Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2017 16:50 - Да преборим бръчките с масаж
Автор: aleksis24 Категория: Тя и той   
Прочетен: 5074 Коментари: 2 Гласове:
-3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Усилията в борбата със следите, които времето оставя на лицето ни  трябва да започне навреме, защото когато вече бръчките са се появили сме почти безсилни и само козметичната хирургия действа наистина ефективно, а тя не е за препоръчване.

Появата на първите бръчки винаги се приема с известно чувство на ужас, особено при жените.Остаряването обаче си един естествен процес, който може само да забавим, но не и да спрем напълно. Нашата кожа всъщност е най-големият орган в тялото ни и нейната свежест и еластичност е в пряка зависимост от функциитена всички останали системи в организма ни и тяхната хармонична зависимост. От това как се храним, живеем и се отнасяме към своите органи и цялото си тяло, зависи много и външния ни вид, а кожата е това, което първо издава състоянието им.

С напредване на възрастта по един съвсем естествен начин настъпват промени в еластичността, гладкостта и дебелината на кожата и този процес би могъл да се забави ако своевременно дадем на кожата си това, от което най-много има нужда. Обикновено процесът на стареене започва дори съвсем незабележимо, но след25 годишна възраст. От тази възраст започва и борбата на повечето жени с първите бръчици, използвайки всички съвременни продукти на козметичната индустрия.

Колкото и обаче и с каквото и да мажем кожата си, това не е достатъчно за да забавим процеса на стареене и последиците от него. Нужни са комплексни грижи за кожата, които включват цялостна грижа за здравето, прием на достатъчно течности ежедневно и ежедневен масаж на лицето с крем против бръчки, който спокойно може да съпровожда нанасянето на козметичните продукти, които ползваме. Прекалено изушаване, спазване на диети за отслабване,излагане на преки слънчеви лъчи нелекувани хронични заболявания са най-големите врагове на кожата и никаква козметика не може да заличи следите, до които довеждат.затова грижата за кожата на лицето трябва да започне своевременно и всички причини, които могат да се отразят негативно на вида й, трябва да бъдат отстранявани своевременно. А тази грижа зависи изцяло от нас самите!

 

Разбира се ако е изпуснат момента и кожата вече е занемарена, никога не е късно да се вземат драстични мерки и ефекта винаги ще бъде красноречив, но никога няма да бъде такъв както ако си създадем навик и ежедневната грижа против състаряване да стане част от ежедневието ни.

Масажът е едно много ефикасно средство, което доказано помага за добрият и свеж вид на кожата и същевременно й дава възможност максимално и ефективно  да поеме козметичните средства, на които разчитаме за съхранение на младежкия й вид. Масажът е нещото, което трябва да си създадем като ежедневен навик. Никак не е трудно в домашни условия ежедневно да масажираме кожата на лицето си докато нанасяме  ежедневния си крем. Въпросът е да го правим правилно и спазвайки анатомичните особености на лицето. Защото неправилно  извършваното масажиране на кожата на лицето, може да има обратен ефект и вместо да го предпази от появата на бръчки, да си ги образувате сами.

Как да правим ежедневен  масаж на кожата на лицето си за предотвратяване на бръчки

Съществуват два основни приома за масаж на лицето – потупване и поглаждане на кожата.

Потупване с пръстите на ръцете върху кожата imageЛекото барабанене с върха на пръстите е много приятно и полезна процедура

Потупването е изключително ефикасен метод за масаж на кожата на лицето, защото подобрява нейното кръвоснабдяване и хранене. Извършва се с върховете на пръстите като трябва да бъде последователно, а не с всички наведнъж. Техниката е много лесна и приятна и въпрос на създаване на навик, който да стане част от нанасянето на дневния или нощния крем. След като сме го нанесли, чрез такова неравномерно потупване с върховете на четирите пръсти на ръката, може да спомогнем за ефикасното му попиване в кожата като същевременно подобрим нейната възприемчивост. Това своеобразно барабанене върху кожата на лицето влияе много добре и на нервната система.

Поглаждане на кожата на лицето при нанасяне на козметичен продукт imageПосоките на поглаждане на лицето при нанасяне на крем и масажиране са от изключителна важност

При поглаждането, което всички правим при нанасяне на крем върху лицето си е много важно да се спазват точните посоки, които са полезни за кожата. С поглаждането се предотвратява появата на преждевременни бръчки, подобрява  се движението на лимфите и самото кръвснабдяване на кожата на лицето.  Движенията на поглаждане се извършват няколкократно, спазвайки стриктно посоките като при извършване на  масаж с дясната ръка, добре е  главата да бъде обърната леко  наляво и обратно.

Подходящо  е всяко нанасяне на крем за лице да бъде съпроводено с масаж, който да да започва и завършва с поглаждане, а потупването да бъде между тях. Ежедневният масаж на лицето може да продължи различно дълго в зависимост от състоянието на кожата и козметичния продукт, който се нанася, но е добре да бъде не по-малко от 3-4 минути. Навикът за нанасяне на крем, съпроводено с масаж на кожата на лицето е нужно да си създадем сами. Това не е никак трудно, а ефектът задължително ще бъде отлагане на първите бръчки или съществено заглаждане на вече съществуващи. Никога не е късно да започнем масаж, защото ефектът винаги е осезаем.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Помпадурът, който е напомпал тая ...
05.06.2017 21:21
Помпадурът, който е напомпал тая помия, както и цялата първа, е клинично луд.
Само малоумен може да намира удоволствие в помпане на постинги като тоя и на идиота кушел.
цитирай
2. анонимен - Идиотът кушел забранил комента...
05.06.2017 23:20
Идиотът кушел забранил коментарите, та да му го пусна тук.

Забелязва се ясно приликата между мъжа от снимката и кушел.
Ау, ама това бил той бе.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aleksis24
Категория: Тя и той
Прочетен: 39645
Постинги: 31
Коментари: 3
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930