Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2020 17:33 - ТРОЯНСКИЯТ КОН 5G: ТОВА, КОЕТО НЕ СЕ КАЗВА - нрай
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 705 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.03.2020 17:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   ТРОЯНСКИЯТ КОН 5G: ТОВА, КОЕТО НЕ СЕ КАЗВА - край

image

След публикуването на изследването през 1995 г. д-р Лай по-късно ще научи за  мащабни усилия  за дискредитиране на експериментите. Лай и Сингх предизвикаха противоречия, когато публично се оплакаха от ограниченията, поставени върху техните изследвания от своите финансиращи, програмата Wireless Technology Research (WTR). В отговор на тази публична акция ръководителят на изследванията за безжични технологии изпрати докладна записка с молба на тогавашния президент на университета Ричард Маккормик да уволни Лай и Сингх. Маккормик отказа, но съобщението беше ясно. Отървете се от всеки, който прави нашите продукти да изглеждат зле. Във  вътрешния меморандум  мениджърите на Motorola твърдят, че са успели във „War-Gaming” експериментите на Lai-Singh.

„Това ме шокира“, - казва Лай,  - „писмото, опитващо се да ме дискредитира, бележката за„ военните игри “. Като учен, който прави изследвания, не очаквах да участвам в политическа ситуация. Това ми отвори очите за това как се играят игри в света на бизнеса. Не хапеш ръката, която те храни. Натискът е много впечатляващ. "

Помислете за това. Международна корпорация, която се опитва да оказва натиск върху учени, които правят изводи, които доказват, че техният продукт може да причини вреда на общественото здраве. Още повече експериментите на д-р Лай показват отрицателни последици за здравето на нива, считани от „FCC“ за безопасни.

В доклада на „Заловена агенция“ става ясно, че този вид корупция се появява поради „свободния поток на изпълнителното ръководство между FCC и индустриите, които по презумпция той ръководи“. Например, в момента на публикуването на доклада, председател на FCC беше Том Уилър, човек с дълбоки връзки с индустрията на Big Wireless. През 2013 г. Уилър беше номиниран за председател на FCC от бившия президент Обама, след като събра над 700 000 долара за президентските си кампании. Уилър ръководи двете най-мощни индустриални лобистки групи: Националната асоциация за кабели и далекосъобщения (NCTA) и Асоциацията за клетъчни далекосъобщения и интернет, или CTIA.

Настоящият председател на FCC също може да се разглежда като друг пример за „заловена агенция“ в действие. Аджит Пай, адвокат и настоящ председател на FCC, е служил като асоцииран генерален съветник на Verizon Communications Inc. между 2001 г. и 2003 г., където е работил по въпросите на конкуренцията и регулаторните въпроси. Пай беше назначен за FCC от Барак Обама през 2012 г. и след това стана председател на FCC от Доналд Тръмп през януари 2017 г.

Комисарят на FCC Брендан Кар е друг пример за правителствен служител, който работи в тясно сътрудничество с индустрията и поддържа връзки, които ясно представят конфликт на интереси. Carr е кредитиран за ускоряване на надграждането на 5G. Преди да се присъедини към FCC, Кар работи като адвокат във Wiley Rein, където неговите клиенти бяха Verizon, AT&T, Centurylink, CTIA, безжичната асоциация и USTA, телекомуникационното лоби. Адвокатската кантора Wiley Rein е гореща дейност за бивши държавни служители и редовни регулатори. Един от основателите на адвокатската кантора е Ричард Уайли, самият той бивш председател на FCC.

На 30 септември 2019 г. комисар Кар и други служители бяха в Хюстън, за да обсъдят бъдещето на 5г. Попитах члена на Комисията Кар за опасенията, свързани с връзките му с безжичната индустрия. Попитах го и за доклада на „Заловена агенция“, публикуван от Етичното училище на Харвард. За съжаление, г-н Кар не прояви интерес да отговори на тези въпроси. ( видео  1: 49-3: 08)

На следващия ден успях да разпитам комисар Кар за втори път и той отново избегна въпросите ми. ( видео  : 38-2: 07)

Голяма част от тази взаимовръзка на вратите между индустрията и правителството може да се проследи до CTIA, Асоциацията за клетъчни далекосъобщения и интернет.

Създадена през 1984 г., CTIA твърди, че представлява индустрията за безжични комуникации в САЩ от производители и производители на оборудване. CTIA „се застъпва за законодателни и регулаторни политики на федерално, щатско и местно равнище, които насърчават непрекъснатите иновации, инвестиции и увеличаване на икономическото въздействие на безжичната индустрия в Америка. CTIA работи активно по широк спектър от въпроси, включително политиката на радиочестотния спектър, безжичната инфраструктура и Интернет на нещата. " Те също така домакин на събития по теми, вариращи от киберсигурност до 5G.

В  Съвета на директорите CTIA се  включва президентите, директори и други високопоставени служители на Verizon, Sprint, T Mobile, Nokia, Erricson, Intel, General Motors, Tracfone, EZ Текстови съобщения и др.

Брад Гилън, настоящ изпълнителен вицепрезидент  на CTIA, преди това беше правен съветник на бивш комисар на FCC и изпълняваше функции в други висши политически роли в FCC и в DISH Network. Г-н Гилън също беше съдружник в Уилкинсън Баркър Кнауер, LLP, адвокатска кантора с бивши служители на FCC, Националната администрация за далекосъобщения и информация (NTIA), Федералната комисия по търговия (FTC) и други държавни държавни длъжности

Настоящият президент и изпълнителен директор на CTIA  е Мередит Атуел Бейкър . Бейкър прекара последните две десетилетия в размирици между лобирането за Big Wireless и работата за правителството. От 1998 г. до 2000 г. Бейкър работи като директор по въпросите на конгреса в CTIA. След това тя работи за правителството на САЩ като комисар по FCC между юли 2009 г. до юни 2011 г. След това се върна в CTIA, където сега е президент и изпълнителен директор, отговарящ за насърчаването на така наречената надпревара до 5g.

И така, какво точно е състезанието до 5гр?

Ако наскоро сте обърнали внимание на някоя медия или сте посетили магазин за мобилни телефони, вероятно сте чували бръмчането около 5g и по-точно, Race to 5g.

Геополитически погледнато, надпреварата до 5 г описва продължаващия разрив между САЩ и Китай, един вид дигитална студена война, при която двете суперсили се надпреварват да внедрят следващото поколение клетъчна технология поради потенциала си за масивна печалба и масово събиране на данни. Американските медии и президентът Тръмп заявиха, че китайската компания Huawei може да използва тяхната 5g инфраструктура, за да шпионира американците. Тръмп призова федералните служители и американските компании да изоставят оборудването на Huawei. Този страх от китайско шпиониране с използване на 5g оборудване напълно игнорира реалността, че правителството на САЩ има същата точна възможност да оказва натиск върху американските компании да шпионират частните данни на американците.

Състезанието до 5g може също да бъде описано като умна маркетингова концепция, предназначена да продава на потребителите ъпгрейд, който не са знаели, че искат или имат нужда. (Да не говорим, ъпгрейд, който предизвика съдебни дела и има много опасения за здравето и поверителността.) Като част от продължаващата надпревара до 5G, телекомуникационните компании насърчават 5g като решение за по-бързо изтегляне и стрийминг на филми с висока разделителна способност. Не е ясно веднага дали обществеността изисква по-бързо изтегляне, но Телекомуникациите, глобалните правителства и технологичната индустрия настояват за преминаването към 5g. Въпреки че е вярно, че 5g има потенциал да стимулира иновациите в областта на медицината, производството, развлеченията и други индустрии - не е имало наистина органичен призив за тази нововъзникваща технология.

Изглежда голяма част от свръха около 5г ролката идва от самата CTIA. Да, Асоциацията за клетъчни далекосъобщения и интернет, организацията, създадена да лобира изрично за безжичната индустрия. CTIA е Big Wireless.

( видео   „19 април 2018 г. Състезанието CTIA Race to 5G Summit“)

Един от начините CTIA да разпространи ентусиазма си  към Състезанието до 5 грама  е чрез работа с градски служители. CTIA отдаде чест на кметовете на градовете, които работиха за разрушаване на местната власт по отношение на разгръщането на 5 грама. Наградите 5G Wireless Champion „почитат държавните и местните служители“, които „въвеждат 5G мрежи от ново поколение“ в общностите и „премахват бариерите пред внедряването на безжична инфраструктура от ново поколение“. През 2018 г. CTIA раздаде 3  „5g Wireless Champion Awards“  на кметове от Съединените щати, включително кмета на Хюстън Силвестър Търнър.

Както споменах по-рано, отговорът на кметовете на въпросите ми за 5g ме насърчи да погледна по-дълбоко. Разбрах, че през юли 2018 г. кметът Търнър застана рамо до рамо с представители на Verizon Wireless, за да  обяви планове за внедряване на 5g технология  в Хюстън. Кметът каза, че 5G ще превърне Хюстън в „интелигентен град“, с по-добър контрол на движението на трафика, спестяващи пари интелигентни улични светлини и без автомобили. До септември 2018 г. Търнър беше удостоен с наградата  „5g Wireless Champion Award“ от CTIA . CTIA заяви, че  „Под ръководството на кмета Търнър, Хюстън оптимизира процеса на издаване на разрешителни, като не изисква лиценз или споразумение за закрепване за нови стълбове или малки клетки, и завършва прегледа преди крайните срокове. "

Въпреки усилията ми да изпращам имейли до кмета и Общинския съвет относно притесненията и посещаването на Общинския съвет много пъти, аз продължавах да се срещам с мълчание. Когато реших да се кандидатирам за кмет, превръщайки 5 грама в централна част от моята кампания, най-накрая имах възможността да извикам кмета на лицето му пред хората на Хюстън.

( Кметски дебат в Хюстън  2: 53-3: 40)

По време на кампанията се опитах отново да разпитам кмета Търнър. Той се засмя в лицето ми  и избяга от въпросите ми, докато член на неговия персонал се опита да ми избие камерата от ръцете.  (1: 03-1: 49)

Силвестър Търнър и подобни на кмета като него са проблем, но те са симптом на по-голяма битка. CTIA използва наградите 5g Wireless Champion Awards и други местни програми, за да убеди кметовете и местните служители да подкрепят програмата за 5g. Това позволява дневният ред, приет от федералното правителство и Big Wireless, да бъде филтриран до държавно и местно ниво.

Въпреки редица съдебни дела от градове и щати; възражения от учени и здравни специалисти; притеснения от граждани, политици и журналисти - CTIA, FCC и Доналд Тръмп продължават да прокарват дневния ред 5g напред. Както открих в своите изследвания, има проблеми със здравето и поверителността около мобилни телефони, Bluetooth, WiFi, лаптопи и други цифрови устройства. Изследването показва, че трябва да ограничим излагането на тези устройства и да намерим начини да защитим нашата поверителност.

Трябва също така да признаем, че основната разлика между 5g Smart Grid и настоящата технология е, че след като се извадят 5g, няма да можете да я избегнете. Можете да изберете да не използвате мобилен телефон или да не инсталирате wifi в дома си, но щом 5g мрежата е завършена, ще бъдете заобиколени от стотици хиляди сензори, малки клетки и друга инфраструктура. След като разбрах това, разбрах, че трябва да знам какво мога да направя, за да защитя себе си, семейството и приятелите си.

Глава 4: Решения

Реалността е, че вече живеем в електро, дигиталния смог. Обществото развълнувано закупи най-новите ъпгрейди на своята дигитална технология по избор. От смарт телефони, до лаптопи, камери за звънене на врата, обществени wi-fi мрежи, домашни асистенти, умни къщи и ранните етапи от 5 g - ние сме заляти с цифрова технология, която излъчва различни нива на радиочестотна радиация. По малко, устройство по устройство, ние сме изложени на нарастващо ниво на радиация и този кумулативен ефект може да причини голяма вреда на обществото.

Колективно всяко от тези устройства образува дигитален паноптикон, където частните компании, органите на реда, правителствата и хакерите могат буквално да проследят движенията ви от момента, в който се събуждате и взаимодействате с телефона си, през целия си ден, докато се движите през обществени пространства и посещавате вашата работа, семейство и приятели. Ако обществеността не се събуди от тези опасности и бързо организира мащабни, глобални усилия за отблъскване срещу 5g, бъдещето на Smart City изглежда неизбежно.

 

о, какво би този тласък назад приличат и какво можем да направим като индивиди?

Първо, опозицията би трябвало да включва прекратяване на връзката между големите безжични екзеки и държавни служители, както и честна дискусия относно установените опасности, представлявани от нашия дигитален свят. Организирането на политическа опозиция трябва да се осъществява на всички нива, но силно насърчавам всички да започнат да се включват в местните общности и да питат за опасностите, представени в този документален филм. Можете да се присъедините към група, която може да говори за 5g, поверителност, здраве или околна среда и да ги уведомите за тези проблеми. Ако вече няма група, можете да започнете. Раздайте флаери на фестивали на общността, фермерски пазари, концерти и политически събития. Можете да хоствате образователни събития в читалища и да покажете този документален филм. Ако вашият квартал има Асоциация на собствениците на жилища или подобна група, можете да опитате да се борите срещу инсталирането на нови малки клетки във вашия квартал. Някои активисти и загрижени собственици на жилища дори заведоха съдебни дела в опит да спрат 5g излъчването.

Когато става въпрос за решения за защита на себе си междувременно, не забравяйте, че десетгодишното проучване на Националната програма за токсикология препоръчва на тези, които са загрижени за потенциалните рискове за здравето от RFR трябва,  „Използвайте режим на високоговорителите или слушалки, за да поставите по-голямо разстояние между главата и мобилен телефон “  или  „ намалете времето, прекарано в използването на мобилния си телефон “.

Просто казано, ограничаването на използването и излагането на тези устройства е най-доброто налично решение. Бих препоръчал да включите телефона си в режим на самолет, когато не го използвате, или просто да го изключите, когато не го използвате. Знам, страшна мисъл е, но ще оцелеем. Бих спрял да използвам Bluetooth слушалки и да спра да използвам Bluetooth, докато шофирате в автомобила си. Има и компании, които произвеждат продукти, за които се предполага, че могат да блокират или абсорбират излъчваните от нашите устройства ЕМП. Направете проучване и вижте какво работи за вас.

Вероятно една от най-важните стъпки, които трябва да предприемете, е да спрете да заспите с телефона си или до вашия лаптоп. Аз също започнах да изключвам моя wi-fi през нощта, за да се предпазя от ненужно излагане, докато спя. Излагането на тези устройства и радиочестотните лъчи, които излъчват, може да наруши съня ви и да създаде стрес. Това може да доведе до цялостен спад в способността на организма да лекува и да се възстановява през нощта.

Когато става въпрос за вашия дом или офис, препоръчвам да свържете отново възможно най-много, използвайки ethernet кабели за вашия работен плот или лаптоп. Това ще ви позволи да премахнете wi-fi, ако изберете и драстично да намалите експозицията си. Има дори опции за използване на ethernet връзки на вашия мобилен телефон. Когато интервюирах д-р Мартин Пал, той спомена възможността да използвате графитна боя във вашия дом като опция за блокиране или абсорбиране на ЕМП. Подобни притеснения има и по отношение на интелигентните измервателни уреди, които са разгърнати в САЩ Направете някои проучвания и разберете дали можете да се откажете от интелигентен измервателен уред в полза на аналогов измервател.

Спомняте ли си какво казах за разликата между 5g и предишни технологии?

След като бъде разгърнат, няма да можете да го избегнете, докато сте на публично място. Без значение какво правите в къщата, колата си или със собствения си телефон, ако 5g е навсякъде няма да има начин да се откажете. Виждал съм изследователи, работещи върху устройства, които биха могли да ви защитят публично, като отблъскват или абсорбират ЕМП, и други са предложили дрехи, които могат да ви защитят, но за момента нито едно от тях не изглежда адекватно да ви предпази от идващата 5g Smart Grid.

Както показахме, има много валидни причини да се противопоставим на 5гр. Независимо дали става въпрос за здравето, поверителността, местната власт или околната среда, правителството и безжичната индустрия трябва да отговорят на нашите въпроси. Друго нещо, къде са били медиите по време на всичко това? Ако мога да разкопая тази информация и да събера тези източници с ограничените си умения и време, защо корпоративните медии не идентифицираха и не докладваха за опасенията около 5 g? Защо "Ню Йорк Таймс" и други съвместими медийни издания инсинуират, че противниците на 5 г са просто жертви на руската дезинформация? Вместо да слушат изследователите да говорят нагоре и хората да се бутат назад, медиите стояха безмълвни.

Така че всичко това поставя въпроса:   биха ли били потребителите толкова бързи да приемат мобилни телефони, Wi-Fi и 5 g, ако безжичната индустрия и техните партньори в правителството не бяха премълчали критиците и не повредиха науката? Ако обществеността знаеше тази информация, това ще промени ли решението им? Променя ли вашата?

Студената твърда истина е, че с готовност сме приели тази технология. Да, ни излъгаха хора, на които вярвахме, че можем да се доверим, но в края на деня силата е в нашите ръце. Решаваме дали все пак решаваме да се обградим с устройства, които застрашават личния живот и здравето ни. Трябва да поемем отговорност за своите действия и да не забравяме да сме скептични към обещанията за удобство и утопия. Както се казва, ако звучи твърде добре, за да е истина, вероятно е така.

Благодаря за гледането.
От  Дерик Броуз  | Creative Commons  | TheMindUnleashed.com

КРАЙ

 




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39933951
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930