Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2020 10:41 - CV-1984: Ускорен възход на автоматизирани роботи
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 853 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.05.2020 10:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

CV-1984: Ускорен възход на автоматизирани роботи

 6 май 2020 г. ренегат 


https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=YpE2oB-g0QI&feature=emb_title
http://www.renegadetribune.com/cv-1984-the-accelerated-rise-of-automated-robots/?fbclid=IwAR20g_EhYOp8m76Q8-jaDbyVO9-IMEWiL0xXhwfpYDR2iZJw0PruFCZbVcQ

От Аарон Кезел

CV-1984 ускорява разпространението на устройства за наблюдение на Orwellian като говорещи дронове, камери за разпознаване на лица и други; но това не е единствената технология, която напредва - роботи или автоматизирани машини също ускоряват внедряването си, за да се борят с разпространението на коронавирус.

Този репортер и Activist Post постоянно заявява, че роботите идват за нашите работни места; и сега, докато рекорден брой безработица удря тук в САЩ, автоматичните машини се пускат на пазара, за да заменят още повече работници.

ZeroHedge отчети:

Bloomberg Law доклади JBS SA, най-големият производител на месо в света, се готви да инсталира роботи в кланици, за да смекчи разпространението на COVID-19 сред човешки служители, работещи на производствената линия.

Финансовият директор на JBS SA Guilherme Cavalcanti наскоро заяви, че бразилската преработвателна компания очаква да разшири автоматизацията на своите съоръжения в целия свят.

Кавалканти каза, че приемането на автоматизация е започнало преди пандемията, тъй като трудът се затяга в американските централи поради спад на имиграцията, предизвикан от администрацията на Тръмп. Той каза, че недостигът на работна ръка се е развил в САЩ, тъй като вирусът заразява работниците и затворите. "

Ето видео на онези машини за опаковане на месо в действие.

 

Роботите не могат да бъдат заплашени само от опаковки за месо; самите бакалии също са в опасност да бъдат заменени с машини. CNN съобщава, че бакалиите - и големи, и малки вериги, се обръщат към роботи за изпълнение на различни задачи като почистване на подове, складиране на рафтове и доставяне на хранителни стоки на купувачите. Кризисната криза може дори да подтикне онлайн магазините за търговия на дребно като Amazon да инвестират повече в технологиите за автоматизация.

„ Ню Йорк Таймс“ съобщава , че огнището засилва търсенето на Джен Роботикс и неговата RoboPony - самоходна количка, която се продава на търговци на дребно, болници, молове и апартаментни комплекси.

Група учени от редакцията на Science Robotics допълнително призовават роботите да вършат „тъпата, мръсна и опасна работа“ на управлението на инфекциозни болести, като заменят някои работни места в болницата, като дезинфекция на роботи, които гребят помещения / подове и работят в лаборатории.

Скорошен доклад на A3, Association for Advancing Automation, подробно описва всички начини, по които изкуственият интелект и автоматизацията се използват в различни индустрии за борба с коронавируса.

Всичко това продължава да подчертава онова, което Activist Post и този писател подробно описва последователно в продължение на месеци - този напредък в робототехниката и AI всекидневно се занимава с работа, предупреждавайки, че скоро роботите ще заемат човешки задачи като  строителни и земеделски роботи , Angus и HRP- 5P, създаден да замени работниците в гореспоменатите отрасли. Activist Post  вдига алармата за идващия  апокалипсис на робота .

Вижте също статията, озаглавена:  „Роботи вече заместват банкови служители, драйвери, водещи новини, служители на ресторанти и складове. Ще бъде ли следващата вашата работа? “ написан от Б. Н. Франк.

Както писателят  писа по- рано в Steemit, ние се изместваме към работещ свят с малко или никакви хора, тъй като автоматизацията и изкуственият интелект започват да поемат нашите работни места. По-евтино е да наемете няколко робота, които не се нуждаят от почивка и ползи, отколкото да наемете няколко човека, които се нуждаят от средства за здравеопазване и пенсиониране.

Миналата година роботите заеха рекорден брой работни места в САЩ според Асоциацията на роботизираната индустрия (RIA), както съобщи Activist Post . Сега, с тласъка на коронавируса, броят на работните места, заети от роботи, може да се умножи доста бързо. Oxford Economics също публикувасобствен доклад, в който предупреждава, че ускоряването на технологичния напредък в областта на автоматизацията, инженерството, съхранението на енергия, изкуствения интелект и машинното обучение имат потенциал да прекроят света през 2020 г. до 2030 г., измествайки най-малко 20 милиона работници.

С коронавирусът като катализатор за ускоряване на внедряването на автоматизирани машини, можем спокойно да кажем, че този брой ще бъде много по-тежък. Изглежда не съм единственият, който споделя това мнение; неотдавнашна статия на MarketWatch, написана от Йоханес Моениус , професор по глобален бизнес и директор на Института за пространствен икономически анализ в Университета в Редланд, се съгласява с заключението на този автор, според който „поне 50 милиона работни места могат да бъдат автоматизирани в само основни отрасли. "

Всъщност институцията Брукингс каза в доклад от миналия месец, че „всяка рецесия, свързана с коронавирус, може да доведе до скок в автоматизацията, заместваща труда… Автоматизацията се случва в изблици, концентрирани особено в лоши моменти, например вследствие на икономически шокове. , когато хората станат сравнително по-скъпи, тъй като приходите на фирмите бързо намаляват. "

** От [@ An0nkn0wledge] ( https://steemit.com/@an0nkn0wledge ) **

Арън Кесел пише за „Активист пост“.

  •  Пандемия с лице на лице: Хоан Тон - Това е Мосад Дистопия в Америка
  • Прогноза за пандемията: „Епизод на„ мъртва зона “от 2003 г. включва коронавирус от Китай, който се лекува с хлорохин 
Може също да ти хареса

image ООН: 25 милиона загуба на работа от коронавирус, работниците губят 3,4 трилиона долара  20 март 2020 г.  image Google Спонсори CODE2040 в програма за подпомагане на белите техники  28 март 2015 г.  image CFR Promo Video: Kinder и Gentler Globalists  8 август 2016 г. 



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39942399
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930