Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2017 18:20 - РОСАТОМ: След операцията ще се казвам РОСВЯТЪР
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4001 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 28.03.2017 18:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Революционно заявление и намерение декларира вчера на интернет страницата си всемогъщата държавна корпорация, визирайки плановете за бъдещото си развитие. И за да не се мъчите в догадки и съмнения можете да се убедите сами от вчерашното съобщение на интернет страницата и:

Новые технологические горизонты

Където в частност се заявява:

"Среди будущих драйверов роста они видят ядерную медицину, аддитивные технологии (технологии послойного синтеза деталей и конструкций), робототехнику, искусственный интеллект, судостроение, а также, конечно, современную энергетику, куда входит и ветроэнергетика, и умные сети, и распределенная генерация, и накопители."

"Сред бъдещите направления за осигуряване на растеж (на корпорацията) те виждат ядрената медицина, приложими технологии (технологията за послоен синтез на детайли и конструкции), робототехниката, изкуственият интелект, корабостроенето, а също така, разбира се, съвременната енергетика, която включва ветроенергетиката, и умните мрежи, разпределението на генерацията и якумулирането."


И сега виждам лицата на върлите фенове на ядрената мафия, които не пропускат ден да посетят блога ми, как ехидно се подсмиват, че ветроенергетиката е на седми - глух коловоз? Но това далеч не е така. Всеки желаещ да се обогати ще си направи труда да се възползва от горния линк (с оригиналното заглавие на новината, на руски език), за да се убеди, че при детайлния преглед на всяко едно от споменатите направления за бъдещо развитие ветроенергетиката стои под №1. Умните мрежи са №2, а ядрената медицина №3. И това изглежда ето така (с малки съкращения)

"Ветрогенерация
Среди перспективных новых направлений атомной корпорации теперь и ветроэнергетика. Она стала логичным продолжением ставки корпорации на низкоуглеродную генерацию и, соответственно, максимально "зеленый" энергетический баланс. К тому же у Росатома богатый опыт работы на рынке энергетики, а его машиностроительный дивизион может при небольших дополнительных инвестициях выпускать приличное количество оборудования для ветроустановок, подчеркивает Комаров. К сожалению, в России ветрогенерация находится в зачаточном состоянии, поэтому базовые технологии пришлось искать в Европе. ... Инвестиции в этот проект превысят 1 млрд евро. Первый ветропарк на 150 МВт должен заработать уже в следующем году. После того, как система будет отработана внутри страны, можно будет выходить с этим продуктом и на зарубежные рынки.  ... "Это история достаточно ограниченная в силу дешевых энергоресурсов, избытка мощности и так далее. Но глобально это большой рынок, это рынок более 1000 ГВт, в котором конечно нужно поучаствовать". А для этого придется в некоторой степени менять модель поведения, потому что тут уже не будет госконтрактов на 40-50 лет и заказчиками скорее выступят не государства, а рядовые потребители и коммерческие структуры."


"Ветрогенерация
Сред перспективните нови направления на атомната корпорация сега е и ветроенергетиката. Тя стана логично продължение на залозите, които прави корпорацията на низковъглеродната генерация и, съответно, максимално "зеления" енергиен баланс. Понеже Росатом има богат опит от дейността си на енергийния пазар, а машиностроителното и направление може с не големи допълнителни инвестиции да започне производството на прилично количество оборудване за ветроинсталации, подчерта Комаров (зам-директор на Росатом - бел. Г.К.). За съжаление, в Русия ветрогенерацията се намира в зачатъчно (ембрионално) състояние, поради което се налага да търсим бадовите технологии в Европа. ... Инвестицията в този проект ще надхвърли 1 милиард евро. Първият ветропарк с мощност 150 МВт трябва да заработи още следващата година. След като системата бъде отработена в рамките на страната ще може да излезем с този продукт и на външни пазари. ... "Тази история е достатъчно ограничена заради евтините енергийни ресурси, излишъка от мощности и така на татък. Но погледнато глобално това е огромен пазар, това е пазар за повече от 1000 ГВт (Гига-Вата), в който, разбера се, трябва да се вк8лючим". А за целта ще се наложи да в известна степен да променим модела си на поведение, защото тук вече няма да има държавни поръчки за 40-50 години напред и основните поръчке вече ще идват не от страна на държавата, а от страна на потребителите и бизнес структурите.
"

image

За финал ще ви обърна внимание на само ДВА елементарни факта. 1-во - в цялата декларация няма нито буква за перспективно или каквото и да било развитие на ядрената енергетика. и 2-ро - спестена е информацията, от къде ще дойде едно голямо перо за транс-сексуалната операция. А вие сещате ли се? Зе тези от вас, които не се досещат, могат да ползват жокера "
Маски долу! От старото желязо за АЕЦ "Белене"".

До сега не съм чул или прочел българска държавна или частна структура да поеме толкова твърд и неизбежен курс към бъдещето, както това прави РОСВЯТЪР?

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ! В момента в Русия има инсталирани ядрени мощности общо 28 ГВт, а в света работят под 400 ГВт. В България работещите ядрени мощности са 2 ГВт.

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832746
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031