Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2016 14:23 - Масовата мания за популярност и обществено одобрение
Автор: morningstarrr Категория: Забавление   
Прочетен: 1586 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


     Като човек, който не е имал за цел да бъде харесван и одобряван от заобикалящите го индивиди, ми е някак трудно да разбера всеобхватната истерия на останалите в социалните мрежи - всеки ден се наглеждам на хора, които отчаяно се опитват да приковат вниманието на околните чрез абсурдни снимки, детайли от личния си живот и какво ли още не. Какъв е смисълът да се натрапваш на познати и непознати, търсейки отзив за глупавото си поведение?! 

     Мария, например, качва поредната си снимка по бельо, заснета непосредствено след ставането си от леглото и обработката на "звездния си макиаж" тип фолкдива - N брой от последователите на Мария "харесват" това. Сериозно?! Каква е идеята на снимката на Мария (която иначе е "скромно момиче", което си търси "истински мъж")? Е, непременно голяма част от неопределения брой фенове са потенциални кандидати за почетната титла "Принца на Марчето", стига да имат поне едно BMW, вила на морето и собствен бизнес със солиден оборот от минимум 20 000 на ден. Добре де, поувлякох се - все пак момичето е "скромно" - може и само BMW на лизинг и апартамент в централната част на града (да не забравяме, че там живее елитът, а пък и чалготеките са "по-класни"), останалото тя ще си го намери при някой друг. 

     Приятелката на Мария пък от своя страна е пожизнено облагодетелствана - семейството й цял живот е градило бизнес, който днес е причината тя да разполага с кредитни карти без лимит, поне хилядарка на ден за харчене, лъскав джип и разни други удоволствия, но нито ден трудов стаж. Защо й е на нея да работи?! Работата е за бедните - тя е заета да обикаля моловете и кафенетата, показвайки новите си дрешки и фукайки се във "фейса" и "инстата" всекидневно, а приятелите й в социалните мрежи просто я обожават! И няма как да не я обожават - та нали всеки един от тях би искал да се докосне до всекидневието на богаташите.

     Ето го и Иван - най-сексапилният мъж в квартала! Какъв мачо! Толкова много фенки има! Всички жени припадат в краката му, щом им се усмихне и той, разбира се, е наясно с това. Поради богатия си ресурс от почитателки той не търси своята принцеса. Защо му е такава, след като може да има цял един харем от дами? Иван е твърде зает със своята визия и прекарва по-голяма част от деня си във фитнеса (тази физика не се постига ей така, трябват и добавки!). Вечерта обикновено продължава в някое от популярните заведения, където той и компания демонстрират своята "божественост"  пред себеподобни представители от женски пол, които са склонни да зарежат гаджетата си само за една вечер с Иван. Ехх, само ако знаеха как стероидната им диета влияе на потентността.

    Примерите са безкрайни. Убедена съм, че и вие се сблъсквате с гореспоменатите типажи доста често. Да, досадно е наистина - защо е толкова модерно да се вписваш в подобни характеристики и да гониш фалшиви стандарти, изградени от фалшиви хора, които се опитват да се харесат на други такива?! Останаха ли изобщо момичета и момчета непокварени от жаждата за долнопробна интернет слава, която само подхранва егото и притъпява разума?! Има ли шанс някой ден да се събудим и да осъзнаем колко бутафорен и жалък е "животът" на "популярните", който всеки тайничко желае да притежава. Решението за това е индивидуално, но преди да се прицелите в измислената слава много добре помислете дали си струва да "теглите майната" на себе си, за да ви се радват хората, на които вие бихте "теглили една майна".






Гласувай:
5



Предишен постинг

1. tera - Не, не се сблъскам с подобни типажи, защото имам съвсем различни интереси
07.04.2016 23:34
А също и теб ще те посъветвам малко да си поразшириш кръгозора - има музика, изкуство, театър, опера, такива неща, а не само да зяпаш циците на Мария или подобни простотии.
Успех!
цитирай
2. born - Обяснението на явлението е очевадно :
08.04.2016 13:25
Комплекси и само комплекси. И разбира се възпитанието в евроатлантическите ценности : да се представяш на останалите простосмъртни като такъв, какъвто не си, а какъвто би желал да бъдеш. А за да бъдеш, ти са необходими знания, каквито не притежаваш. Защото си просто едно нищо, което иска да бъде нещо.
цитирай
3. morningstarrr - Тера,
08.04.2016 21:22
самата аз се занимавам с изкуство и смея да твърдя - имам доста богата музикална и обща култура. Ала не бих могла да се съглася напълно с тезата ти, че срещата със стереотипите при съответните обстоятелства е невъзможна. Това са реални хора, с които всеки ден се разминаваме по улиците и "циците на Мария" далеч не са проблема, който съм засегнала в публикацията си. Фактът, че си изразила мнение относно написаното от мен, сам по себе си показва, че нещо е довело теб и различните ти интереси до темата. Благодаря за отделеното време.
цитирай
4. getmans1 - Всичко е въпрос на личен избор и е ...
08.04.2016 22:07
Всичко е въпрос на личен избор и е добре когото няма правила за простите житейски неща тогава истината за хората като личности лъсва като „тиган на месечина“.
Голяма рабата, че съществуват такива те може да мислят за мен като за буболечка, майната им, те пък за мен са просто „нищо“, за което даже не мисля.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: morningstarrr
Категория: Забавление
Прочетен: 9294
Постинги: 3
Коментари: 5
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930