятам да напиша по-подробен постинг. Стига ви толкова информация засега...:)))
цитирай
11. zelas - Като конспирация е супер интересно ...
08.02.2011 01:50
Като конспирация е супер интересно и занимателно, ОБАЧЕ Клео мари, и аз като д3вера да попитам ти нали беше геолог? Какви са тези човечета в центъра на Земята, това дори не е абсурдно, то е просто :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

п.п между дрогото бай захари ги намери, тези човечета - мутки турчета са. Ей ги на:

http://zahariada.blog.bg/drugi/2011/02/04/v-podzemnite-gradove-v-turciia-moje-bi-sa-jiveli-gnomi.680162
цитирай
12. kleotemida - Статията е интересна и занимателна и поради това е тук.
08.02.2011 09:26
Но имате лошия навик да "приписвате" тезите в статиите като тези на пишещия постинга. Което не е много коректно, че и умно.

А не виждам какво точно една куха земя би могла да бърка геологията при условие, че течна (вулканична) маса пак си има. Още нещо, дълбочинното сондиране, за което се говори в последния клип, показва, че има доста неизяснени неща в геологията - дори не се знае какви са първичните скали, 'щото се оказва, че не са базалтите, а пък те определено се ползват за (сравнителното "дълговременно") датиране на всички останали пластове на земята. Което си е още едни проблем с датировките.

Иначе малкият и "недохранен" ръст също може да се обясни от гледна точка на гравитацията и т.н., но не ми е приоритет в момента да се задълбавам в тази посока. "Човечетата" - някой друг път, сега ми е интересна самата теория :).
цитирай
13. zelas - Но имате лошия навик да "пр...
08.02.2011 12:53
kleotemida написа:
Но имате лошия навик да "приписвате" тезите в статиите като тези на пишещия постинга. Което не е много коректно, че и умно.


То аз винаги съм се чудил на тази "мода" тук да се пускат чужди статия за какво ли не и винаги съм се чудил дали стопанина на блога всъщност подкрепя определена теза или просто се намира на мохабет, както казваме.

Затова казах за мохабет и за развинтване на фантазията идеята за куха земя и други човечета под петите ни е очарователна.
цитирай
14. анонимен - към всичко казано...
08.02.2011 17:50
О, tempora, о... mores !
цитирай
15. kleotemida - Но имате лошия навик да "пр...
08.02.2011 18:11
zelas написа:
kleotemida написа:
Но имате лошия навик да "приписвате" тезите в статиите като тези на пишещия постинга. Което не е много коректно, че и умно.


То аз винаги съм се чудил на тази "мода" тук да се пускат чужди статия за какво ли не и винаги съм се чудил дали стопанина на блога всъщност подкрепя определена теза или просто се намира на мохабет, както казваме.

Затова казах за мохабет и за развинтване на фантазията идеята за куха земя и други човечета под петите ни е очарователна.

Че то кое в блога не е мохабет? Но и не всеки мохабет е безцелен....

Пък и всичко зависи от гледната точка - за теб мохабет, за мен глупост или истина, за трети идея или подсказка...

Ей такива ми ти работи....
цитирай
16. анонимен - Това с магнитното поле
09.02.2011 22:49
разбира се , няма как да го "заобиколим" . Една куха Земя не би генерирала магнитно поле с такива стойности , каквито имаме в момента .
Вътрешно слънце ? Който реши да повярва на това е добре да прочете нещо за светлината (може и в Уикипедия) :-))
Гравитацията ? Ами всъщност , все още не знаем дали е сила или ефект . Аз бих заложил по-скоро на второто .
Има толкова много аргументи против куха Земя , че просто ме обезсърчават да се заема с изброяването им .
Тази теория с право потъна в забрава и на нейно място сега "грее" с пълна сила теорията за плоска Земя . И преди да възкликнете "Каква пък е тази глупост ?!" , трябва да знаете , че подръжниците на тази нова теория са доста по-добре подготвени от предшествениците си . Макар че , както и всяка друга теория от този вид , има като най-силен довод "световната конспирация" и това , че сме лъгани и заблуждавани относно ... ами относно всичко . Ако дори и една снимка направена от "Хъбъл" е истинска (и ако телескопът наистина съществува)(и ако наистина е в Космоса)(и ако наистина има Космос) , то и тази вълнуваща теория ще отиде по дяволите моментално .
Все пак постингът е много добре направен и ми беше интересно да го прочета .
Поздрави на авторката !
цитирай
17. penchoan - “Британското научно списание Н...
14.02.2011 14:09
“Британското научно списание Нейчър (Nature), което се смята
за много авторитетно сред специалистите, оповести откритието на
американските сеизмолози д-р Пол Ричард и Сиъдън Сон от
лабораторията Леймънт Доърти на Колумбийския университет в
Палисадис - Ню Йорк. Те съобщиха, че ядрото на Земята се движи
свободно и по-бързо от останалата част на планетата, която се
променя на всеки 400 години. На практика това явление става “планета
в планетата”. Експертите окачествяват това като изключително
научно откритие, защото досега учените не са установили вътрешна
свобода на което и да било тяло в Слънчевата система...”
“Американецът Исак Израел Хейс /1832 - 1881/ при пътуването
си до Гренландия пише: “78017` с.ш. - видях една жълта пеперуда и
кой ще повярва, комар, два молеца, 3 паяка, 2 пчели и 2 мухи...”
Американският журналист Чарлз Ф.Хал, живял от 1860 до 1862
г. сред индуити, при опита си да намери Северния полюс, е оставил
следното описания: “По-топло е от очакваното, няма нито ледове,
нито снегове. Местността е пълна с живот, тюлени, дивеч, вълци,
лисици, зайци, мечки и др.”Някои изследователи съобщават за бели
мечки, които се отправят посред зима на север, където се предполага,
че няма храна. Птици от Австралия пък зимуват на Южния полюс.
Никой още не е открил местата, където отлитат. Нито се знае до
днес къде херингите хвърлят хайвера си...
Северният полюс представлява твърда заледена територия?
Всички, които живеят в северните ширини, знаят, че зиме в Арктика
е много мъгливо. Ако съществува непрекъсната ледена повърхност,
влажността няма да е достатъчна, за да се образуват мъгли.
Американският изследовател д-р Е.Кейн пише още преди 150 г.:
“Налице са ясни индикации, че на север има открито море, доказват
го мъглите, които виждаме зиме.” Метеорологът Грели, предприел
експедиция 1868 г. в Земята на Грант, също говори за зона свободна
от лед през цялата година. Самият Нансен твърди, че колкото по на
север се отива, има все по-малко лед."
цитирай
18. penchoan - Учителят Петър Дънов също дава с...
14.02.2011 14:20
Учителят Петър Дънов също дава сведения за кухата Земя:
“И тъй, казвам: петната, които се явиха на Слънцето, имаха
връзка със земетресенията. Ние знаем, какво нещо е Слънцето и защо
стават известни пертурбации в него. Слънцето е един разумен център,
но и Земята представлява нещо разумно. Не само на повърхността
на Земята, но и във вътрешността и’ живеят разумни същества. Какво
ще кажете на това отгоре? Какво ще кажат съвременните учени, ако
им се каже, че като се проникне на дълбочина 1000 километра в
Земята, ще се стигне до една празнина от около 1000 километра?
След нея иде друга една топка, като малка Земя, която се върти
постоянно. Над тази топка живеят други разумни същества…”
Що се отнася до магнитното поле на Земята, то няма никаква връзка със земното ядро. Теориите за токове в желязно ядро са дезинформация. Земята има две магнитни полета, чиито полюси са отместени на около 11,5 градуса. Това е половината от наклона на земната ос. Външното магнитно поле се дължи на Слънцето. То създава течение, което се спуска от северния към южния полюс на височина от стотици километри. От южния полюс течението се връща към северния полюс плътно по земната повърхност. То се регистрира с компас и причинява течението Гълфстрийм.
Второто магнитно поле е свързано с гравитацията и предствлява отражение на етерни частици от земната повърхност. Поради двустранния характер на това магнитно поле, не може да се регистрира с компас.
Земята има и трето магнитно поле, което действува само във вътрешната кухина. То осигурява съосие на земното ядро със земната черупка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kleotemida
Категория: История
Прочетен: 1177421
Постинги: 44
Коментари: 1744
Гласове: 2170
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031