Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2020 18:19 - Херо Мустафа провери разхерметизираното ядрено гориво
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1431 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Посланичката на САЩ днес е посетила АЕЦ "Козлодй" и лично е инспектирала последствията от скорошното разхерметизиране на руското ядрено гориво в реактора на блок №6. За визитата съобщава сайта на атомната централа, но не и сайта на посолството на САЩ в София.

image

Естествено е, че ядрената мафия никога няма да напише истината за същинското съдържание и пазарлъци по време на визитата. Ето го и цялото лигаво съобщение:

АМЕРИКАНСКИЯТ ПОСЛАНИК ХЕРО МУСТАФА ПОСЕТИ АЕЦ „КОЗЛОДУЙ”

03.12.2020

На 3 декември 2020 г. посланикът на САЩ в България Херо Мустафа посети АЕЦ „Козлодуй”, за да се срещне с изпълнителния директор Наско Михов и представители на ръководния екип на Дружеството. 
В приветствието си към гостите Наско Михов подчерта ключовата роля на централата за българската енергетика и икономика и постигнатото високо ниво на безопасност и надеждност. Той изтъкна, че през годините между АЕЦ „Козлодуй” и компании от американския ядрен сектор са изградени отлични партньорски контакти.  
Посланик Мустафа каза: „Днешната среща беше продължение на Mеморандума за разбирателство в областта на ядрената енергия за граждански цели, подписан през октомври. Бях развълнувана да видя и чуя за предимствата, предлагани от Козлодуй по отношение на инфраструктурата и човешкия капитал, които трябва да го превърнат в център на българската ядрена енергетика за бъдещите поколения.” 
Директорът „Безопасност и качество” Емилиян Едрев представи приоритетните проекти, реализирани от Дружеството, както и статусът на програмата за диверсификация на доставките на ядрено гориво. 
Презентация за напредъка на проекта за изграждане на нова ядрена мощност на площадката на АЕЦ „Козлодуй” изнесе Любен Маринов – изпълнителен директор на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности” ЕАД.
Деловата програма на американската делегация завърши с техническа обиколка на площадката на АЕЦ „Козлодуй”.

По-вероятните теми които са обсъждали са ускоряване процеса на бъдещо зареждане на козлодуйските ядрени реактори с американско ядрено гориво. И не на последно място да си направят съвместно музикално видео-клипче. И двете страни имат опит в шоу бизнеса.

През последните 30 години НЯМА случай посланик на САЩ да не е посетил АЕЦ "Козлодуй", но от тези мероприятия не е последвало нищо хубаво за никой от нас.

Георги Котев











Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833979
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031